Μετά το ασβέστιο είναι το πιο διαδεδομένο μεταλλικό στοιχείο
του οργανισμού. Ο φώσφορος αποθηκεύεται στα οστά και στα δόντια εξασφαλίζοντας
τη σταθερότητα και τη καλή υγεία τους.
Ενεργοποιεί τη δράση των βιταμινών του συμπλέγματος Β και μετέχει στη καύση του
σακχάρου για τη παραγωγή ενέργειας.
Συμμετέχει στη διατήρηση του pH του αίματος. Βρίσκεται σε όλες τις
τροφές, αλλά σε κάποιες βρίσκεται περισσότερο.
Τροφές
Πασατέμπο
1.172 mg
Ηλιόσποροι
1.158 mg
Μπακαλιάρος παστός
μαγειρεμένος 950 mg
Φύτρες σιταριού 842 mg
Ταχίνι 790 mg
Σουσάμι 775 mg
Τυρί ρομάνο
760 mg
Τυρί κατσικίσιο
729 mg
Τυρί παρμεζάνα
694,4 mg
Τυρί Ελβετικό
604,6 mg
Σουπιές μαγειρεμένες
580 mg
Τυρί γκούντα
546,3 mg
Νιφάδες βρώμης, αποφλοιωμένες 537 mg
Μοτσαρέλα ημίπαχη
524,1 mg
Βρώμη
523 mg
Φιστίκια ψητά
517 mg
Τυρί τσένταρ 512,1 mg
Κουκουνάρι
508 mg
Λιναρόσπορος
498
mg
Τυρί προβολόνε
496,1 mg
Κάσιους – Φυστίκια Αιγίνης 490 mg
Σαρδέλλες (κονσέρβας)
490 mg
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου