Ακόμη μια Ελληνίδα σεφ κάνει
εξαιρετική δουλειά στην Αμερική, είναι η Μαρία Λόη. Έφυγε πριν 1,5 χρόνο στη
Νέα Υόρκη και πριν λίγες μέρες το Next Magazine έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε
εκείνη, αφού τη θεωρούν στην αγορά της Αμερικής από τις πιο πετυχημένες
επιχερηματίες μαγείρισσες και αναγνωρίζουν ότι
ανταγωνίζεται ισάξια καταξιωμένους μάγειρες.
Διατηρεί το Loi’s Restaurant (208 W 70th Street) και σερβίρει μεσογειακά
πιάτα, που μένουν αξέχαστα. Γνώρισα τη Μαρία Λόη πριν αρκετά χρόνια και μάλιστα
ήταν μια εκδήλωση ελληνικής μπύρας... είναι πάντα τόσο προσιτή και γεμάτη
ενέργεια.
Απόσπασμα
από το NEXT MAGAZINE
Mistress of the manor Maria Loi works it at Loi
(208 W 70th St, 212-875-8600, RestaurantLoi.com), graciously greeting guests as
she would in her own home. Loi definitely has the sophistication befitting an
Upper West Side locale but the sprawling, bustling room manages to retain the
trappings of a comfortable, soothing oasis with serene ribbons of chocolate and
cream in a robin’s-egg-blue panorama that summons the Mediterranean. We love
the slurpy spoonfuls of sea urchin drizzled with fragrant olive oil, which
enhance instead of subdue the essence of creamy spring water. Traditional
moussaka is utterly captivating, exploring the depths of eggplant, slowly
cooked with minced meat in browned béchamel sauce. Feathery-light sour cherry
cheesecake with a honey crust closes the deal.
I got the recipe from the Mount Athos. Check out the link below
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://philotimo-leventia.blogspot.com/search/label/food