Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019: ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ PELAGOS ΚΑΙ ΤΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Διεθνές Συνέδριο για τη Γαλάζια Ενέργεια διοργανώνει το ΚΑΠΕ στο πλαίσιο του έργου PELAGOS πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 στο ξενοδοχείο New Hotel στην Αθήνα.

Το έργο PELAGOS φέρνει κοντά 455 φορείς από ολόκληρη τη Μεσόγειο, από τη βιομηχανία, τον ακαδημαϊκό και τεχνικό κόσμο, αλλά και από το ευρύ κοινό στοχεύοντας στην ενίσχυση των ικανοτήτων καινοτομίας και στη συνεργασία στο χώρο της Γαλάζιας Ενέργειας, μέσω της λειτουργίας του διακρατικού συνεργατικού σχηματισμού “Blue Energy Cluster”.

Το σύνολο των φορέων αναπτύσσουν μια συν-αντίληψη των ευκαιριών και των προκλήσεων, επεξεργάζονται από κοινού έξυπνες λύσεις και προωθούν καινοτόμες τεχνολογίες. Το έργο παρέχει πολλαπλές δραστηριότητες στήριξης στους εμπλεκόμενους, όπως παρόχους τεχνολογίας, επιχειρήσεις, χρηματοπιστωτικούς φορείς, αρχές, ΜΚΟ και βέβαια στους πολίτες, ώστε να εξασφαλίζεται η αναγκαία, για τη βιωσιμότητα κάθε αναπτυξιακού σχεδίου, κοινωνική συναίνεση.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι εταίροι του PELAGOS παρουσίασαν τα αποτελέσματα του έργου σε διαμορφωτές πολιτικής της ΕΕ, σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και άλλους ενδιαφερόμενους και πραγματοποιήθηκε συζήτηση σχετικά με την ανάπτυξη του τομέα της Γαλάζιας Ενέργειας στην περιοχή της Μεσογείου.

Εκπρόσωποι εταιρειών, από όλη τη Μεσόγειο, παρουσίασαν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη θάλασσα, που έχουν αναπτύξει.


Πληροφορίες: https://pelagos.interreg-med.eu/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου