Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

St Gervais Les Bains


To Saint Gervais βρίσκεται στη καρδιά του Μόντ Μπλάνκ και μόλις 50 λεπτά από το αεροδρόμιο της Γενεύης. Μερικά μίλια κοντά βρίσκονται και οι γνωστοί προορισμοί Megève και Chamonix με τα μπαρς, καταστήματα και περίφημα εστιατόρια.  Είναι διάσημη πόλη στις γαλλικές Άλπεις για τα SPA και τις θερμές πηγές, για τις άπειρες επιλογές για εκδρομές, δραστηριότητες, καθώς και για τις πολλές εξαιρετικές περιοχές σκι τους χειμερινούς μήνες.  Βέβαια η περιοχή ενδείκνυται και για τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ η σύνδεση με το τρένο και λεωφορεία κάνει το Saint Gervais προσιτό.


Το μεγαλειώδες βουνό με τους παγετώνες του και τις δασώδες πλαγιές προσφέρει όπως γνωρίζουμε όλοι, σπορς σε όλη τους την έκταση και ευκαιρίες για εκδρομές χειμώνα – καλοκαίρι.  Η περιοχή μάλιστα για σκι “Evasion Mont Blanc” προσφέρει 500 χλμ διαδρομές και περίπου 125 σκι – λιφτς με ύψη 1.000 έως 2.350 μέτρα. Για όσους δεν είναι σκιέρ, υπάρχουν τα μονοπάτια για πεζοπορία ή ανάβαση σε χιόνι,  skating rink, χόκεϋ στο πάγο, βόλτες με έλκηθρο…



Το  St Gervais ή όπως είναι ολόκληρο το όνομα του St Gervais Les Bains είναι γνωστό πάνω από δύο αιώνες για τα ιαματικά λουτρά, για περιποιήσεις ομορφιάς και θεραπείες υγείας. Το καλοκαίρι προσφέρονται ποικίλες δραστηριότητες όπως ανοιχτές πισίνες, γήπεδα τένις, γκολφ…αλλά και δραστηριότητες στη φύση όπως ορειβασία, πεζοπορία, white water rafting, αεροπτερισμός, ιππασία, canyoning ….και παγοδρομίες στις τοπικές εγκαταστάσεις.


 

Στο Saint Gervais Mont Blanc, ανακαλύψτε όλες τις εποχές, τις ομορφιές της φύσης μέσα από μονοπάτια 180 χιλιομέτρων. Εδώ στο Saint-Gervais-Les-Bains στις γαλλικές Άλπεις, σε υψόμετρο 4630 μέτρων, τοποθετήθηκε από τις πρώτες τουαλέτες (dry toilet) εξωτερικού χώρου με οικολογικό σύστημα. Η πρώτη τουαλέτα του κόσμου σε τέτοιο υψόμετρο. Ο κατασκευαστής ήταν η εταιρεία Ecosphere Technologies, η οποία ειδικεύεται στις waterless, chemical-free dry toilets, που βρίσκονται σε σημεία όπου είναι μακριά από αστικά κέντρα ή αποχετευτικά συστήματα. Αυτές οι οικολογικές τουαλέτες χρησιμοποιούν το σύστημα «σκουλήκι-κομποστοποίηση».


Επίσης τα Χριστούγεννα 2007 η Nathalie Kosciusko-Morizet, Υπουργός Περιβάλλοντος, ζήτησε από τις τοπικές αρχές σε όλη τη Γαλλία να ασχοληθούν σοβαρά με τα ενεργειακά αποτυπώματα των γιορτών. Έχει ζητήσει από τον Οργανισμό Διαχείρισης Ενέργειας (ADEME) να διεξάγει μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα την εφαρμογή κατευθυντήριων γραμμών για τη προστασία του περιβάλλοντος σε τοπικό επίπεδο.

Η μελέτη αφορά εφαρμογές 4 άξονες: α) κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, που συνδέεται με τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις και του φωτισμού, β) των αναγκών στις δημόσιες συγκοινωνίες στο κέντρο της πόλης, γ) την προώθηση των οικολογικών αγορών για δώρα και δ) για τη διαχείριση των αποβλήτων και συσκευασιών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου