Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

MARY KATRANTZOU, η "βασίλισσα των prints"


MARY KATRANTZOU

 
Σήμερα η MARY KATRANTZOU ενεργοποίησε το νέο της e-commerce site και ίσως όπως γράφεται αποτελεί τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία ενός ιδιωτικού καταστήματος.  Τα ρούχα της τα θαυμάζω και όταν βρέθηκα σε πολυκαταστήματα του Λονδίνου ένιωσα περήφανη, καθώς τα έβλεπα δίπλα στο ρούχα της Stella McCartney, εξίσου σημαντικής σχεδιάστριας που προωθεί την οικολογική μόδα ή δίπλα στα ρούχα Armani ή Gabbana ήδη μια ψηφιακή διαφημιστική καμπάνια από τον Ferdinando Verderi τρέχει στο  Marykatrantzou.com  Η Μαίρη Κατράντζου συνεχίζει και κάνει τη διαφορά με τη πρωτοπορία στα prints. Μάλιστα η Μαίρη ανακοίνωσε ότι το επόμενο της βήμα είναι η ανάπτυξη των accessories, ενώ η συνεργασία με τον Gianvito Rossi στο τομέα της υπόδησης θα ξεκινήσει τον προσεχή Φεβρουάριο – Μάρτιο.

"As with anything that takes over a year to make, the concept evolved," είπε η Μαίρη Κατράντζου και συνέχισε "We had so many ideas that were narrowed down. I wanted it to be visually precise and minimal, but not clinical - it has more of a gallery feel to it." ...δηλαδή η σκέψη της για δημιουργία ενός interactive site πραγματοποιήθηκε μετά από ένα χρόνο, υπήρξαν πολλές ιδέες που είχαν καταγραφεί, καθώς ήθελε να είναι ακριβής και μίνιμαλ οπτικά...και περισσότερο να λειτουργήσει το site ως gallery. Περιλαμβάνει, λοιπόν highlights από την exclusive και limited-edition της συλλογής της και ένα τμήμα, που το ονομάζει Mary's World, το οποίο θα περίεχει τελευταίες ειδήσεις, πληροφορίες, events και προσφορές πραγματικά a live feed ...μια ζωντανή αναμετάδοση κατευθείαν από τα κανάλια των social media.



  Ήδη η 30χρονη Μαίρη Κατράντζου έχει βραβευτεί με το Swiss Textile Award το 2010, προκάτοχοι του οποίου ήταν ο Alexander Wang (’09), το δίδυμο Rodarte (’08), ο Marios Schwab (’07), ο Bruno Pieters (’06) και ο Christian Wijnants (’05), ενώ και στα φετινά British Fashion Awards συμμετείχε. Η επίδειξη της κολεξιόν της,  Άνοιξη του 2014 στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, πριν από λίγες ημέρες, προκάλεσε ενθουσιασμό. Όχι άδικα θεωρείται η πιο πετυχημένη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας της γενιάς της. Ρούχα της φοριούνται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη... από σταρς όπως την Έμμα Γουότσον, Φέργκι των Black Eyed Peas, Κίρα Νάιτλι, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κλόντια Σίφερ... Είναι αλήθεια οι συλλογές γίνονται sold out και οι συνεργασίες της είναι με τις μεγαλύτερες εταιρείες, όπως Longchamp, τα Topshop... και τώρα προστίθεται και ο οίκος Moncler, που είναι συνδεδεμένος με το σκι και μεγάλα φουσκωτά μπουφάν. Η Μαίρη Κατράντζου είναι η εγγονή του ιδρυτή των «Κατράντζος Σπορ», Νίκου Κατράντζου.
 

 Έχει δηλώσει σχολιάζοντας την υποψηφιότητα της για σχεδιάστρια της χρονιάς ανάμεσα στη Στέλα ΜακΚάρτνεϊ και τον Κρίστοφερ Κέιν: «Είναι τεράστια τιμή να βρίσκομαι υποψήφια για το πιο σημαντικό βραβείο της χρόνιας ανάμεσα σε δυο πολύ σημαντικούς σχεδιαστές. Όταν τελείωσα τις σπουδές μου, δεν ήξερα αν θα συνέχιζα σε αυτόν τον χώρο. Είναι τεράστια τιμή αυτή η υποψηφιότητα, αλλά έχω δουλέψει πολύ σκληρά μαζί με την ομάδα μου αυτά τα χρόνια. Η μόδα είναι πολύ δύσκολος χώρος και θέλει να έχεις πολύ συγκεκριμένο όραμα και την πεποίθηση να το υποστηρίξεις». Είναι η «βασίλισσα των prints» και από ότι φαίνεται επηρέασε τη παγκόσμια σκηνή της μόδας, αφού οι περισσότεροι σχεδιαστές δημιουργούν συλλογές με prints. Λατρεύω τα prints της με θέματα από τη Φύση και ολόκληρα φυσικά τοπία! 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου