Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

ΖΗΤΑΜΕ ΊΔΡΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Ο φίλος - δημοσιογράφος Αλέξανδρος Μωρέλλας προωθεί τη διαδικτυακή προσπάθεια  για συγκέντρωση υπογραφών κι αφορά το αίτημα του φιλοζωικού κινήματος για τη θέσπιση Αστυνομίας Ζώων. Επισκεφθτείτε τη σελίδα στο facebook «Υπογράφουμε για τη Δημιουργία Αστυνομίας Ζώων» και σε αυτό το link και υπογράψτε υποστηρίζοντας έτσι τη λειτουργία ενός θεσμοθετημένου οργάνου. Ένα ελεγκτικό όργανο, όπως η Δημοτική Αστυνομία, που θα επιχειρεί στα κρούσματα κακοποίησης ζώων και θα μεριμνά για την εφαρμογή του Νόμου "4039 για τα ζώα.

Μεγάλη ώθηση στο θέμα έχει δώσει η δημοσιοποίηση ότι πριν λίγες ημέρες στη Κρήτη ακόμη ένας αδέσποτος σκύλος βρέθηκε με δεμένα τα γεννητικά του όργανα, ενώ τελευταία πολλοί ιδιοκτήτες ζώων εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους, γιατί δεν θέλουν ή αδυνατούν πλέον να συνεχίσουν να τα φροντίζουν. Οι ελληνικοί δρόμοι έχουν γεμίσει με αδέσποτα, ενώ οι Δήμοι και οι Περιφέρειες αδυνατούν να μεριμνήσουν για την στείρωση και την υιοθεσία τους.  Υπάρχει επίσης η έλλειψη φιλοζωικής παιδείας στην ελληνική κοινωνία...

Γι' αυτό πολλοί φίλοι ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση να ιδρύσει την Ελληνική Αστυνομία Ζώων για να δώσει τέλος στην κακοποίηση ζώων. Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με το Ν. 1197/1981, όπως ισχύει σήμερα. Κάθε πολίτης, που αντιλαμβάνεται κάτι, οφείλει να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.

Ας ξεπεράσουμε τις 10.000 υπογραφές!!