Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

19-21 ΟΚΤ. 2018: Λήξη του 16ου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, CEUCO στην Αθήνα

 


Ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας & Οινολογίας στο ΖΑΠΠΕΙΟ με πολλές γευσιγνωσίες, παραδοσιακούς χορούς κι άλλες εκδηλώσεις. Αυτή η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας CEUCE και το ACROPOLIS chefs club φέρνοντας την Ελλάδα για ένα 3ήμερο (19-20-21/10) στο επίκεντρο της «Ευρώπης των Γεύσεων».
Carlos Martin Cosme, Elena Kountoura, Konstantinos Mouzakis

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά άνοιξε τις εργασίες του 16ου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, που είχε έμφαση στην αγροδιατροφή και τον τουρισμό. Μάλιστα ο πρόεδρος της CEUCO, Carlos Martín Cosme απένειμε στην υπουργό δύο βραβεία, για το έργο του Υπουργείου στην προώθηση του τουρισμού και της γαστρονομίας για το 2018 με τον τίτλο Best European Institution in Tourism and Gastronomy” και την ειδική τιμητική διάκριση προσωπικά στην υπουργό «Aurum for Honor 2018”. Το Σάββατο έγιναν οι βραβεύσεις των συμμετεχόντων.

Η υπουργός κ.Κουντουρά συνεχάρη τον Κωνσταντίνο Μουζάκη, πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις», για την εκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου του CEUCO και τη συμβολή του στην εξασφάλιση της διοργάνωσης του 16ου συνεδρίου στην Ελλάδα, και τόνισε τη σπουδαιότητα η Ελλάδα να έχει ισχυρή παρουσία εκπροσώπηση σε τέτοιους θεσμούς. Η υπουργός επεσήμανε ότι στηρίζει κάθε πρωτοβουλία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, που προβάλλει τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά, και εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν με επίκεντρο τις αυθεντικές εμπειρίες διακοπών, που απολαμβάνουν οι επισκέπτες σε κάθε προορισμό.
MAGDA KONTOGIANNI (photo by Electra koutouki)

Ανάμεσα στις βραβεύσεις υπήρχαν κι ελληνικές διακρίσεις... όπως η βράβευση του Οινοποιείου ΝΙΚΟΛΟΥ στο Κορωπί, η βράβευση της Προέδρου των Κτηνοτροφικών Συλλόγων Αττικής κ.Μάγδα Κοντογιάννη ..κ.α. Η υπουργός Τουρισμού ηξήρε το θεσμό του CEUCO και τόνισε τη σημασία να υπάρχει στενή συνεργασία, ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας και κοινές προσπάθειες στην ανάδειξη και προώθηση του γαστρονομικού πλούτου της Ευρώπης, που αποτελεί όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, γέφυρα που ενώνει τους λαούς και δημιουργεί αναπτυξιακά οφέλη για τις οικονομίες και τις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε έκθεση προϊόντων, όπου συμμετείχαν ως εκθέτες ξένοι παραγωγοί, Περιφέρειες, Δήμοι, Επιμελητήρια, επιχειρήσεις, παραγωγοί, σχολές γαστρονομίας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΟΤ με περίπτερο. Η Εταιρεία MACT MEDIA GROUP ανέλαβε την διοργάνωση του Συνεδρίου και της παράλληλης Έκθεσης.










chef Konstantinos Mouzakis, Electra Koutouki







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου