Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

1η θέση παγκοσμίως για τις ελληνικές βιολογικές ελιές “βαλσαμικές” Καλαμών των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ TΩΝ ΕΛΑΙΩΝΩΝ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
12 Απριλίου 2019, διπλή χρυσή βράβευση διεθνούς βράβευσης του ελαιολάδου Gemstone Blend evoo, στην πρώτη χρονιά κυκλοφορίας του και στην πρώτη του συμμετοχή.
Gemstone Blend evoo.
Best Flavored evoo 2019 και Χρυσό βραβείο blend evoo 2019 στο διεθνή διαγωνισμό της Ιαπωνίας Joop Olive Oil Prize 2019 στο Τόκυο


Οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου έχουν διεθνή φήμη για την άριστη ποιότητα των προϊόντων τους κι έχουν μια συνεχόμενη αναγνώριση και βράβευση σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα οι βιολογικοί ελαιώνες αγγίζουν τα 93 διεθνή βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς! Πριν λίγες μέρες συμμετείχαν στα Aristoleo High Phenolic Awards 2019, τον διεθνή διαγωνισμό που προσμετρά τα υψηλά υγειπροστατευτικά συστατικά, που έχουν οι επιτραπέζιες ελιές κι ήλθε μια ακόμα μεγάλη διπλή βράβευση με την και τη 2η θέση παγκοσμίως να δίνεται στις ελιές "Βαλσαμικές" και "Λεμονένιες" με Supreme & Super Health Awards. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου 2019 και βράβευσε τις επιτραπέζιες ελιές, που έχουν τις υψηλότερες συγκεντρώσεις φαινολικών ενώσεων, όπου και στην κατηγορία των επιτραπέζιων ελιών, την πρώτη θέση παγκοσμίως με συγκέντρωση 2000 μg/g τυροσόλης, υδροξυτυροσόλης και παραγώγων τους, κατέκτησαν οι βιολογικές ελιές Καλαμών των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου. Η 1η θέση δίνεται στις συγκεκριμένες ελιές για 3ο συνεχόμενο χρόνο, επιβεβαιώνοντας την επιλογή των επιστημόνων στην πρώτη κλινική μελέτη.

Οι φυσικές ελιές Βαλσαμικές διατηρούν όλα τα υγειοπροστατευτικά συστατικά, που έχουν οι ελιές Καλαμών, για τα οποία έχουν βραβευθεί, με εξέχουσα διάκριση τα χρυσά μετάλλια στον διαγωνισμό Aristoleo High Phenolic Olives Awards 2017 , 2018 & 2019, λόγω της υψηλότατης συγκέντρωσης φαινολικών ενώσεων, που περιέχουν. Οι Gourmet φυσικές ελιές Βαλσαμικές είναι ελιές ποικιλίας Καλαμών κι αποτελεί ένα από τα κύρια gourmet και λειτουργικά ελαιοπροϊόντα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, γιατί συνδυάζουν γευστικά και υγειοπροστατευτικά συστατικά. Δεν είναι τυχαίο που οι gourmet ελιές Καλαμών Βαλσαμικές είναι οι ελιές που επιλέχθηκαν από το ΕΚΠΑ και την Σχολή Φαρμακογνωσίας για να γίνει η 1η παγκόσμια κλινική μελέτη στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο σε εθελοντές, όπου τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν μείωση χοληστερόλης στην πλειοψηφία των εθελοντών, που κατανάλωναν μόνο 5 ελιές Καλαμών Βαλσαμικές ημερησίως.

Οι ελιές Καλαμών Βαλσαμικές συλλέγονται αποκλειστικά από τους βιολογικούς ελαιώνες  χειροποίητα, στον βέλτιστο βαθμό ωρίμανσης των ελιών και αφού περάσουν αυστηρή ποιοτική διαλογή οδηγούνται στην διαδικασία της πολύμηνης φυσικής ζύμωσης, χωρίς χημικά ή πρόσθετα και με πλήρη επιστημονική παρακολούθηση σε όλη την διαδικασία. Σημαντική επίδραση στην γεύση και την ποιότητα των ελιών Βαλσαμικές Gourmet έχει η μη θερμική επεξεργασία τους (ελιές Καλαμών χωρίς παστερίωση). Παράγονται με ελάχιστο αλάτι σε όλη την διαδικασία ζύμωσης, αλλά και στην τελική τυποποίηση, με την προσθήκη βιολογικού ελαιόλαδου και gourmet γλυκόπικρου βαλσαμικού ξυδιού έτσι ώστε να διατηρούν την ώριμη αλλά παράλληλα φρουτώδη γεύση ελιάς.

Οι ελιές καλαμών Λεμονένιες χωρίς ξύδι είναι επιτραπέζιες φυσικές ελιές με ολόφρεσκο λεμόνι και αρωματικά φυτά, που ενώνονται για να δώσουν μια Superior Gourmet γευστική επιλογή φυσικής ελιάς χωρίς ξύδι. Βραβευμένες για την γεύση και τα υγειοπροστατευτικά συστατικά τους. Οι Superior Gourmet ελιές Λεμονένιες χωρίς ξύδι αναδεικνύουν πολλές συνταγές με τα ιδιαίτερα φυσικά γευστικά χαρακτηριστικά τους, ενώ παράλληλα μπορούν σαν ελιές χωρίς ξύδι να καταναλωθούν και από όσους δεν αρέσκονται ή δεν επιτρέπεται να καταναλώνουν ξύδι, απολαμβάνοντας όμως την αυθεντική γεύση από τις ελιές καλαμών με νότες λεμόνι και αρωματικά φυτά. Οι φυσικές ελιές καλαμών Λεμονένιες χωρίς ξύδι συλλέγονται αποκλειστικά από τους βιολογικούς ελαιώνες μας χειροποίητα, στον σωστό βαθμό ωρίμανσης των ελιών καλαμών, περνούν άμεσα υψηλή ποιοτική διαλογή και οδηγούνται στην διαδικασία της πολύμηνης φυσικής ζύμωσης, χωρίς χημικά ή πρόσθετα και με πλήρη επιστημονική παρακολούθηση σε όλη την διαδικασία παραγωγής των ελιών.

Σημαντική επίδραση στην γεύση και την ποιότητα των ελιών καλαμών χωρίς ξύδι έχει η μη θερμική επεξεργασία τους (ελιές καλαμών χωρίς παστερίωση). Οι Superior Gourmet ελιές Λεμονένιες χωρίς ξύδι, διατηρούν όλα τα υγειοπροστατευτικά συστατικά τους και συγκεκριμένα έχουν βρεθεί να έχουν την υψηλότερη συγκέντρωση τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης (φυσικά αντιοξειδωτικά) παγκοσμίως με την υψηλότερη βράβευση τους το 2017, από τον διαγωνισμό Aristoleo High Phenolic Olives με το βραβείο OVER ALL GOLD. Παράλληλα οι ελιές καλαμών χωρίς ξύδι Λεμονένιες μετέχουν σε έρευνες και μελέτες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για την προστασία της υγείας, στις οποίες βρέθηκε ότι η κατανάλωση μόνο 5 ελιών την ημέρα, μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ.


Στις 12 Απριλίου 2019, διπλή χρυσή βράβευση διεθνούς βράβευσης του ελαιολάδου Gemstone Blend evoo, στην πρώτη χρονιά κυκλοφορίας του και στην πρώτη του συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό της Ιαπωνίας Joop Olive Oil Prize 2019 στο Τόκυο.
Gemstone Blend evoo.
Best Flavored evoo 2019 και Χρυσό βραβείο blend evoo 2019
Με πολύ υψηλή βαθμολογία 9,00 - 9,50 / 10 πόντους, από το πάνελ των ειδικών γευσιγνωστων και κριτών του διαγωνισμού.
Ιδιαίτερα σημαντικό για τη διεθνή βράβευση του ελληνικού ελαιολάδου Gemstone Blend evoo στην πρώτη του συμμετοχή σε έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμόύς ελαιολάδου παγκοσμίως, που καταφέρνει να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης στην Ιαπωνία.






Ως γνωστό οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στη Σπάρτη Λακωνίας παράγουν ένα εξειδικευμένο φυσικό βαλσαμέλαιο με άθερμο βιολογικό ελαιόλαδο, γνωστό και με τις ονομασίες σπαθόλαδο, λάδι υπερικού ή βαλσαμόλαδο ακολουθώντας την συνταγή των αρχαίων Σπαρτιατών, αλλά με σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους. Το άθερμο βαλσαμέλαιο παράγεται απο την συλλογή αυτοφυούς άγριου ορεινού φρεσκοανθισμένου φυσικού βάλσαμου (βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο ή υπερικό) – σε υψόμετρο 1200 μέτρα στην ορεινή Λακωνία – την κατάλληλη εποχή, σε συνδυασμό με άθερμο βιολογικό ελαιόλαδο σε μορφή φυσικής εξανθοσμίας, που επιδέχεται ελάχιστη έκθεση στον ήλιο για να μην καταστραφούν τα συστατικά του βιολογικού ελαιόλαδου (αποφυγή φωτοξείδωσης) και σε ελεγχόμενα χαμηλή θερμοκρασία εξανθοσμίας (άθερμο για την αποφυγή θερμοοξείδωσης). Η υψηλή ποιότητα του φαίνεται και από την χρωματική διαφορά, που έχει σε σχέση με πολλά βαλσαμέλαια, που κυκλοφορούν.

ΒΑΛΣΑΜΟΑΛΟΙΦΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ & ΣΑΠΟΥΝΙΑ
Όταν κάποτε οι γιαγιάδες μας μιλούσαν για την βαλσαμοαλοιφή και τις «μαγικές» ιδιότητες της γυρνούσαμε τη πλάτη δυσανασχετώντας κι επιλέγαμε πανάκριβες κρέμες του εμπορίου. Τα χρόνια πέρασαν και οι γιαγιάδες μας βγήκαν σωστές. Άλλωστε σήμερα όλα μπαίνουν κάτω από το φακό της αμφισβήτησης, ακόμη και η εικόνα της τέλειας γυναίκας με τη μεγάλη απώλεια κιλών, το αρυτίδωτο πρόσωπο κι άλλες υπερβολές ενός ψεύτικου άψογου. H υγιής και περιποιημένη γυναίκα είναι στην επικαιρότητα και πλέον μοιάζει πολύ περισσότερο με τις καθημερινές γυναίκες. Το πιο απλό, που μπορείτε να κάνετε είναι να επιλέξετε φυσικά καλλυντικά για το πρόσωπο και το σώμα αποφεύγοντας τα περιττά χημικά πρόσθετα, τα parabens, τα SLS κι άλλα βλαβερά.

Η ιστορία των βαλσαμοαλοιφών και των φυσικών καλλυντικών ξεκινά από τα βάθη της αρχαιότητας και αναφορές υπάρχουν σε όλους τους μεγάλους ιστορικά πολιτισμούς. Η βαλσαμοαλοιφή κεριού με πολύτιμα έλαια, εκχυλίσματα και βιταμίνη Ε είναι μια φυσική συνταγή περιποίησης και καλλωπισμού του δέρματος. Οι ιδιότητες της είναι τόσο καλλωπιστικές, όσο και θεραπευτικές. Το κύριο συστατικό της είναι το βαλσαμέλαιο (σπαθόλαδο) γνωστό για τις θεραπευτικές και επουλωτικές του ιδιότητες. Πρόκειται για κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης φτιαγμένη μόνο από φυσικά συστατικά όπως το Βαλσαμέλαιο με άθερμο βιολογικό ελαιόλαδο, κερί μέλισσας, βιταμίνη Ε και πολύτιμα έλαια. Η κάθε επιλογή από τις Βαλσαμοαλοιφές ΑΡΜΟΝΙΑ ενυδατώνει αποτελεσματικά και φροντίζει για την υγεία της επιδερμίδας, χαρίζοντας λάμψη και ελαστικότητα. Επίσης η βαλσαμοαλοιφή έχει πολλαπλή δράση ενάντια στη ξηροδερμία, τα εγκαύματα, τις σκληρύνσεις δέρματος (φτέρνες - κάλοι), βοηθά στη πρόληψη των ραγάδων, ενώ διαθέτει αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και ενδείκνυται στην αντιμετώπιση μυκητιάσεων.

Το κερί της μέλισσας είναι ιδιαίτερα ενυδατικό και επουλωτικό και τα πολύτιμα έλαια έχουν αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου προτείνουν 11 είδη βαλσαμοαλοιφής με πολύτιμα έλαια ανάλογα με τον τύπο κρέμας, που θα επιλέξετε... δηλαδή περιέχουν τριαντάφυλλο, ρόδι, γιασεμί, λεβάντα, πορτοκάλι, μήλο, λεμόνι, φύλλα ελιάς ή φύλλα καρυδιάς, βιταμίνη Ε. Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου κυκλοφορούν τα φυσικά καλλυντικά ESTHIQUE natural cosmetics σε μια σειρά, που αποτελείται από βαλσαμοαλοιφές κεριού και χειροποίητα φυσικά σαπούνια με αθερμο βιολογικό ελαιόλαδο, πολύτιμα έλαια και εκχυλίσματα. Όλα τα φυσικά καλλυντικά της ESTHIQUE natural cosmetics φτιαγμένα με πολλή αγάπη προς το περιβάλλον και γνώμονα την ανάγκη μας να επιστρέψουμε στη φύση.

Τα αγαπημένα μου είναι τα οργανικά χειροποίητα σαπούνια ΑΡΜΟΝΙΑ για λάμψη και φωτεινότητα στην επιδερμίδα. Κυκλοφορούν σε 10 διαφορετικούς τύπους: με λεβάντα, λεμόνι & ελαιόλαδο, ρόδι & ελαιόλαδο, αλόη & ελαιόλαδο, τριαντάφυλλο & υλάνγκ υλάνγκ, χαμομήλι & βρώμη, πορτοκάλι & ελαιόλαδο, γάλα & μέλι, γιασεμί & ελαιόλαδο, κανέλλα & πρόπολη! Σε ένα σαπούνι θα συναντήσετε αρμονικά δύο φυσικά στοιχεία ενωμένα. Το κύριο συστατικό τους είναι το πιστοποιημένο βιολογικό άθερμο ελαιόλαδο από τους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά, όπως βιταμίνη Α και Ε.

Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος ανέπτυξε μια οικογενειακή παράδοση, που βρήκε παντρεύοντας γνώση, αγάπη, καινοτομία, τεχνολογία, ποιότητα... και συνεχίζοντας τη παράδοση με αριστεία και ελληνικές πρωτιές στο εξωτερικό.



Βιολογικοί Eλαιώνες Σακελλαρόπουλου
Σκούρα, Σπάρτη, Λακωνία
Τηλ.: +30 27310 81118
Κιν.: +30 6932 309909

Email : geosakel@gmail.com
Email : info@bioarmonia.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου