Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

23 OKT. 2018: 2o ΕΘΝΙΚΟ DEBATE ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ


Το 2ο Εθνικό Debate Περιβαλλοντικής Διαχείρισης πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο ΕΕΔΕ από τους GREEN ANGELS και συνδιοργανωτές τη HELMEPA, ΕΙΔΙΠ (Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικήσεως παραγωγής προϊόντων & υπηρεσιών) και την ΕΕΔΕ. Οι GREEN ANGELS είναι μια πρωτοβουλία της ICAP Group και της GREENiT Environmental, που από κοινού οραματίστηκαν τη συμμαχία του επιχειρηματικού κόσμου, αποτελώντας ιδρυτικά μέλη της Κοινότητας.

Στόχος των GREEN ANGELS είναι η βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης των επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα, με εστίαση σε θέματα στρατηγικής, διαδικασιών, βελτίωσης κόστους και κανονιστικής συμμόρφωσης σχετιζόμενων με την περιβαλλοντική πολιτική. Αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία ανθρώπων, που οραματίζονται τη βιώσιμη ανάπτυξη, αναπτύσσεται Πρότυπος Πράσινος Μηχανισμός από επιστήμονες, ερευνητές, μελετητές, περιβαλλοντολόγους, συμβούλους επιχειρήσεων και οικονομολόγους με εξειδίκευση στους τομείς του αειφόρου σχεδιασμού, της περιβαλλοντικής πολιτικής, της πράσινης οικονομίας και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.


Χθες στην εκδήλωση Debate ακούστηκαν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, αν κι ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Στους συμμετεχόντες η κ.Ρόζυ Χαριτοπούλου (Δ/ντρια ΕΟΑΝ), κ. Ιωάννης Κωνσταντινίδης (ANTIPOLLUTION), κ.Κων/νος Αραβώσης (ΕΙΔΙΠ), κ. Αλεξία Μαχαίρα (Communication & Sustainability Manager AB), κ. Τριανταφύλλου (HELMEPA), κ.Αλ.Ανδρεάδη (PRIME MARINE), κ.Γ. Τσερέπας (LARIPLAST SA), κ.Π. Μήτρου (LLOYDS REGISTER)... Το πλαστικό είναι σίγουρα το υλικό, που προβληματίζει τη παγκόσμια κοινότητα. Η κ.Μαχαίρα μας μετέφερε και το ευχάριστο της μείωσης κατά 80% στις πλαστικές σακούλες αυτή τη στιγμή στα σούπερ μάρκετς της χώρας κι είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό νέο, αν σκεφθεί κανείς ότι τα σούπερ μάρκετ αντιπροσωπεύουν το 50% της χρήσης τους στην αγορά.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου