Κάθε
χρόνο σημειώνεται αύξηση των πελατών
στα ξενοδοχεία, που ακολουθούν κάποια
συγκεκριμένη δίαιτα ή διατροφή.
Κατηγορίες
πελατών, με ειδικές δίαιτες όπως sugar
free, gluten
free, lactose
free, vegetarian,
καρδιοπάθειες, κοιλιοκάκη κτλ.
Το
ΙΕΚ ΑΚΜΗ διοργανώνει εκπαιδευτικό
4ήμερο πρόγραμμα στις 16-19 Φεβρουαρίου
που έχει ως στόχο, να καλύψει αυτό το
κενό και να ενημερώσει εμπεριστατωμένα
τους Chef, τους μάγειρες,
τους ζαχαροπλάστες και τους ιδιοκτήτες
στο χώρο της επαγγελματικής εστίασης
στην Ελλάδα. Το
συντονισμό του σεμιναρίου θα έχει η
GASTRONOMY ESSENTIALS
Χορηγοί
είναι
οι: Unilever
Food Solutions, 4F, Wusthof, Metropolitan, Delifrance, Cana S.A,
Electrolux, Thermomix, Food Concepts, Odos Kassandras, Egem,
Chefstyle, Cardinal
Το
πρόγραμμα :
Τρίτη
16 Φεβρουαρίου 2016
10.00π.μ.
– 16.00μ.μ.
Ο
Βιολόγος – Διαιτολόγος ΧΑΡΙΛΑΟΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΠΟΥΛΟΣ - Κλινικός
Διαιτολόγος-Βιολόγος MMedSci.PhDc,
που ασχολείται με τα μεταβολικά νοσήματα
και τη διατροφή, με ειδικότερη απασχόληση
σε θέματα που αφορούν το Σακχαρώδη
Διαβήτη, την Παχυσαρκία, αλλά και
γαστρεντερολογικά και άλλα θέματα όπως
η κοιλιοκάκη θα μιλήσει την πρώτη ημέρα.
Μαζί
του θα έχει τον Executive Chef του Λαϊκού
Νοσοκομείου Αθηνών, Κο ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΟΥΡΟΥΠΗ
– ΑΓΑΛΟΥ, ο οποίος θα παρασκευάσει
μενού με τα ‘ειδικά διαιτολόγια’ των
κατηγοριών αυτών.
Τετάρτη
17 Φεβρουαρίου 2016
10.00π.μ.
– 13.00μ.μ.
Ο
γνωστός Έλληνας Pastry Chef
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ θα παρασκευάσει
γλυκά τα οποία αποτελούν νόστιμες
λύσεις, για τις κατηγορίες των πελατών
αυτών, στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία.
13.00μ.μ.
– 16.00μ.μ.
Η
Chef ΔΑΝΑΗ ΤΣΕΚΟΥΡΑ, με
σπουδές στην Αμερική και την Αγγλία,
διπλωματούχος με εξειδίκευση στη ‘Raw
Food Cuisine’
έχοντας επιμεληθεί τα μενού μεγάλων
ονομάτων της παγκόσμιας καλλιτεχνικής
σκηνής, όπως Beyonce, George
Michael και Carlos
Santana, θα παρουσιάσει Μενού,
για τα ειδικά διαιτολόγια στα εστιατόρια
και τα ξενοδοχεία των Vegetarian-Vegan
& Raw Food –
Χορτοφαγικής Διατροφής.
Πέμπτη
18 & Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016
10.00π.μ.
– 16.00μ.μ.
Ο
Chef Mark
GUILLAIN-WILLIAMS
από την ALAIN DUCASSE
EDUCATION θα παραβρεθεί
στην Αθήνα για να παρασκευάσει συνταγές
με κεντρική προσέγγιση και φιλοσοφία
‘ΑΠΛΑ, ΥΓΙΕΙΙΝΑ & ΝΟΣΤΙΜΑ’.
Στόχοι
:
- Η χρήση των θρεπτικών συστατικών με ισορροπημένο τρόπο
- Συνταγές με λιγότερα λίπη, λιγότερο αλάτι και λιγότερη ζάχαρη
- Πώς να δώσετε μία ισχυρή προστιθέμενη αξία στα λαχανικά και τα όσπρια
- Πώς να στοχεύσετε στον ακριβή βαθμό μαγειρέματος και καρυκευμάτων
- Συνταγές gluten free
- Μαγείρεμα στον ατμό, μαγείρεμα Sous vide
- Πώς να αξιοποιήσετε τις διατροφικές αρετές των προϊόντων
- Η χρήση των θρεπτικών συστατικών με ισορροπημένο τρόπο
- Συνταγές με λιγότερα λίπη, λιγότερο αλάτι και λιγότερη ζάχαρη
- Πώς να δώσετε μία ισχυρή προστιθέμενη αξία στα λαχανικά και τα όσπρια
- Πώς να στοχεύσετε στον ακριβή βαθμό μαγειρέματος και καρυκευμάτων
- Συνταγές gluten free
- Μαγείρεμα στον ατμό, μαγείρεμα Sous vide
- Πώς να αξιοποιήσετε τις διατροφικές αρετές των προϊόντων
Χώρος
διεξαγωγής Προγράμματος
‘ΟΔΟΣ’ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ’ – Καστοριάς και Κασσάνδρας – Βοτανικός
‘ΟΔΟΣ’ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ’ – Καστοριάς και Κασσάνδρας – Βοτανικός
Κόστος
συμμετοχής
Το πρόγραμμα επιδοτείται από τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος)
Το πρόγραμμα επιδοτείται από τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος)
€250
για Μέλη του ΣΕΤΕ & Ιδιώτες
€600
για μη-Μέλη του ΣΕΤΕ
Για
συμμετοχές ή περισσότερες πληροφορίες
επικοινωνήστε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη
στο 6972444820 ή στο www.Cucina.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου