Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

chef Stelios Parliaros - Μια ακόμη διάκριση...



Ο σεφ Στέλιος Παρλιάρος είναι όλα αυτά, που αγαπώ... η Πόλη, η σοκολάτα, τα γλυκά, η δημιουργική μαγειρική, η κομψή απλότητα, η αισθητική...  Το Δεκέμβριο του 2011 άνοιξε στη Κηφισιά, Κολοκοτρώνη 9 , το ζαχαροπλαστείο και χώρο σεμιναρίων «by Stelios Parliaros – sweet alchemy”.   Το αρχικό κατάστημα βρίσκεται στο Κολωνάκι (Ηροδότου 24).
Το κατάστημα στη Κηφισιά είναι τόσο εντυπωσιακό και πρωτότυπο... ένας ναός της σοκολάτας! Ποιός περαστικός δε χάζεψε μέσα από τις βιτρίνες και δεν κρυφοκοίταξε τις λιχουδιές στα ράφια και προθήκες; Κι όπως ήταν φυσικό, αυτή η αισθητική του ζαχαροπλαστείου και η φήμη του ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας μας, και βραβεύτηκε από το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό «Travel +Leisure», στην κατηγορία καλύτερα σχεδιασμένο κατάστημα.  

Στην έκδοση Μαρτίου 2013 το περιοδικό αναφέρεται με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στη  «Γλυκιά Αλχημεία» του Παρλιάρου στην Κηφισιά. Βιτρίνες από παλαιωμένο μπρούντζο, ράφια φορτωμένα καλούδια, ψυγεία ράφια, που θυμίζουν προθήκες κοσμηματοπωλείου, ιδανικός φωτισμός, μοντέρνο ύφος και διακριτική πολυτέλεια. Το κατάστημα έχει σχεδιαστεί από τον Στέλιο Κόη (Kois Associates Architects). 

 Όσο για τον αγαπημένο μας σεφ συνεχίζει όλες τις υπέροχες δημιουργίες και επιτυχημένες συνεργασίες του. Από 11 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί στα περίπτερα και το νέο τεύχος για το 2013 «Γλυκές Ιστορίες», όπου θα βρείτε σιροπιαστά γλυκά... διαφορετικά από τα κλασικά, όπως ψημένες τάρτες με βερίκοκα, ροδακινόπιτα, φοντάν σοκολάτας με βύσσινα... και για τις Αποκριές ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε γλυκά με καρύδα και ανανά! 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου