Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Τετράποδα ελεύθερα σε παραλίες με τη φροντίδα μας!
Είναι γνωστή η αδυναμία μου στα σκυλιά και τους άλλους τετράποδους φίλους μας και είμαι αρκετά χαρούμενη, που πλέον η θάλασσα θα είναι ανοιχτή και προσβάσιμη για αυτά. Με την σχετική εγκύκλιο οι ιδιοκτήτες σκύλων, θα μπορούν να αφήσουν ελεύθερα τα σκυλάκια τους στις παραλίες για λίγο κολύμπι, τρέξιμο, πλατσούρισμα... Οι μικροί τετράποδοι φίλοι μας δεν ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτοι στην παραλία, αφού ο ιδιοκτήτης ήταν υποχρεωμένος να βρίσκεται κάπου ερημικά και να κρατάει δεμένο το ζώο σε περίπτωση, που άλλοι λουόμενοι ερχότουσαν ή εξέφραζαν παράπονα. Πλέον  δεν υπάρχει κίνδυνος να κολυμπάμε με τα ζώα, τηρουμένων βέβαια των υποχρεώσεων του ιδιοκτήτη ανάμεσα τους ο εμβολιασμός... κοκ...

Επίσης τώρα τους θερινούς μήνες οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τοποθετήσουν ποτίστρες και ταΐστρες για τα αδέσποτα, αλλά οι στατιστικές δείχνουν ότι ελάχιστοι δήμοι το ‘χουν κάνει. Γι’αυτό εμείς, που αγαπάμε τα ζώα ας τοποθετούμε έξω από το σπίτι μας ή σε δημόσιους χώρους δοχεία νερού ή και φαγητού. Η σίτιση και το πότισμα των ζώων είναι δικαίωμα μας και ο νόμος μας το επιτρέπει αρκεί να τηρούμε τους κανόνες καθαριότητες και υγιεινής..

Ψάχνοντας για τον σχετικό νόμο... ο Ν 4235/2014 άρθρο 46 παράγραφος ε συγκεκριμένα αναφέρει: «10. Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής».

Πολύ θετικό και ευχάριστο είναι επίσης ότι η  Ειδική Επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) ενέκρινε τα δύο διαφημιστικά που δημιούργησε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) σε συνεργασία με τα μέλη τα οποία ενημερώνουν τηλεθεατές και ακροατές για την ανάγκη ποτίσματος, αλλά και στείρωσης των αδέσποτων ζώων. Σύμφωνα με την απόφαση, που υπογράφει η αντιπρόεδρος του Ε.Σ.Ρ. Λίνα Αλεξίου, εγκρίνεται η «δωρεάν μετάδοση δύο τηλεοπτικών και ενός ραδιοφωνικού μηνύματος από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας και για το χρονικό διάστημα από την 25η Ιουλίου ως και την 30η Αυγούστου 2014».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου