Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

5 νικητές στον Real Food Media Contest



Είναι μια πολύ εντυπωσιακή σειρά από ιστορίες για το φαγητό και τις ντόπιες καλλιέργειες της Βόρειας Αμερικής, που κέρδισαν τις εντυπώσεις, αλλά και βραβεύτηκαν στο πρώτο ετήσιο διαγωνισμό Real Food Media Contest αυτή τη Τετάρτη. Πέντε είναι οι νικητές, που ξεχώρισαν από περισσότερες από 150 υποψηφιότητες και μοιράστηκαν συνολικά 10 χιλιάδες δολάρια.


Το μεγαλύτερο βραβείο πήρε η ταινία «Homeward» by Daniel Klein και Mirra Fine από τη Μινεζότα με θέμα τη καλλιέργεια οργανικής ρίγανης.  Σε μια προσπάθεια να κρατήσει ο επιχειρηματίας φάρμερ τους φίλους και την οικογένεια στο Μεξικό και να μη μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ ξεκινάει τη καλλιέργεια της βιολογικής ρίγανης. Το Homeward θα προβληθεί και τον επόμενο μήνα στο San Francisco της Καλιφόρνιας.




Στη κατηγορία First runner-up and “People’s Choice” (επιλογή κοινού) είναι το Green Bronx Machine* by Brendan Van Meter από το Suffern της Νέας Υόρκης. Η ταινία Green Bronx Machine  «ταϊζει» τα μυαλά, της καρδιές και τα στομάχια των μαθητών στις φτωχότερες περιοχές της Αμερικής. Εκεί ο Stephen Ritz και η κοινότητα «φυτεύουν» σχολικούς κήπους και «θερίζουν» βιοκαταναλωτές.



Δεύτερη ταινία runner-up ήταν το  «A Greene Generation» by Tim Grant από το Charlotte της Βόρειας Καρολίνας.  Στην αγροτική δυτική North Carolina η οικογένεια Greene διατηρεί μια μικρή οργανική φάρμα. Ο 14χρονος Nathaniel Greene και τα αδέλφια του έχουν πάθος με τη φροντίδα των γουρουνιών, τη γη τους και τη παραγωγή καλού φαγητού.



3ο runner-up ήταν το «Who Keeps the Beekeepers» by Timothy Powers από το St. Petersburg της Φλώριδας. Το θέμα της ταινίας, οι μέλισσες και οι μελισσοκόμοι. Οι φωνές των τελευταίων μελισσουργών για το μέλλον του φαγητού.  Αξιόλογη και η ταινία «The Gift» by Jean-Marc Abela από το Μόντρεαλ του Québec. Το θέμα εξελίσσεται σε ένα μικρό κομμάτι γης στο νησί του Βανκούβερ, όπου βρίσκεται η φάρμα σπόρων του Dan Jason. Ένα ποιητικό μικρό φιλμ, όπου ο Jason μοιράζεται το δέσιμο με τη φύση.  



Οι κριτές ήταν:

    Padma Lakshmi, cookbook author, actress, model and television host

    Michael Pollan, journalist and author, Omnivore’s Dilemma

    Robert Kenner, Academy Award-nominated director, Food Inc.

    Eric Schlosser, journalist and author, Fast Food Nation

    Johanna Blakley, managing director, Norman Lear Center, USC

    Byron Hurt, director and producer, Soul Food Junkies

    Alice Waters, Chez Panisse and Chez Panisse Foundation

    Keri Putnam, executive director of the Sundance Institute

    The Jamie Oliver Food Foundation (USA)

    Emily Zweber, organic farmer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου