Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

2ο CLIMATE CHANGE CONFERENCE 2018 - 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ από Boussias Communications



Χθες Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, στο αμφιθέατρο Maroussi Plaza πραγματοποιήθηκε το 2ο συνέδριο για τη ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ως πλατφόρμα ενημέρωσης και διαλόγου για τις επιπτώσεις της στις επιχειρήσεις όλων των κλάδων.

 Παραβρέθηκαν διακεκριμένοι ξένοι και Έλληνες ομιλητές, experts και practitioners από ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, αλλά και εκπρόσωποι υπουργείων, διαχειριστικών φορέων ενέργειας, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και συμβουλευτικών οίκων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η προηγούμενη χρονιά σηματοδότησε σημαντικές αλλαγές, θετικές και αρνητικές, στις πολιτικές για την κλιματική αλλαγή. Με κεντρικό γνώμονα την ανάγκη των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων για διάχυση γνώσης πάνω στις νέες πολιτικές, τεχνολογίες και υπηρεσίες και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας ως προς τις επιπτώσεις των πολιτικών κλιματικής αλλαγής, η Boussias Communications και το περιοδικό Plant διοργάνωσαν το 2ο Climate Change Conference στην Ελλάδα.

Η θεματολογία του συνεδρίου δομήθηκε σε δύο άξονες. Ο πρώτος σε σχέση με το πλαίσιο για την κλιματική αλλαγή και τις αγορές διοξειδίου του άνθρακα, όπου παρουσιάστηκαν ορισμοί και εναλλακτικές τεχνολογικές λύσεις. Ενώ έμφαση δόθηκε σε νομοθεσίες, κανονισμούς και άλλα θεσμικά εργαλεία σχετικά με το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Έγινε ειδική παρουσίαση για τις αγορές άνθρακος.

Ο δεύτερος άξονας ανέδειξε τις επιπτώσεις των πολιτικών κλιματικής αλλαγής σε ειδικούς κλάδους, με διάκριση σε επιπτώσεις άμεσες [απασχόληση, επενδύσεις, περιβάλλον], έμμεσες [μέσω χρηματοδότησης στο βαθμό που αυτή επηρεάζεται από τις πολιτικές αυτές] και intangible/soft δηλαδή μέσω εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και image των επιχειρήσεων.

Ανάμεσα στους ομιλητές: Πάμελα Καπετανά (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), Professor Gilbert Metcalf (Tufts University), Mark Rachovidis (President of Euromines, European Association of Mining Entr), Δημήτρης Τζώρτζης (ΔΕΠΑ), Γιώργος Ανδριώτης (ΔΕΗ), Πηνελόπη Παγώνη (Ελληνικά Πετρέλαια), Παπασταματίου Παναγιώτης (ΕΝΤΕΚΑ), Δρ. Ν. Λιάππης (ΕΛΙΝΟΙΛ), Κατερίνα Περίσση (ΟΤΕ), Αλέξανδρος Κατσιάμπουλας (ΤΙΤΑΝ), Τατιάνα Δερμάτη (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων)....









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου