Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Δενδροφύτευση - Αναδάσωση στον Υδροβιότοπο Βουρκαρίου – θέση Πέραμα Μεγάρων



Την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 09:00 π.μ. θα αρχίσει η δενδροφύτευση - αναδάσωση στη θέση Πέραμα Μεγάρων (Υδροβιότοπος Βουρκαρίου). Η αναδάσωση 93,8 στρεμμάτων, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολις Μεγάρων και Σαλαμίνας,  θα υλοποιηθεί από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων- σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής. Θα συμμετάσχουν προσωπικό και εθελοντές του ΚΕΑΝ και της Περιφέρειας Αττικής, τοπικοί φορείς και δημόσιες αρχές, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, σχολεία της ευρύτερης περιοχής κλπ.  Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταυρούλα Δήμου δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά, που γίνεται αναδάσωση στην περιοχή, γι αυτό ας κρατήσουμε στη μνήμη μας αυτή την ημερομηνία, ως αφετηρία για μια σειρά από παρεμβάσεις και σε άλλες εστίες της περιοχής της Δυτικής Αττικής....»
 Πιο συγκεκριμένα συμμετέχουν ο Δήμος Μεγαρέων, το Κέντρο Δια Βίου Εκπαίδευσης Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία της Ελευσίνας, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγάρων, οι Αρχές της περιοχής (Δασαρχείο, Αστυνομία, Πυροσβεστική), Το Θριάσιο Νοσοκομείο και τα τοπικά Κέντρα Υγείας, Εθελοντικές οργανώσεις, οι Πολιτιστικοί, Εξωραϊστικοί και Αθλητικοί σύλλογοι και η Ιερά Μητρόπολις Μεγάρων και Σαλαμίνας. Το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων-, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλοι οι φορείς της περιοχής θα συνεργαστούν για τη φύτευση των δενδρυλλίων, σύμφωνα με σχετική μελέτη. Οι εργασίες προετοιμασίας του χώρου έχουν ξεκινήσει από τις 25 Ιανουαρίου 2013, από κλιμάκιο των υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής. 
 Αρχικά οριοθετήθηκε η περιοχή, που θα φυτευτεί και ακολούθως τα συνεργεία προχώρησαν στη διάνοιξη λάκκων, που θα φυτευτούν τα δενδρύλλια. Οι προπαρασκευαστικές εργασίες έγιναν χειρωνακτικά με τη συμμετοχή εργαζομένων από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, που υλοποιείται από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων- σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και με τη χρήση ελαφρών μηχανημάτων που ζητήθηκαν να παραχωρηθούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Έτσι ικανοποιείται κι ένα πάγιο αίτημα χρόνων από τους κατοίκους της περιοχής του Περάματος Μεγάρων, που αφορά στον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου.  Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές μπορείτε να απευθύνεστε στο 210-2692881 και στο info at kean.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου