Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

HELMEPA, ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ & ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΣΥΝΘΗΜΑ!


Τη Δευτέρα 20 Μαΐου το απόγευμα με την Ημερίδα «Απορρίμματα σε θάλασσες και ακτές: ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους» στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης «Νεστορίδειον Μέλαθρον» ξεκινούν οι δράσεις της Εκστρατείας στο νησί των Ιπποτών, μεταξύ 20 Μαΐου και 5 Ιουνίου υπό την αιγίδα του ο Δήμος Ρόδου.  Από την ακριτική Αλεξανδρούπολη, η HELMEPA μεταφέρει τώρα στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα τη Ρόδο, την ενημερωτική Εκστρατεία για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες, η οποία υλοποιείται σε 12 πόλεις της Ελλάδας με την υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd´s Register Foundation (LRF).
 

Αύριο  ο Δήμαρχος Ρόδου μετά την Ημερίδα,  θα εγκαινιάσει την Έκθεση με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες», η οποία θα φιλοξενηθεί στον ίδιο χώρο για τρεις εβδομάδες. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, την Έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν 1.500 μαθητές σχολείων της πόλης της Ρόδου και της ευρύτερης περιοχής, με δαπάνες της Εκστρατείας. Για το κοινό, η Έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά 12:00 – 14.00, και το Σάββατο 09:00 – 14:00.
 

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας προγραμματίζονται και άλλες ενημερωτικές δράσεις σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου, οι οποίες αποσκοπούν στην προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος Μετά από τρεις εβδομάδες έντονου συναγωνισμού, το μήνυμα του “Γλάρου” της HELMEPA, που θα προβληθεί ευρέως με τη νέα θερινή εκστρατεία  είναι: «Τα σκουπίδια σου στον κάδο και… καθάρισες!» Η έμπνευση ανήκει στη Ζωή Σταυρίδου από τη Θεσσαλονίκη και επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλές προτάσεις που υποβλήθηκαν από συμμετέχοντες σε όλη την Ελλάδα. 
 
Στους φίλους που τα μηνύματα τους επιλέχθηκαν ως τα 10 καλύτερα, η HELMEPA απονέμει αναμνηστικό ρολόι χειρός.   
Εκτός από τον τίτλο του δημιουργού του νέου συνθήματος της HELMEPA, στη τυχερή νικήτρια προσφέρθηκε ως ειδικό βραβείο ένα πλήρες πρόγραμμα μαθημάτων ιστιοπλοΐας για αρχάριους, ευγενική προσφορά του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ). Η νικήτρια ευγενικά προσέφερε το βραβείο της σε έναν από τους υπόλοιπους 9 συνυποψήφιους της, που αναδείχθηκε κατόπιν κλήρωσης και είναι η Ευγενία Βογιατζιδάκη από την Αθήνα.