Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

PERU is the World’s Leading Culinary Destination 2012


Το ΠΕΡΟΥ παγκόσμιος γαστρονομικός προορισμός για το 2012


Το Περού είναι μια έκπληξη ως  φετινός νικητής του διακεκριμένου βραβείου World Travel Awards (Διεθνή βραβεία Ταξιδιού), γιατί δε μας έχει συνηθίσει να είναι από τις καλύτερες γαστρονομικές χώρες του κόσμου.  Όλοι σκέφτονται συνήθως ως γαστρονομικές χώρες: την Ιταλία, Γαλλία, Ιαπωνία ...ίσως ακόμη και τη Κίνα και στο διαγωνισμό 2012 δυνατοί ανταγωνιστές ήταν η Ταϋλάνδη, το Μεξικό, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Μαλαισία...  
Τα τελευταία 10 χρόνια η Περουβιανή κουζίνα έχει σιγά σιγά διαδοθεί και μεγαλώνει συνεχώς τη φήμη της.  Η Liz Chuecas, Special Projects Director στο Συμβούλιο Τουρισμού του Περού  (PromPeru)  δήλωσε  ότι «Η μαγειρική παράδοση και η βιοποικιλία από τις παράκτιες περιοχές  μέχρι τις Άνδεις και τα βάθη της ζούγκλας, είναι ότι ξεχωρίζει το Περού από τον υπόλοιπο κόσμο». Πολλά οφείλει η χώρα στον διάσημο σεφ Gastón Acurio, ο οποίος έχει προωθήσει τη Περουβιανή κουζίνα στο διεθνές σκηνικό της μαγειρικής. 

Στη πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, ο Gastón με πολλούς άλλους νέους ταλαντούχους σεφ συνδυάζουν τη τοπική κουζίνα με διεθνή υλικά για να δημιουργούν νέα πεντανόστιμα πιάτα και διάφορες  άλλες δημιουργικές εμπνεύσεις. Αξίζει να αναφέρουμε τον σεφ Pedro Miguel ιδιοκτήτη του σικ εστιατορίου Malabar Restaurant στο San Isidro, τον 34χρονο σεφ Virgilio Martinez a και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Restaurante Central και φυσικά τον σεφ Gastón Acurio, ο οποίος έχτισε μια διεθνή αυτοκρατορία εστιατορίων από το πρώτο αρχικό εστιατόριο του Miraflores restaurant Astrid & Gastón.

 Ο διαγωνισμός έχει ξεκινήσει από το 1993 κι από ότι ανακοινώθηκε στο Νέο Δελχί τον Δεκέμβριο 2012, συμμετείχαν με τις ψήφους επιλογής τους περισσότεροι από 800 χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως επαγγελματίες από τη βιομηχανία του τουρισμού και ταξιδιώτες σε περισσότερες από 170 χώρες.  Σε πρόσφατο άρθρο του το περιοδικό “Condé Nast Traveler” χαρακτήρισε τη Κουζίνα του Περού ως μια ανερχόμενη δύναμη και σημείο αναφοράς για όλους τους γκουρμέ και καλοφαγάδες του κόσμου. 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου