Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ “ΓΙΟΥΡΙ ΓΚΑΓΚΑΡΙΝ” ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ



Η υπουργός Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε το πάρκο «Γιούρι Γκαγκάριν» στην περιοχή του Καράβολα στο Ηράκλειο της Κρήτης, ένα έργο διεθνούς εμβέλειας σύμβολο ειρήνης και συνεργασίας, με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό της 85ης επετείου από τη γέννηση του πρώτου αστροναύτη, του Γιούρι Γκαγκάριν και παρουσία τεσσάρων εν ενεργεία κοσμοναυτών, του ελληνικής καταγωγής κ. Θεόδωρου Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλου), του κ. Αντόν Σκάπλεροφ, του κ. Ολέγκ Αρτέμιεφ και του κ. Σεργκέι Προκόπιεφ. Στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδα-Ρωσία, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που διαφημίστηκε τουριστικά με ένα video, που έγινε παγκοσμίως viral από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό του κοσμοναύτη Αντόν Σκάπλεροφ. Τα εγκαίνια του πάρκου έγιναν το μεσημέρι, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της ονοματοδοσίας του πάρκου, του προέδρου της TEZ Tour Hellas, Δημήτρη Χαριτίδη, που συνδιοργάνωσε την εκδήλωση με τον δήμο, καθώς και του σεβασμιότατου Αρχιεπίσκοπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.

Το «Πάρκο Γιούρι Γκαγκάριν» στο Ηράκλειο θεωρείται έργο διεθνούς εμβέλειας αλλά και σύμβολο ειρήνης και συνεργασίας. Τα επίσημα εγκαίνια του προσέλαβαν ιδιαίτερη σημασία, καθώς με τον τρόπο αυτό επισφραγίζεται μια σημαντική συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας Ρώσοι κοσμοναύτες θα επισκέπτονται μετά τις αποστολές τους την Κρήτη, προκειμένου να ολοκληρώσουν το στάδιο της αναγκαίας αποκατάστασής τους. Επικεφαλής της ρωσικής αποστολής είναι ο ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλος), καθώς κι οι εν ενέργεια κοσμοναύτες Ατόν Σκάπλεροφ, Ολέγκ Αρτέμιεφ και Σεργκέι Προκόπιεφ, οι οποίοι, μετά από τις διαστημικές πτήσεις τους, πραγματοποίησαν πρόγραμμα αποκατάστασης στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Συμμετείχε επίσης ο δρ Μιχαήλ Ποτάποφ, μέλος του τότε Σώματος Κοσμοναυτών της Σοβιετικής Ένωσης και ειδικός γιατρός στα προγράμματα αποκατάστασης.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αποκατάστασης Ρώσων κοσμοναυτών στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2015 και έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί σε ξενοδοχεία και μονάδες υγείας και ευεξίας στην Κρήτη, τη Χαλκιδική, την Εύβοια και την Αττική. Η επίσκεψη των κοσμοναυτών πραγματοποιείται με τη στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας, που συμμετέχουν ενεργά στην προετοιμασία του ταξιδιού. Η υπουργός κ. Κουντουρά δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για την Ελλάδα να βρίσκονται εδώ οι Ρώσοι κοσμοναύτες, που έχουν διαφημίσει την Κρήτη και την Ελλάδα από το διάστημα. Η επιλογή να κάνουν την αποκατάσταση τους σε θέρετρα του νησιού, άλλωστε, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αγάπης, συνολικά των Ρώσων για τη χώρα μας που είναι συχνοί επισκέπτες και αυξανόμενοι». Και συμπλήρωσε: «Φυτέψαμε δίπλα στο μνημείο ελιές, σύμβολο ειρήνης και νομίζω ότι το πάρκο είναι μια πρωτοβουλία εξαιρετική που την στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου