Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Ayurveda Hellas Α.Ε. ΝΕΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΣΤΗ ΠΛΑΚΑ, ΝΙΚΗΣ 28


H Ayurveda Hellas A.E. είναι η εταιρεία που ουσιαστικά "εισήγαγε" την επιστήμη της Αγιουρβέδα στην Ελλάδα και τη πρόεδρο της Σοφία Παπαδοπούλου τη γνωρίζω πολλά χρόνια. Σήμερα Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 γίνονται τα επίσημα εγκαίνια του νέου πολυχώρου της εταιρείας σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο της Πλάκας στην οδό Νίκης 28. Ένα όνειρο της Σοφίας για έναν χώρο άνετο, όπου θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες και δράσεις της εταιρείας. Ήδη από τις 12 το πρωί οι πόρτες είναι ανοιχτές στο κοινό, ενώ μετά τις 6 το απόγευμα θα κορυφωθεί η γιορτή των εγκαινίων.

Τα βιολογικά προϊόντα της έχουν αγαπηθεί και είναι ήδη πολύ γνωστά.Η λέξη Ayurveda προέρχεται από δύο σανσκριτικές λέξεις: Ayus, που σημαίνει υγεία - ζωή και Veda, που σημαίνει επιστήμη – γνώση, γι'αυτό συνήθως μεταφράζεται ως "Η επιστήμη της ζωής". Η Himalaya Herbal Healthcare ιδρύθηκε το 1930 και θεωρείται παγκοσμίως η μεγαλύτερη παραγωγός αγιουρβεδικών προϊόντων και μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της παραδοσιακής ιατρικής. Τα προϊόντα της συνδυάζουν τη σοφία της Αγιουρβέδα με τη σύγχρονη επιστημονική έρευνα.

Η εταιρεία Ayurveda Hellas ξεκίνησε με την αποκλειστική αντιπροσώπευση των προϊόντων της Himalaya Herbal Healthcare και συνέχισε με άλλες δραστηριότητες, που είτε αφορούν προϊόντα είτε υπηρεσίες, όπως π.χ. διοργάνωση σεμιναρίων, έκδοση βιβλίων & περιοδικών... Προσπαθώντας να δώσει όσο το δυνατόν πιο “Ολοκληρωμένες προτάσεις Φυσικού Ευ Ζην και Μακροζωίας” στα διάφορα αδιέξοδα υγείας που χαρακτηρίζουν την εποχή μας.

Η Ayurveda είναι ένα ολιστικό σύστημα υγείας και διεθνώς αποκαλείται ως "The Mother of All Healing Arts", που στόχος της είναι τελικά να ελέγχουμε τη ζωή μας, χωρίς την παρεμβολή των ασθενειών ή της γήρανσης. Η κατευθυντήρια αρχή της είναι ότι ο νους ασκεί την πιο βαθιά επίδραση στο σώμα και ότι η απελευθέρωση από τις ασθένειες εξαρτάται από την εξισορρόπηση της δικής μας συνειδητότητας και την προέκταση αυτής της ισορροπίας στο σώμα. Έτσι δημιουργείται μία ανώτερη κατάσταση υγείας.

Iδιαίτερα χαρούμενη το μεσημέρι ξεναγήθηκα στους χώρους αυτού του νέου κτιρίου, όπου η Σοφία Παπαδοπούλου θα μπορέσει να προσφέρει ακόμη περισσότερα βοηθώντας ανθρώπους για μια πλούσια και υγιή ζωή. Οι χώροι αναπτύσσονται σε τέσσερα επίπεδα με το κατάστημα να'χει είσοδο από τον δρόμο και τους υπόλοιπους χώρους να βρίσκονται από τον α' όροφο και πάνω. Αίθουσες για περιποίηση και προσωπική φροντίδα, αίθουσα ομιλιών και yoga, γραφεία... Χώροι διακοσμημένοι να αποπνέουν αρμονία και χαλάρωση.
Ηλέκτρα Κουτούκη, Electra Koutouki

Μπορούμε να είμαστε τόσο υγιείς όσο νομίζουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε. Για να αποκτήσουμε υγεία, χρειαζόμαστε μια νέου είδους γνώση, βασισμένη σε μια βαθύτερη έννοια της ζωής. Σπουδαία πηγή τέτοιας γνώσης αποτελεί η Αγιουρβέδα, αυτό το πανάρχαιο παραδοσιακό σύστημα προληπτικής ιατρικής, θεραπευτικής ιατρικής και υγιούς τρόπου ζωής, αναγνωρισμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ξεκίνησε από την Ινδία 5.000 χρόνια πριν, μεταφέροντας τη συλλογική σοφία των οραματιστών από γενιά σε γενιά. Η Σοφία Παπαδοπούλου είναι χημικός κι ερευνήτρια.
Σοφία Παπαδοπούλου

Η πανάρχαια αυτή ιατρική σχολή μετέφερε από γενιά σε γενιά βοτανολογικές συνταγές για τη θεραπεία των ασθενών. Η Αγιουρβέδα, ανάμεσα στ' άλλα, μας καθοδηγεί στο να στρέψουμε το βλέμμα μας εσωτερικά για να βρούμε αυτήν την ανεκτίμητη κατάσταση μέσα μας. Έχει εφαρμογή σε κάθε τόπο, σε κάθε εποχή και απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, που θέλει να γνωρίσει την Αληθινή του Φύση. Οι ολοκληρωμένες αγιουρβεδικές θεραπευτικές μέθοδοι ανέκαθεν γοήτευαν τους γιατρούς και τους θεραπευτές. Λέγεται ότι ο Ιπποκράτης, ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της αρχαιοελληνικής Ιαρικής, είχε εμπνευστεί από την αγιουρβεδική διδασκαλία.

Από την ίδρυση της η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και διάδοση ασφαλών, φυσικών και καινοτόμων θεραπειών. Η σειρά περιλαμβάνει περισσότερα από 200 αγιουρβεδικά φυτικά προϊόντα και προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Προσωπικά χρησιμοποιώ κάποια βιολογικά καλλυντικά, όπως το Neem σκραμπ, που στα συστατικά του έχει βερίκοκο απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και διεγείροντας τη δημιουργία νέων κυττάρων. Ακολουθεί η μάσκα καθαρισμού Neem Mask και η λοσιόν καθαρισμού Purifying Neem Cleansing Astringent 200 ml με λεμόνι. Ενώ προτιμώ το καθαριστικό προϊόν Gentle Exfoliating Daily Face Wash 150 ml με βερίκοκο και αλόη από τον αφρό της σειράς, αλλά θα βρείτε όλοι σας κάτι που να ταιριάζει στον δικό σας τύπου και γούστο.

Η Αγιουρβέδα αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν ολότητα, εξετάζοντας τη φύση του και στα τρία επίπεδα ύπαρξης (σωματικό-νοητικό-ψυχικό). Αποτέλεσε επίσης το θεμέλιο αρχαίων αιγυπτιακών και θιβετιανών μεθόδων θεραπείας. Πρόκειται για ένα σύστημα προληπτικής και θεραπευτικής ιατρικής. Εξετάζει τις ασθένειες από μία ολιστική σκοπιά, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η διατροφή, το περιβάλλον (έμψυχο και άψυχο) είτε στο σπίτι μας είτε στη δουλειά μας, τον τρόπο ζωής μας και τον τρόπο σκέψης μας, την κληρονομικότητα. Στόχος της είναι η υγιεινή διαβίωση και μακροζωία σε συνδυασμό με την πνευματική εξέλιξη και επιτυχία.

Οι συνδυασμοί των 5 στοιχείων από τα οποία αποτελείται το σώμα μας (αιθέρας, αέρας, φωτιά, νερό, γη) διαμορφώνουν τα doshas (τις ολοκληρωμένες αρχές που ελέγχουν όλες τις σωματικές και πνευματικές λειτουργίες) Vata, Pitta, Kapha. Η ισορροπία τους θεωρείται στην Αγιουρβέδα βασική προϋπόθεση για την τέλεια υγεία. Παράγοντες ισορροπίας τους αποτελούν: η διατροφή, η κίνηση, ο τρόπος ζωής και ο τρόπος σκέψης. Απο τη στιγμή που γεννιέται ένας άνθρωπος τα Doshas που υπάρχουν ήδη μέσα του, βρίσκονται σε μία χαρακτηριστική γι' αυτόν σχέση, όσον αφορά τα σωματικά και πνευματικά χαρακτηριστικά του. Γι' αυτόν τον λόγο στην Αγιουρβέδα μιλάμε για συγκεκριμένο αγιουρβεδικό τύπο ή ιδιοσυγρασία.

Αυτός ο διαχωρισμός μας επιτρέπει να μιλάμε για πιθανή φιλασθένεια του κάθε ατόμου και εξηγεί τις εκάστοτε αντιδράσεις του στην διατροφή, στα εξωτερικά ερεθίσματα, στο κλίμα και στις συνθήκες ζωής. Υπάρχουν λοιπόν 10 αγιουρβεδικοί τύποι: Vata, Pitta, Kapha και οι συνδυασμοί τους. Η πρόληψη παίζει αποφασιστικό ρόλο στην αγιουρβεδική ιατρική, η οποία λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους της ανθρώπινης ζωής, τη βαθιά κατανόηση της φύσης του κάθε ανθρώπου και την προσπάθειά του να εναρμονισθεί με τους ρυθμούς της Δημιουργίας. Ανάλογα ποικίλες είναι και οι θεραπευτικές προσεγγίσεις. Λαμβάνοντας σαν δεδομένο ότι σε κάθε άνθρωπο υπάρχει ένας χώρος απόλυτης υγείας, ο οποίος βρίσκεται στο βαθύτερο επίπεδο της συνείδησής του.

Χρησιμοποιούνται διάφορες θεραπευτικές μέθοδοι για να προσεγγίσουμε αυτήν την εσωτερική πηγή και να αποκαταστήσουμε αυτήν την αρμονική ισορροπία σώματος, πνεύματος και ψυχής. Αν επαναφέρουμε αυτήν την ισορροπία το samhita τότε απελευθερώνονται δυνάμεις που μας βοηθούν να θεραπευτούμε μόνοι μας κι έτσι κάνουμε χρήση του δικού μας «εσωτερικού φαρμακείου». Επίσης υπάρχουν πολλές αγιουρβεδικές θεραπείες που βοηθούν τον άνθρωπο να αυτοθεραπευθεί (Αγιουρβεδική φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία, μουσικοθεραπεία, χρωματοθεραπεία, δίαιτα, σωματικές ασκήσεις-γιόγκα). Υιοθετώντας την αγιουρβεδική προσέγγιση δεν εγκαταλείπουμε την συμβατική, αλλά την επεκτείνουμε.

Το μείγμα της Αγιουρβέδα και της Δυτικής ιατρικής φέρνει κοντά την αρχαία σοφία και την σύγχρονη επιστήμη, που και τα δύο έχουν αποδειχθεί απολύτως συμβατά . «Ο άνθρωπος είναι υγιής όταν οι λειτoυργείες του σώματος όπως ο μεταβολισμός, η πέψη, η συνοχή των ιστών και οι απεκκρίσεις βρίσκονται σε ισορροπία και όταν η ψυχή, οι αισθήσεις και το πνεύμα βρίσκονται σε μόνιμη κατάσταση εσωτερικής ευτυχίας.» (Sushruta, 750π.Χ) Όλα τα προϊόντα της Himalaya αποτελούνται 100% από ενεργά βότανα και είναι απολύτως ασφαλή, σύμφωνα με κλινικές μελέτες, αρκεί ο τρόπος χρήσης και η δοσολογία να συστήνονται όπως ορίζει η εταιρεία.

Οι Τέσσερις Σκοποί της Ζωής σύμφωνα με την Αγιουρβέδα
* Η εκπλήρωση των υποχρεώσεών σας προς την κοινωνία.
* Η συγκέντρωση αποκτημάτων παράλληλα με την εκπλήρωση των υποχρεώσεών σας.
* Η ικανοποίηση των νόμιμων επιθυμιών σας με τη βοήθεια των αποκτημάτων σας.
* Η συνειδητοποίηση ότι στη ζωή υπάρχουν και άλλα πράγματα πέρα από τις υποχρεώσεις, τα αποκτήματα και τις επιθυμίες.

Η Αγιουρβεδική φιλοσοφία πιστεύει ότι μόνο το άτομο, που διαθέτει ισχυρή ανοσία μπορεί να είναι υγιές. Οι θεραπευτές αναγνωρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα ως κομμάτι της φύσης (Θεία Μητέρα). Αυτό το δώρο της είναι που μας δημιούργησε, μας συντηρεί, μας θρέφει και μας προστατεύει από τις εξωτερικές από εμάς επιθέσεις. Όσο το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι ισχυρό δεν υποφέρουμε από ασθένειες. Η αρχαία βεδική λέξη για την ανοσία σημαίνει «συγχώρεση της ασθένειας» - υπό την έννοια ότι οι αρνητικές σκέψεις και τρόπος ζωής αποτελούν αιτίες ασθένειας. Επομένως, η ασθένεια δεν είναι παρά ένα μήνυμα ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγές… μακάρι όμως να μπορούσαμε να το κατανοήσουμε!

Υπό αυτή την έννοια, η δύναμη προέρχεται από την αλλαγή των πεποιθήσεών μας για τα συμπτώματα. Η θεραπεία θα έλθει εάν θεωρήσουμε τις κακοτυχίες σαν μια πρόκληση, εάν διώξουμε τις αρνητικές μας σκέψεις για ανθρώπους και γεγονότα. Μπορούμε να μεταμορφώσουμε την ασθένεια σε «τέλεια ευκαιρία». Η πνευματική υγεία, λοιπόν, είναι η δυναμική ισορροπία ανάμεσα στην έντονα ολοκληρωμένη προσωπικότητα του ατόμου και στη φύση (μια φύση που θεωρείται ότι περικλείει όλες τις πλευρές της ύπαρξης). Αυτό όμως είναι δυνατό μόνο όταν οι άνθρωποι δεν ξεχνούν το χρέος τους προς τη φύση.

Συνοψίζοντας: η Αγιουρβέδα πιστεύει ότι η υγεία απορρέει από τη σχέση (τη συνεκτικότητα) που αναπτύσσεται ανάμεσα στο άτομο, στην προσωπικότητα, και σε όλα όσα υπεισέρχονται στην νοητική, συναισθηματική, ψυχική και πνευματική ύπαρξη. Πιστεύει επίσης ότι η υγεία απορρέει από την καλή μας σχέση με τους άλλους, από την αναγνώριση των υποχρεώσεών μας προς τη Μητέρα Φύση, από τη συνειδητοποίηση των σκοπών μας και την επιδίωξη των νόμιμων στόχων μας στη ζωή. Η Αγιουρβεδική φιλοσοφία υποστηρίζει τη σημασία του ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος, ότι η συγχώρεση είναι δύναμη και ότι η αθανασία τελικά δεν είναι απίθανη.

Στον πολυχώρο της Ayurveda Hellas θα βρείτε όλα τα προϊόντα της κι ακόμη περισσότερα χρηστικά αντικείμενα και διακόσμησης, ρούχα και αξεσουάρ, δώρα, εναλλακτικά και μοναδικά αντικείμενα.. Ειδικά σεμινάρια ενημέρωσης και επιμόρφωσης για όλους. Η σειρά “Himalaya Pure Herbs” περιλαμβάνει τα πιο κλασσικά παραδοσικά αγιουρβεδικά βότανα, των οποίων οι ιδιότητες αναφέρονται στη διεθνή βιβλιογραφία. Σήμερα συνταγογραφούνται από περισσότερους από 300.000 γιατρούς στον κόσμο και κυκλοφορούν σε πάνω από 85 χώρες! Στα προϊόντα φροντίδας και περιποίησης ξεχωρίζω τη φυσική σειρά βρεφικής φροντίδας με υψηλής ποιότητας προϊόντα για τα μωρά σας.

Η Ayurveda Hellas A.E.(Ολοκληρωμένες προτάσεις Φυσικού ''Ευ Ζην'' και Μακροζωίας) αντιπροσωπεύει αποκλειστικά για την Ελλάδα και την Κύπρο τις εταιρείες:

-Himalaya Herbal Heathcare., Ινδική Πολυεθνική, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής Αγιουρβεδικών προϊόντων βοτανοθεραπείας παγκόσμια από το 1930, η οποία καταφέρνει να «παντρέψει» με επιτυχία την παράδοση της Ανατολής με την τεχνολογία της Δύσης.

- VRP, παγκόσμια κορυφαία Αμερικανική εταιρεία στο χώρο της φυσικής αντιγήρανσης, και γενικότερα στο χώρο της φυσικής υγείας

Όλη η δραστηριότητα δεν είναι απλά «επιχειρηματική», αλλά υπάρχει ένα «επιστημονικο-φιλοσοφικό» υπόβαθρο. Με πιο απλά λόγια, ό,τι κάνουν είναι στα πλαίσια «στάσης ζωής». Έτσι πέραν των προϊόντων που αντιπροσωπεύουν, βρίσκονται σε άμεση επαφή με την ΕΛ.Ε.Μ.Ε.Ε.Α. και με όλα τα επιστημονικά αγιουρβεδικά ινστιτούτα παγκόσμια, εκδίδουν σχετικά βιβλία και περιοδικά, διοργανώνουν σεμινάρια, retreat(διακοπές ανανέωσης & αναζωόγονησης) κ.α.

Από την ίδρυση της εταιρείας, το έτος 1997, ακολουθούν με συνέπεια και επιμονή τις αρχές μιας ολιστικής φιλοσοφίας για ολοκληρωμένη παροχή προϊόντων και υπηρεσιών φυσικής υγείας και ομορφιάς. Με γνώμονα την φροντίδα και τον σεβασμό για τη υγεία του ανθρώπου, καταφέρανε να αναπτυχθούν με γρήγορους ρυθμούς στην ελληνική αγορά, ισχυροποιώντας έτσι την θέση της Himalaya Hellas στην διακίνηση προϊόντων διατροφής (συμπληρώματα διατροφής & τρόφιμα ειδικής διατροφής) και περιποίησης (καλλυντικά προϊόντα & αιθέρια έλαια).

Από το έτος 2010, η Ayurveda Hellas A.E.έχει επιπλέον αποκτήσει την αποκλειστική αντιπροσώπευση των προϊόντων της Αμερικανικής εταιρείας Vitamin Research Products (VRP) στην Ελλάδα και Κύπρο. Αυτή η αντιπροσώπευση αποτελεί μια κίνηση ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία, καθώς ισχυροποιεί την θέση της στον χώρο των προϊόντων διατροφής (συμπληρώματα διατροφής) και περιποίησης (δερμοκαλλυντικά προϊόντα). Για περισσότερα από 30 χρόνια, η εταιρεία Vitamin ResearchProducts έχει αποκτήσει τόσο στην Αμερική όσο και παγκοσμίως την φήμη του ηγέτη στην έρευνα και παραγωγή προϊόντων για την φυσική αντιγήρανση και γενικότερα προϊόντων διατροφής και περιποίησης μέσα στο πλαίσιο «Φυσική Υγεία & Ομορφιά».

Η VRP διαθέτει εκατοντάδες εμπορικά προϊόντα με μοναδικά χαρακτηριστικά πώλησης που συνδυάζουν φυτικά εκχυλίσματα υψηλής ποιότητας με θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία, ένζυμα και βιοκαταλύτες που λόγω των πολύ υψηλών τεχνολογικά προδιαγραφών τους εξασφαλίζουν εξαιρετικά υψηλή βιοδιαθεσιμότητα. Ας δεχτούμε τη πρόσκληση να γνωρίσουμε τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίας τους, καθώς πιστεύουν πως θα τα αγαπήσετε με τον ίδιο τρόπο όπως και εκείνοι, θεωρώντάς τα συμμάχους στα διάφορα αδιέξοδα υγείας.

Επειδή θεωρείται πως η Αγιουρβέδα ως ολιστική υγεία έχουν πολλές κοινές αρχές με την αρχαία ελληνική Ιπποκράτειο ιατρική, μας χαιρετούν με δύο ρήσεις του Ιπποκράτη, που αποτελούν παράλληλα βασικές αγιουρβεδικές αρχές: Το σώμα μας έχει την ιδιότητα να αυτοθεραπεύεται.

- “Υψιστη σημασία έχουν οι παράγοντες: διατροφή, κίνηση, περιβάλλον, τρόπος ζωής, τρόπος σκέψης”.

- “Το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου και η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου”.




Τα πέντε στοιχεία συνδυάζονται δημιουργώντας τα τρία dosha (δυνάμεις)

ΑΙΘΕΡΑΣ            ΑΕΡΑΣ         ΦΩΤΙΑ            ΝΕΡΟ           ΓΗ
                      \ /                     \ /                                       \ /
                  VATA               PITTA                              KAPHA

Tο κλίμα στο οποίο ζούμε καθώς και η αλλαγή των εποχών επίσης μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία των Vata, Pitta και Kapha μας. Τα θερμά καλοκαίρια ή τα θερμά κλίματα αυξάνουν το Pitta, τα ξηρά κλίματα ή το ψυχρό φθινόπωρο αυξάνουν το Vata, ενώ οι υγροί χειμώνες και τα υγρά κλίματα γενικά αυξάνουν το Kapha.

Επίσης το στάδιο της ζωής στο οποίο βρισκόμαστε έχει επίδραση στην ισορροπία των Vata, Pitta και Kapha. Η αύξηση της σύστασης του σώματος που λαμβάνει χώρα στην παιδική ηλικία λόγω της ανάπτυξης σημαίνει ότι η ενέργεια Kapha κυριαρχεί σε αυτό τον κύκλο της ζωής. Οι ορμονικές αλλαγές που μας μετατρέπουν σε ενήλικες δηλώνουν ότι η πρώϊμη και η μέση ηλικία μας βρίσκονται υπό τις επιδράσεις του Pitta. Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας συρρικνώνεται και αποστραγγίζεται δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την αύξηση των δυνάμεων του Vata.


ΧΩΡΟΙ
Νίκης 28, Πλάκα - Σύνταγμα
105 57 Αθήνα
τηλ: 210 3632350
fax: 210 3634713

Βασ. Όλγας 159
546 45 Θεσσαλονίκη
τηλ: 2310 887679
fax: 2310 831335








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου