Relative sites

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Chef Tony Kavalieros – ο παθιασμένος μας chef in love



σεφ Αντώνης Καβαλιέρος
 Ο Τόνυ Καβαλιέρος έχει ένα «πολυμαγαζί» μοναδικό στο είδος του... με σκεύη, βιβλία, ποδιές, κουτάλες κι ό,τι άλλο χρειάζεται ο ερασιτέχνης ή ο επαγγελματίας μάγειρας.  Το αρχικό κατάστημα ήταν και το πρώτο οργανωμένο κατάστημα μαγειρικής, που ξεκίνησε στην χώρα το 2003. Σήμερα βρίσκεται στην Εμμ.Μπενάκη 17 στο κέντρο της Αθήνας και είναι ένας χώρος φωτεινός, χαρούμενος και ζεστός και σημείο συνάντησης όλων όσων ασχολούνται με τη μαγειρική. Ο ίδιος ο “chef in love” Τόνυ είναι επαγγελματίας σεφ και δάσκαλος μαγειρικής, έχοντας χρόνια δημιουργήσει το δικό του σεμιναριακό κέντρο,  Εστίας 10, στους Αμπελόκηπους. Το Κέντρο Σεμιναρίων Μαγειρικής Chef in love διοργανώνει από το 2006, ενημερωτικά μαγειρικά σεμινάρια για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ περιλαμβάνουν ενημέρωση των μαθητών για τις αρχές της σωστής διατροφής.  Έχει εργαστεί ως Καθηγητής Μαγειρικής στα Ι.Ε.Κ. Δομή και Δέλτα και έχει επιμεληθεί 4 επαγγελματικά βιβλία μαγειρικής.

Η βιβλιοθήκη στο κατάστημα είναι από τις πιο ενημερωμένες βιβλιοθήκες με βιβλία μαγειρικής και οινολογικά, ξένα και ελληνικά, λογοτεχνικά και συνταγολογικά, εξειδικευμένα και θεωρητικά, παλιές και νέες εκδόσεις, καθώς κι ελληνικά και ξένα περιοδικά μαγειρικής και κρασιών.  Όπως γράφει και στο site του, αφού χορτάσετε γνώσεις σχετικά με τη γαστρονομία, ρίξτε και μια ματιά στις κουτάλες και εργαλεία για την κουζίνα, σε μπαχαρικά, ξίδια, μουστάρδες, αλλά και σε ένα τοίχο με όλων των λογιών τα μαχαίρια. Θα βρείτε μια ποικιλία από στολές μαγειρικής, σκούφους, ποδιές και σαμπό. Αν θέλετε να αγοράσετε κάποιο δώρο και δεν μπορείτε να αποφασίσετε, υπάρχει και δυνατότητα δωροεπιταγής.
 Ο Αντώνης Καβαλιέρος, σπούδασε και εξάσκησε για πρώτη φορά το επάγγελμα του μάγειρα στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, που ζούσε. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1994. Στο παρελθόν μου είχε μιλήσει με τόση αγάπη για το νησί καταγωγής του τη Σάμο, καθώς και πόσο θέλει να δώσει πιο πολύ σημασία στην διατήρηση της αληθινής γεύσης των υλικών, που σημαίνει λιγότερο μαγείρεμα, λιγότερο μπέρδεμα συστατικών και λιγότερα μπαχαρικά και αλάτια. Ψάχνει με λίγα λόγια για την αληθινή γεύση, που έχει να μας προσφέρει το κάθε υλικό. Επίσης δεν έκρυβε το ενδιαφέρον του να ασχοληθεί πολύ και με την νέα τεχνολογία της κουζίνας. Βρήκα λοιπόν μια πολύ καλή συνταγή, που είχε δώσει για το περιοδικό GOLDEN FLOWER και την αναρτώ.  Μια «πατσαβουρόπιτα» με διάφορα τυριά αλά  chef in love!


ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 ΠΚΤ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

200 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

100 ΓΡ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΤΥΡΙΑ

4 ΑΥΓΑ

1 ΚΓ ΑΛΑΤΙ

1/3 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΒΟΥΤΥΡΟ

Εκτέλεση: Σε αποβουτυρωμένο ταψί στρώνουμε 2 φύλλα κρούστας. Σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Παίρνουμε ένα-ένα  τα φύλλα και τα βουτάμε στο μίγμα τυριού. Τα τσαλακώνουμε σε μπαλάκι και τα τοποθετούμε πάνω στα απλωμένα φύλλα, ώστε να καλύψουν όλο το ταψί. Αφήνουμε 2 φύλλα και περιχύνουμε την πίττα  με το υπόλοιπο μίγμα που περίσσεψε. Σκεπάζουμε με τα 2 τελευταία φύλλα και βουτυρώνουμε. Ψήνουμε στους 170C  για περίπου 30 λεπτά.


Ο πολυταξιδεµένος Chef Τόνυ Καβαλιέρος θα βρίσκεται στο studio Sidayes στις 15 Απριλίου 2013, μαθαίνοντας μας,  πως να δοκιµάζουµε και να αναµιγνύουµε γεύσεις, όπως µόνο ένας "Chef in love" ξέρει. Γνωρίστε γεύσεις από όλο τον κόσµου, µέσα από το βιβλίο του Τόνυ Καβαλιέρου, "Ταξίδι στη γεύση".  Ένα ταξίδι σε 22 χώρες με 117 συνταγές. Ξεκινώντας από την Ευρώπη, περνάει από την Αφρική, συνεχίζει στην Αμερική, και ολοκληρώνει το ταξίδι στην Ασία.
 Ζωντανά σε βίντεο – η συνταγή «Tηγανητές μπάμιες σε κουρκούτι» 

Ο Τόνυ συνάντησε τον Ηλία στο zougla.gr το 2011 και μας ταξίδεψαν στην Άπω Ανατολή με μια συνταγή, συνοδεύοντας  τις μπάμιες με την κλασική ταϊλανδέζικη σάλτσα γλυκού τσίλι (sweet chili sauce)
Εμμ. Μπενάκη 17, Αθήνα, τηλ.: 210-38.37.140.

Εστίας 10, Αθήνα, 11526, ΑΤΤΙΚΗΣ Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2107773739 & 6980290719.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου