Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Δύο βιβλιο-επιλογές από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ



Είναι αλήθεια ότι ο χειμώνας μας κάνει να μένουμε περισσότερο μέσα και κάποιοι να διαβάζουμε βιβλία περισσότερο. Ήθελα λοιπόν να σας συστήσω δύο βιβλιο-επιλογές. Όπως γράφουν στις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, με τα πρωτοβρόχια να δυναμώνουν και το χειμώνα να κάνει όλο και πιο  αισθητή  την παρουσία του, οι στιγμές που περνάμε στο σπίτι πληθαίνουν και η ανάγκη να μας  συντροφεύσει ένα καλό βιβλίο γίνεται  επιτακτική.
Έτσι...

Γιάννης Ξανθούλης «Κωνσταντινούπολη των ασεβών μου φόβων» Το πρώτο μέρος και η συνέχεια του..

Η Πόλη ''αλλιώς''. Όπως την ένιωσα περπατώντας επίμονα στα σοκάκια της, στις καινούργιες λεωφόρους, στους μπαχτσέδες και στις όχθες του Κεράτιου και του Βοσπόρου. Ψελλίζοντας τα τούρκικα με λάθη, που με παρασέρνουν σε περιπέτειες, φανερώνοντας την ασέβεια της ευσεβούς φήμης της, την ανάγκη της σιωπής  μες στο πολύχρωμο και πολύβουο παρόν της, τη νοσταλγία των αληθινών της φόβων που οργάνωσαν το μεγαλείο της.



Ο Peter Yeldham μας ανοίγει την πόρτα και εμείς βρισκόμαστε να  περπατάμε στο Τόκιο του 1945. Ίντριγκα, ανατροπές, ερωτικά πάθη και μια κυβέρνηση που αρνείται πεισματικά να ηττηθεί. Μια ιστορία που διαδραματίζεται κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στον Ειρηνικό και μιλάει για αγάπη, θάρρος και δεσμούς που μένουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου