Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Σεφ Μαρία Λόη… κατακτώντας την Αμερική


Ακόμη μια Ελληνίδα σεφ κάνει εξαιρετική δουλειά στην Αμερική, είναι η Μαρία Λόη. Έφυγε πριν 1,5 χρόνο στη Νέα Υόρκη και πριν λίγες μέρες το Next Magazine έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε εκείνη, αφού τη θεωρούν στην αγορά της Αμερικής από τις πιο πετυχημένες επιχερηματίες μαγείρισσες και αναγνωρίζουν ότι ανταγωνίζεται ισάξια καταξιωμένους μάγειρες.  Διατηρεί το Loi’s Restaurant (208 W 70th Street) και σερβίρει μεσογειακά πιάτα, που μένουν αξέχαστα. Γνώρισα τη Μαρία Λόη πριν αρκετά χρόνια και μάλιστα ήταν μια εκδήλωση ελληνικής μπύρας... είναι πάντα τόσο προσιτή και γεμάτη ενέργεια.

 Απόσπασμα από το NEXT MAGAZINE
Mistress of the manor Maria Loi works it at Loi (208 W 70th St, 212-875-8600, RestaurantLoi.com), graciously greeting guests as she would in her own home. Loi definitely has the sophistication befitting an Upper West Side locale but the sprawling, bustling room manages to retain the trappings of a comfortable, soothing oasis with serene ribbons of chocolate and cream in a robin’s-egg-blue panorama that summons the Mediterranean. We love the slurpy spoonfuls of sea urchin drizzled with fragrant olive oil, which enhance instead of subdue the essence of creamy spring water. Traditional moussaka is utterly captivating, exploring the depths of eggplant, slowly cooked with minced meat in browned béchamel sauce. Feathery-light sour cherry cheesecake with a honey crust closes the deal.