Η Λέσχη Αρχιμαγείρων
Ελλάδος έχει ανακοινώσει την παρουσίαση της σύγχρονης Ελληνικής γαστρονομίας
στο Ευρωκοινοβούλιο στις 10 Απριλίου 2013, από 60 Έλληνες σεφς, που θα
ταξιδέψουν για αυτό τον σκοπό από όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και από πολλά
σημεία της Ευρώπης. Η παρουσίαση γίνεται μετά από πρόταση του ελληνικής καταγωτής
Ευρωβουλευτή του κόμματος των Δημοκρατικών «Alliance of Liberals and Democrats for Europe» στη Γερμανία κυρίου
Γεώργιου Χατζημαρκάκη, και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού,
του ΕΟΤ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Jorgo Chatzimarkakis MEP |
Με τίτλο
«Ελληνική Παραδοσιακή Γαστρονομία σε σύγχρονη παρουσίαση στο Ευρωκοινοβούλιο»,
οι σεφ μας θα παρουσιάσουν στην εκδήλωση, πέντε διαφορετικούς θεματικούς μπουφέ, τοπικά
πιάτα από όλες τις περιοχές της χώρας μας, και μάλιστα παρουσία 150
προσκεκλημένων. Η αποστολή υποστηρίζεται κι από κρατικούς φορείς, καθώς και από
εταιρείες του χώρου, που συνεισφέρουν με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Θα
προηγηθεί ημερίδα με ομιλίες στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα "Increasing Greek Productivity
through Quality Boost
και ομιλητές τους κυρίους:
Jorgo Chatzimarkakis MEP
Dacian Ciolos, Commissioner for
Agriculture Development
Athanasios Tsaftaris, Greek Minister
of Rural Development and Food
Giorgos Stavrakakis, Member of the
European Parliament
Yiannis Boutaris, Mayor of
Thessaloniki
Miltiadis Karoumbas, President of
the Hellenic Chef's Club
Mr Klaus Hübenthal, Director of
Dehoga Nordrhein-Westfalen e.V.
Welcome Speech by Commissioner Maria
Damanaki
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου