Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΙΟΥ – ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ 2013», ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΑΛΛΗΝΗ - ΓΕΡΑΚΑΣ



Για μια εβδομάδα από την Δευτέρα πραγματοποιούνται και θα κορυφωθούν την Κυριακή στο Δήμο Παλλήνης (20 – 26 Μαίου), διάφορες εκδηλώσεις στην Αττική για τον εορτασμό της «Ολυμπιακής Ημέρας 2013» υπό την αιγίδα της ΔΟΕ.  Τη Κυριακή στις 9.30 το πρωί θα ξεκινήσει η  ποδηλατοπορεία από το κλειστό γυμναστήριο της Παλλήνης και ο  τερματισμός  θα γίνει στην  πλατεία Μακεδονίας  στον Γέρακα...  στην οποία θα συμμετάσχουν  πολίτες κάθε ηλικίας.



Στον τερματισμό στη πλατεία του Γέρακα θα γίνει απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στους μετέχοντες, ενώ θα υπάρξει και έκθεση ζωγραφικών έργων, που θα έχουν ετοιμάσει τα σχολεία για την Ολυμπιακή Ημέρα. Ήδη έχει γίνει παρουσίαση σε τρία δημοτικά σχολεία της Αθήνας (20, 21 και 23 Μαΐου) του μπάντμιντον και της ξιφασκίας. Οι υπεύθυνοι του αναπτυξιακού προγράμματος «ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΡΑΜΑ» παρουσίασαν το άθλημα και τεχνικές του μπάντμιντον στα παιδιά και οι υπεύθυνοι του πρότυπου αναπτυξιακού προγράμματος «Νίκησε με το σπαθί σου» μύησαν τα παιδιά στα μυστικά του σπαθιού.
Πλατεία ΓΕΡΑΚΑ
Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και προπονητές μεταφέρουν στα παιδιά με παραστατικό τρόπο τις υψηλές αξίες του Ολυμπισμού και των αθλητικών ιδεωδών.  Ειδικός Διατροφολόγος – Διαιτολόγος μίλησε για τη σημασία της υγιεινής διατροφής στην ανάπτυξη του σώματος, αλλά και του νου.  Ίδιες δραστηριότητες αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν και σε δημοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Ολυμπιακό Μουσείο της πόλης.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΓΕΡΑΚΑΣ τερματισμός
 Σήμερα 25 Μαΐου, η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα πραγματοποιήσει αγώνες επίδειξης των κέντρων του αναπτυξιακού προγράμματος στα όπλα του Ξίφους Ασκήσεως και της Σπάθης. Ο  εορτασμός της «Ολυμπιακής Ημέρας  2013» θα κορυφωθεί  την Κυριακή  26 Μαΐου,  με Ποδηλατοπορεία. Ο Δήμος Παλλήνης έχει προχωρήσει από καιρό στη κατασκευή  ποδηλατόδρομων στις οδούς Σερίφου, Ηρακλειάς, Σκιάθου και στη γύρω περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου