Έχω πολύ καιρό να βρεθώ στη
Θεσσαλονίκη... μια πόλη όμορφη με χαρακτηριστικό το καλό φαγητό και τα αγνά παραδοσιακά
προϊόντα. Ήδη εδώ και 10 μέρες συζητούν τόσο πολύ το πρωτότυπο μαγαζί Mia Feta bar στην
οδό Παύλου Μελά, που δεν θα μπορούσα να μην γράψω κάτι στο μπλογκ. Οι Θεσσαλονικείς
είναι ενθουσιασμένοι με το νέο concept καταστημάτων, που συνδυάζουν την πώληση
των βιολογικών προϊόντων γάλακτος και ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων με την
εστίαση. Καθημερινά το γάλα έρχεται από τα Γρεβενά απ' όπου είναι ο ιδιοκτήτης
του γαλακτοπωλείου Γιώργος Παπαστεργίου, ενώ πολλά προϊόντα έχουν κερδίσει
βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Το κατάστημα «τρέχει» η Παναγιώτα Κουρέλλα,
αδελφή του επιχειρηματία Σωτήρη Κουρέλλα. Η εταιρεία Κουρέλλας δημιούργησε αυτό
concept καταστημάτων με πρώτο το Mia feta-feta bar στη Θεσσαλονίκη,
όμως μέσα στο χειμώνα θα ανοίξουν δύο ακόμη καταστήματα σε Αθήνα και Γλυφάδα. Η
Κουρέλλας το 1996 έγινε η πρώτη ελληνική εταιρεία, που παρήγαγε και προώθησε
στην εγχώρια και την ευρωπαϊκή αγορά βιολογικά προϊόντα γάλακτος με το εμπορικό
σήμα BioPan σύμφωνα με γερμανικές προδιαγραφές του οργανισμού Naturland.
Tο κατάστημα επίσης διαθέτει ελιές, λάδι
εξαιρετικής ποιότητας και προσφέρει πιάτα δημιουργικής κουζίνας με πρώτες ύλες
από την Ελλάδα. Με σλόγκαν taste and shop και με το Mia feta η κατά 85%
εξαγωγική εταιρεία βιολογικών προϊόντων γάλακτος Κουρέλλας βρήκε έναν τρόπο να
διαθέσει άμεσα τα προϊόντα της στον Έλληνα καταναλωτή έξω από τα καθιερωμένα
δίκτυα. Στα ράφια του Mia feta υπάρχουν όλα τα προϊόντα της Κουρέλλας από το
γνήσιο γιαούρτι από τη φάρμα της biopan, τα τυριά απ’απευθείας από την
παραγωγή στα Γρεβενά μέχρι το στραγγιστό
γιαούρτι με διάφορα συνοδευτικά, που είναι και το highlight του μαγαζιού. Το
πρωτοποριακό του Mia feta είναι ότι όλα αυτά τα προϊόντα μπορεί να τα γνωρίσει
μέσω της εστίασης απολαμβάνοντας ελληνικό παραδοσιακό πρωϊνό, μεσημεριανό και
βραδινό, απολαμβάνοντας δημιουργικά πιάτα με ιδιαίτερες συνταγές σε συνδυασμό
με επιλεγμένα ελληνικά κρασιά.
Η εταιρεία διαθέτει περίπου 35
κωδικούς βιολογικών και συμβατικών προϊόντων με την αναλογία βιολογικών και
συμβατικών να είναι 60-40. Στόχος της εταιρείας είναι να αναπτύξει το δίκτυο
Mia-feta bar στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Απώτερος
στόχος, όμως, και όνειρο του κ.Κουρέλλα είναι να λειτουργεί ένα Mia feta-feta
bar σε κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Η εταιρεία Κουρέλλας βρίσκεται κοντά στην
επίτευξη συμφωνίας στις ΗΠΑ για την εμπορική της δραστηριοποίηση στην Αμερική
με τη φέτα και τα τυροκομικά της προϊόντα σε πρώτη φάση. Σε δεύτερη φάση, σύμφωνα
με τον κ.Κουρέλλα επιδιώκεται να στηθεί μια μονάδα παραγωγής γιαουρτιού. Η
εταιρεία ετοιμάζεται ακόμη για την είσοδό της στην αγορά της Κίνας, ενώ το 2013
πρόσθεσε στο δυναμικό της τη Ρωσία και την Ουκρανία. Σας υπενθυμίζω ότι η εταιρεία
Κουρέλλας κατοχύρωσε, παράγει και διακινεί το τοπικό τυρί «ανεβατό» ως προϊόν
προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης κάνοντάς το γνωστό στην Ευρώπη.
Παύλου Μελά 14, Θεσσαλονίκη, τηλ.
2310 221 120
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου