Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

διάσημα φυσικά κοκτέηλς



 Schraab μήλου (2 ποτήρια)

Ξεφλουδίζετε και κόβετε κομματάκια τα μήλα. Ρίχνετε στο μπλέντερ τα μήλα, τη ζάχαρη, το ροδόνερο και το γάλα και τα χτυπάτε στην υψηλότερη ταχύτητα για μισό λεπτό.  Σερβίρετε το κοκτέηλ σε κολονάτα ποτήρια, που ήδη έχετε ρίξει τα παγάκια και στολίζετε την επιφάνεια με ροδοπέταλα.


Υλικά: 2 μήλα (γκόλντεν ή τζόνα), 25 γρ. Ζάχαρη, 2 κουταλιές ροδόνερο, 500 ml γάλα, παγάκια, ροδοπέταλα (γαρνίρισμα).




Prunus  (2 ποτήρια)

Βάζετε τους 2 χυμούς και το γιαούρτι στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν καλά. Σε ένα μπωλ διαλύετε το γιαούρτι με το χυμό μήλου. Ετοιμάζετε 2 ψηλά ποτήρια με τρίμμα πάγου. Προσθέτετε στο μείγμα το χυμό δαμάσκηνου και το μοιράζετε στα ποτήρια.


Υλικά: 120 ml χυμό δαμάσκηνου, 120 ml  χυμό μήλου, 125 γρ. γιαούρτι 2% και τρίμμα πάγου.




Ανατολίτικος χυμός καρότου  (1 ποτήρι)

Βάζετε τα καρότα στον αποχυμωτή.  Μετά βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή σέικερ και τα χυπάτε καλά μέχρι να αναμειχθούν. Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια με παγάκια.


Υλικά:  6 κουταλιές φρέσκο χυμό καρότου (3 μέτρια καρότα), 1-2 κουταλιές γιαούρτι 2%, 1 κουταλάκι τριμμένο κάρδαμο, παγάκια.