Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ. ΑΝΤΙΟ ΜΙΧΑΛΗ ΑΣΛΑΝΗΟ γνωστός Έλληνας σχεδιαστής Μιχάλης Ασλάνης βρέθηκε νεκρός σήμερα. Η δουλειά του είχε γίνει γνωστή με παρουσιάσεις και ατομικές επιδείξεις ή ομαδικές μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, το Μονακό, τη Μόσχα, τη Φρανκφούρτη, τη Ρώμη, το Μιλάνο, το Μπάρι, την Κωνσταντινούπολη, την Κύπρο, τον Καναδά.
 
Όπως λέγεται ήταν για πολλές ώρες χωρίς τις αισθήσεις του στο διαμέρισμα και αυτοκτόνησε καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1974 και σύντομα κατέκτησε μία από τις πρώτες θέσεις στον χώρο των σχεδιαστών μόδας. Στις 18 Οκτωβρίου είχε προγραμματιστεί εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Μιχάλη Ασλάνη στο χώρο της μόδα. Ο Μιχάλης Ασλάνης σχεδίασε τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.

Από την Κυριακή είχαν χαθεί τα ίχνη του, σήμερα στο σπίτι του  βρέθηκαν ιδιόχειρα σημειώματα, στα οποία ο σχεδιαστής είχε γράψει για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, για την πορεία του στο χώρο της μόδας, για το πως είχε περάσει το καλοκαίρι κ.α. Πρόσφατα ο Μιχάλης Ασλάνης είχε καταγγείλει ότι τον είχαν καταστρέψει οικονομικά δυο γυναίκες.
 
Δημιουργίες του έγιναν εξώφυλλα ελληνικών περιοδικών και κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές χάρη στις καλαίσθητες έθνικ επιρροές του. Ο Μιχάλης Ασλάνης γεννήθηκε στην Αθήνα με μικρασιάτικη καταγωγή και σπούδασε διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης και θεάτρου, στο πλάι σπουδαίων καθηγητών, όπως οι ζωγράφοι Τέτσης, Μοσχίδης, Γούναρης, Πρέκα και Βακαλό.

Εκτός από την αγορά των ρούχων, συνεργάσθηκε με ξένες επιχειρήσεις, που εισήγαγαν στην ελληνική αγορά είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, ομπρέλες, εσώρουχα, αντρικά και παιδικά ρούχα, αλλά και με ελληνικές επιχειρήσεις, που εξήγαγαν αντίστοιχα προϊόντα, φέροντας την υπογραφή του... από καλλυντικά ως υφάσματα.