Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Nουγκατίνα 2 τόνων και 100 μέτρων από Καρδίτσα για κατάκτηση ρεκόρ Γκίνες


Πραγματικά αυτές τις μέρες σκέφτομαι να ανέβω τέλη του μήνα στο Σμόκοβο, το χωριό της μητέρας μου στη Καρδίτσα. Θα ήθελα να παραβρεθώ στις 29 Νοεμβρίου στη δημιουργία της μεγαλύτερης νουγκατίνας στον κόσμο στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Ήδη γίνονται οι προετοιμασίες για την κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες με μια νουγκατίνα σοκολάτας μήκους 100 μέτρων και βάρους 2 τόνων! Κι έχει ήδη ανακοινωθεί και το όνομα του κριτή του Βιβλίου Γκίνες, που θα έρθει στη Καρδίτσα για να καταγράψει το ρεκόρ και να σφραγίσει το επίτευγμα, είναι ο Τζακ Μπροκμπανκ.

Τη ξεχωριστή εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας), με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (ΟΕΖΕ). Θα συμμετέχουν περισσότεροι από 500 ζαχαροπλάστες, αλλά και μαθητές από διάφορα ΙΕΚ για τη παρασκευή της. Σκοπός να ξεπεράσουν το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες των 45 μέτρων, που κατέχει η γειτονική Ιταλία.

Στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής πριν λίγες μέρες, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών παρασκεύασαν μια μικρή νουγκατίνα παρουσιάζοντας όλα τα στάδια της προετοιμασίας αυτού του παραδοσιακού γλυκού της περιοχής, που τώρα ετοιμάζεται να μπει στο Βιβλίο Γκίνες. Το συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης ΕΡΤ-3 βρέθηκε στο εργαστήριο των ζαχαροπλαστών προκειμένου να πραγματοποιήσει γυρίσματα για την εκπομπή «24 ώρες Ελλάδα», που επιμελείται και παρουσιάζει η συνάδελφος Μαρία Μησσήν.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών κ. Γιάννης Κουφόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Θωμάς Μητσιόπουλος αναφέρθηκαν με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μεγάλο αυτό εγχείρημα, που θα φέρει την Καρδίτσα στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος και θα την κάνει γνωστή παγκοσμίως. Παρόντες στη δοκιμαστική παρουσίαση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Βύρων Παππάς, οι οποίοι ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στη σημαντική αυτή προσπάθεια

Οι Καρδιτσιώτες επίσης φαίνεται να έχουν φροντίσει για τα πάντα, καθώς από τη σοκολατένια νουγκατίνα θα προσφερθούν 10.000 μερίδες σε όλο τον κόσμο και τους επισκέπτες, που θα βρίσκονται στο χώρο της κεντρικής πλατείας, αλλά και σε ιδρύματα της περιοχής. Ο δήμος μάλιστα προτρέπει όσους θέλουν να «γλυκαθούν» λίγο, αλλά και να κάνουν και μία βόλτα στην όμορφη πόλη της Καρδίτσας, να την επισκεφτούν στις 29 Νοεμβρίου 2017, ώστε να γίνουν και εκείνοι μέρος της γιορτής τους.

Μετά την πουτίγκα, που παρασκευάστηκε πέρυσι στο Πάρκο Παυσίλυπου, ήρθε η ώρα να γεμίσει η κεντρική πλατεία με σοκολάτα και να μεταδοθεί παντού το μήνυμα ότι η Καρδίτσα πρωτοπορεί, αντιστέκεται, διαθέτει εξαιρετικά και ποιοτικά τοπικά προϊόντα και αξίζει να την επισκεφθεί ο καθένας. Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να έρθει στην Καρδίτσα την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου για να γευτεί το υπέροχο γλυκό και να ζήσει από κοντά όλη αυτή τη γιορτινή εκδήλωση (πληροφορίες στο τηλ 6948871488). Σας προτείνω να συνδυάσετε μια εκδρομή στα γύρω χωριά και να έχετε ένα όμορφο 3ήμερο ή 4ήμερο στη θεσσαλική γη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου