Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

19 – 20 – 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, το 16ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΝΟΥ στην ΑΘΗΝΑΣήμερα 14 Ιουνίου 2018 έγινε η Συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση του 16ου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΝΟΥ στις 19 – 21 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο. Είναι σημαντικό, γιατί η Ελλάδα γίνεται το επίκεντρο της γαστρονομίας και οίνου της Ευρώπης φιλοξενώντας το 16ο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, όπου θα συμμετάσχουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Εκτός από τις Συνεδριακές εκδηλώσεις θα φιλοξενήσει και μία μεγάλη έκθεση για την διασύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας με την κατανάλωση, ενώ θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται από τις Περιφέρειες και τους Δήμους, η Ευρωπαϊκή ιστορική κληρονομιά με τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής, καθώς και τα παραδοσιακά προϊόντα.

Πρόκειται για μια επιτυχία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής ‘’Ακρόπολις’’, που υστέρα από συντονισμένες προσπάθειες εξασφάλισε την πραγματοποίηση του συνέδριου στην Αθήνα στις 19-20-21 Οκτωβρίου 2018 στο Ζάππειο. Στο προηγούμενο Συνέδριο του 2017 στην Cordoba της Ισπανίας, το βασικό αντικείμενο ήταν ο συνδυασμός το οίνου και της γαστρονομίας και συμμετείχαν περισσότεροι από 500 σύνεδροι και περισσότεροι από 100 σύλλογοι και φορείς, από δέκα περίπου Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ μεγάλη αντίστοιχη συμμετοχή είχαν και τα άλλα συνέδρια της CEUCO.

Ο Πρόεδρος της CEUCO ο κ. Carlos Martin Cosme, που βρέθηκε σήμερα στη Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, είναι μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες Γαστρονομίας και Γευσιγνωσίας της Ευρώπης, τακτικός επισκέπτης της Ελλάδος και θαυμαστής της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής. Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο είναι η μεγάλη ετήσια εκδήλωση μας CEUCO (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας – Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques), που αριθμοί πολλά ενεργά Μέλη σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» είναι πλέον ένα από τα ενεργά μέλη και εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα στην CEUCO.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» συμμετείχε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ στο 15ο Συνέδριο στην Ισπανία, όπου τιμώμενη χώρα ήταν η Ισπανία και το 16ο Συνέδριο θα φιλοξενήσει εφέτος μία γεωγραφικά διάχυτη παρουσίαση των ειδικών κυρίως τοπικά πιστοποιημένων Ελληνικών προϊόντων, των τοπικών εδεσμάτων και όλων των ποτών και βέβαια την μεγάλη γκάμα των Ελληνικών κρασιών. Θα υπάρξει ειδική αναφορά και παρουσίαση όλων των στοιχείων της Μεσογειακής διατροφής, που αποδεδειγμένα υποστηρίζει την υγεία και την μακροζωΐα, αλλά και τοπικών διατροφικών συνηθειών και προγραμμάτων, και θα συνδυαστούν οι παρουσιάσεις με την προβολή και προώθηση διατροφικών προϊόντων, ποτών και εδεσμάτων με την ανάδειξη του Ελληνικού γαστρονομικού τουρισμού.

Τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται ο Ελληνικός Γαστρονομικός τουρισμός σε αναπτυσσόμενη ειδική – εναλλακτική μορφή και στηρίζεται στο πλαίσιο της πολιτικής τουρισμού 365 ημερών. Η Εταιρεία MACT MEDIA GROUP, ανέλαβε την διοργάνωση του Συνεδρίου και της παράλληλης Έκθεσης όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής.

Ο Γενικός Διευθυντής της MACT MEDIA GROUP κ. Γιώργος Καραχρήστος δήλωσε, «Στοχεύουμε σε μία μοναδική και ανεπανάληπτη προβολή και προώθηση τουριστικά, αλλά και σαν παραγωγική διαδικασία, των Ελληνικών γεύσεων – εδεσμάτων και ποτών – και περιγράφοντας τις μοναδικότητες και τις ιδιαιτερότητες αλλά και καλώντας τους Συνέδρους να δοκιμάσουν οι ίδιοι». Συμπλήρωσε: «Έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» με τους οποίους έχουμε υποστηρίξει γαστρονομικά και σε άλλες εκδηλώσεις, και είναι λογικό τη φορά αυτή να αναδείξουμε πρωταρχικά τις διάφορες παραμέτρους της ελληνικής γαστρονομίας, ενώ θα μας επισκέπτονται «γαστρονόμοι εμπειρογνώμονες» πολλών Ευρωπαϊκών χωρών».


Για περισσότερες πληροφορίες: 2110129575, email: info@mact.gr


Oι συμμετέχοντες, που θα έρθουν στην Ελλάδα για μία εβδομάδα, θα περιηγηθούν και σε άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων εκτός από την Περιφέρεια Αττικής, και τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, και Πελοποννήσου και προβλέπεται και εκδρομή των συμμετεχόντων στα νησιά του Αργοσαρωνικού Ύδρα και Αίγινα, όπου προτείνουμε στους τοπικούς φορείς και επαγγελματίες να έχουν συναντήσεις μαζί τους και να τους προσκαλέσουν να επισκεφθούν τοπικές παραγωγικές μονάδες. Οι παρουσιάσεις και οι εκδηλώσεις του Συνεδρίου και της Έκθεσης, εκτός από την ευρεία και επίσημη προβολή, θα αναφερθούν και θα προβληθούν αντίστοιχα, και στις χώρες των συμμετεχόντων και στις επίσημες αναφορές των Αδελφοτήτων Μελών του Ευρωπαϊκού Συνέδριο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, που καλύπτει ήδη με ενεργά μέλη του εκτός από την Ελλάδα και τις Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Βέλγιο, και άλλες, ενώ σε προηγούμενα συνέδρια οι συμμετοχές προήλθαν από περισσότερες από 20 χώρες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου