Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

17 – 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018, ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ: "Οι Δραματικές αλλαγές στον πλανήτη κι οι ελληνικές ρίζες της οικολογικής ηθικής"


Σήμερα 4 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Υπατία στην Αθήνα, με θέμα την παρουσίαση του διεθνούς-διεπιστημονικού συνεδρίου: «Δραματικές αλλαγές στον πλανήτη και οι ελληνικές ρίζες της οικολογικής ηθικής», που συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Διεθνές Κέντρο Επιστημών και Ελληνικών Αξιών. Το Διεθνές Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών 17-20 Ιουνίου υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου και βεβαίως της Προέδρου του, Εθνικής Πρέσβεως της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και προέδρου του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ Κας Κατερίνας Παναγοπούλου, η οποία ως χορηγός, το πρόσφερε κυριολεκτικά δωρεάν σε όποιον Έλληνα ή Ελληνίδα επιθυμεί να παρακολουθήσει το συνέδριο.

Με την δυναμική 200 κορυφαίων Καθηγητών -Ερευνητών από όλο τον κόσμο, καθώς και επίλεκτων μελών από τις παγκόσμιες Οργανώσεις Περιβάλλοντος και Υγείας, το συνέδριο αυτό, στοχεύει, μέσα από τη διεπιστημονική προσέγγιση, να αναδείξει, τα σοβαρά ζητήματα που καταστρέφουν το Περιβάλλον, απειλούν την υγεία και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του οικοσυστήματος. Παράλληλα, οι επιστήμονες θα καταθέσουν αποτελεσματικές προτάσεις για την αντιμετώπισή τους και θα προτείνουν στρατηγική και πολιτική πρόληψης με αναγωγή στις Ελληνικές ρίζες της Οικολογικής ηθικής. Τον χαιρετισμό της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγήτριας κας. Βενετσάνας Κυριαζοπούλου, η οποία λόγω ανελαστικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, διάβασε ο Πρόεδρος του συνεδρίου, ομότιμος Καθηγητής Στέφανος Παϊπέτης. Η Πρύτανις στον χαιρετισμό της, τόνισε, την σπουδαιότητα του συνεδρίου και παράλληλα υποστήριξε, πως το Πανεπιστήμιο Πατρών αποτελεί ισχυρό μοχλό εξέλιξης της επιστήμης, μέσω της έρευνας και της καινοτομίας που παράγει. Επίσης, ανέφερε, πως ίδια είναι αρωγός όλων των εγχειρημάτων που προάγουν την έρευνα και τον πολιτισμό, εγχειρήματα που προωθεί το Διεθνές Κέντρο Επιστημών και Ελληνικών Αξιών.


ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Σ. ΠΑΪΠΕΤΗΣ: «ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΧΑΡΑΞΗ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»
«Ο πλανήτης μας αντιμετωπίζει σήμερα τεράστιο πρόβλημα που απειλεί την ίδια την ύπαρξη της ζωής πάνω του. Είναι, αν μη τι άλλο περίεργο, το τέλειο δημιούργημα της φύσης ο άνθρωπος, να αδυνατεί να συλλάβει το πρόβλημα, με αποτέλεσμα, ακόμη και ηγέτες ισχυρών κρατών να εναντιώνονται, στις όποιες λύσεις προσπαθεί να επιβάλει η παγκόσμια κοινότητα για τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας, υπηρετούντες κοντόφθαλμα οικονομικά συμφέροντα», επεσήμανε ο Πρόεδρος του συνεδρίου Ομότιμος Καθηγ. Στέφανος Παϊπέτης. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά, ότι υπάρχουν κορυφαίοι επιστήμονες παγκοσμίως, που προσπαθούν να εντοπίσουν τις μυριάδες πηγές των βλαβών που πλήττουν τον πλανήτη. «Λοιπόν, κάποιοι απ’ αυτούς τους επιστήμονες, μετέχουν σ΄ αυτό το συνέδριο, όχι απλά σαν φορείς σπουδαίων επιστημονικών γνώσεων, αλλά για να μεταφερθεί και από την Ελλάδα, το λυχνάρι της οικολογικής ηθικής, το μήνυμα της επιτακτικής ανάγκης χάραξης νέας πολιτικής...


«ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗ»
Στη συνέχεια η αντιπρόεδρος του συνεδρίου, Καθηγ. Πολυξένη Νικολοπούλου-Σταμάτη Παθολογοανατόμος – Κυτταρολόγος, που διδάσκει Περιβαλλοντική Παθολογική Ανατομία στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, επεσήμανε: «Είναι γεγονός, ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η γη υποφέρει εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Η ραγδαία κλιματική αλλαγή, η εξαφάνιση ειδών, η ατμοσφαιρική ρύπανση αλλά και η ρύπανση του νερού και του εδάφους, η λειψυδρία και η αποψίλωση των δασών αλλά και η πυρηνική απειλή, έχουν υποκινήσει την ανησυχία και το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας. Για το λόγο αυτό, απαιτείται, όχι μόνο η κατανόηση αυτών των φαινομένων, αλλά και η ανάπτυξη στρατηγικής, η οποία θα βασίζεται στη διεπιστημονική συνεργασία, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική διαχείρισής τους. Οι ήπιες πολιτικές, που ακολουθήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες δεν απέφεραν κάποιο αποτέλεσμα, αφήνοντας ανοικτά τα μέτωπα μέχρι και σήμερα. Ειδικότερα, στο συνέδριο θα εξεταστούν: Η Χημική Ρύπανση, η Ακτινοβολία, η Κλιματική Αλλαγή και οι επιπτώσεις τους στην υγεία, όπως ο καρκίνος, η υπογονιμότητα, το στρες και άλλες ασθένειες που οφείλονται στη ρύπανση. Αν και πολλές από τις σημερινές απειλές είναι γνωστές στην επιστήμη εδώ και αρκετά χρόνια, η σύγχρονη πολιτική απάντηση είναι ανεπαρκή,ς γιατί λείπει η ευαισθητοποίηση τόσον αυτών που παίρνουν αποφάσεις όσο και αυτών, που τις εφαρμόζουν.»


ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Γ.ΔΕΛΛΗΣ: «Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΟΥΣ »
Το Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου και Μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου Ομότιμος Καθηγ. Γιάννης Δελλής, μεταξύ άλλων είπε: «Η περιβαλλοντική ηθική και η προστασία της φύσης, ξεκίνησε από τους προσωκρατικούς, οι οποίοι υπεστήριζαν ότι ο άνθρωπος δεν είναι διαφορετικός από τη φύση, αλλά ο ίδιος είναι φύση, είναι μέρος του όλου. Για την αρχαία Ελλάδα η καταστροφή της φύσης ήταν αδικία, αυθαιρεσία (Ύβρις) και πέρα από την όποια ανθρώπινη ποινή, η ίδια η φύση πίστευαν, ότι έπαιρνε την εκδίκηση της. Αυτό θα αποδειχθεί από τις εξαιρετικές εργασίες καθηγητών που μετέχουν στο συνέδριο.



ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ: «Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ.ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ»
Η Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών κα. Κατερίνα Παναγοπούλου και Εθνική πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι, αναφέρθηκε στο προηγούμενο διεθνές συνέδριο που έγινε το 2016 και κατά την διάρκεια του, Ιδρύθηκε το Διεθνές Κέντρο του οποίου τα πρακτικά διατέθηκαν δωρεάν. «Πριν από δύο χρόνια, σε αυτή την όμορφη αίθουσα που μας είχε παραχωρήσει ευγενώς, όπως και τώρα, το Μέγαρο «Υπατία», είχαμε υποσχεθεί ότι θα εγκαταστήσουμε στην παγκόσμια συνείδηση, έναν μεγάλο διεπιστημονικό συνεδριακό θεσμό γεφύρωσης της Ακαδημαϊκής κοινότητας, της Πολιτείας και των ενεργών πολιτών. Ιδρύσαμε, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Α’ αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Διεθνές Κέντρο Επιστημών και Ελληνικών Αξιών, το οποίο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, διοργανώνει και το φετινό συνέδριο, με θέμα: «Οι δραματικές αλλαγές στον πλανήτη και οι Ελληνικές ρίζες της οικολογικής ηθικής.»

Η Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου, τόνισε με έμφαση, ότι «ο πλανήτης αντιμετωπίζει τεράστια και δυσεπίλυτα προβλήματα στη γη, στο νερό και στον αέρα. Αντιμετωπίζει τον πιο μεγάλο αντίπαλό του, από τότε που εμφανίστηκαν οι μονοκύτταροι οργανισμοί. Τη φονική μηχανή που λέγεται «ασυλλόγιστος άνθρωπος». Ένα ον, ικανό να καταστρέφει, εξίσου αποτελεσματικά με το να κάνει θαύματα. Ο πλανήτης πεθαίνει αβοήθητος με μόνους συμμάχους, κάποιους διαπρεπείς επιστήμονες και μερικές χιλιάδες ενεργούς πολίτες». Η ίδια, υποστήριξε, πως «τα προβλήματα του περιβάλλοντος δεν είναι μόνο τεχνικά, είναι και ηθικά, όπως συμβαίνει και με όλες τις κρίσεις». « Εμείς», είπε καταλήγοντας, « έχουμε, από καιρό, ταχθεί στο πλευρό των ανθρώπων, που αγαπούν και προστατεύουν τη ζωή σε κάθε της μορφή. Επειδή, πιστεύουμε ότι αυτό που υψώνει τον άνθρωπο, είναι η Παιδεία και επειδή πιστεύουμε ότι, η Ελληνική Παιδεία, η Ελληνική Ηθική, μπορούν να προσφέρουν απαντήσεις και εργαλεία διαχείρισης και στην περιβαλλοντική κρίση».


«ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ» ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΙΑΠΡΕΠΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
Το εκτόπισμα του συνεδρίου, εδράζεται στους επιστήμονες με παγκόσμιο κύρος που συμμετέχουν σ’ αυτό. Ενδεικτικά, ο Nicholas Ashford (MIT, ΗΠΑ) ο οποίος είναι ο κύριος συγγραφέας του βασικού εγχειριδίου για την αειφόρο ανάπτυξη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, με ειδικές αναφορές στη βιομηχανία και την τεχνολογία. Αναμένεται να πραγματευτεί το φάσμα των πολιτικών που παρέμειναν ανέγγιχτες μέχρι σήμερα. Ο Ernst von Weizsäcker είναι ένας Γερμανός, παγκοσμίου φήμης, κορυφαίος εμπειρογνώμονας στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης. Η πρότασή του θα καλέσει τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση να ακολουθήσουν μια προληπτική πολιτική σχετικά με την θεσμοθέτηση τιμητικού βραβείου Nobel , το οποίο θα απονέμεται ως ανώτατο βραβείο για επιστήμονες που αφιέρωσαν τη ζωή τους, σε εξέχοντα διεπιστημονικά επιτεύγματα σχετικά με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση .Επίσης τη δημιουργία ενός μεταπτυχιακού και διδακτορικού εκπαιδευτικού διεθνούς δικτύου για την περιβαλλοντική υγεία, με την προοπτική προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα μας.


ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «THE PEACEMAKERS» Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχε και ο καταξιωμένος Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοϊζου, ο οποίος μίλησε για την καλλιτεχνική εκδήλωση με το περίφημο έργο του Karl Jenkins «THE PEACEMAKERS». Ένα έργο – μήνυμα ειρήνης και πανανθρώπινης συμφιλίωσης, που θα παρουσιαστεί στην τελετής έναρξης των εργασιών του συνεδρίου.« Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται με την χορηγία του « Μνημείο Των Αθανάτων» και του Κυπριακού Ομίλου Επιχειρήσεων Χαβάτζια. Το μεγάλο αυτό Μουσικό Έργο του Karl Jenkins («Οι Ειρηνευτές») γράφτηκε για χορωδία, ορχήστρα, και σολίστ. Αφιερώθηκε από τον συνθέτη το 2011 σε όσους έχασαν τη ζωή τους εν καιρώ πολέμου, και συγκεκριμένα στους αθώους πολίτες. Το κείμενο του έργου έχει μορφοποιηθεί από λόγια των Percy Bysshe Shelley, Gandhi, The Dalai Lama, Terry Waite, Mother Teresa, Albert Schweitzer, Carol Barratt, Karl Jenkins, St. Francis of Assisi, Sir Thomas Malory, Rumi, Nelson Mandela, Bahá'u'lláh, Anne Frank (E,L). «Στην Πάτρα, το έργο θα εκτελεσθεί από την Χορωδία Orphean Singers Cyprus, την Ορχήστρα του Ανοικτού Ελληνικού Πανεπιστημίου, την Υψίφωνο Veronika Sergienia, και τη Μεσόφωνο Anastasia Maximova ενώ εγώ θα διευθύνω την Ορχήστρα», είπε ο Μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου. Ένα εντυπωσιακό στοιχείο της εκδήλωσης, που θα απολαύσουν όσοι την παρακολουθήσουν είναι, το παράλληλο οπτικό μέρος που θα προβάλλεται σε μέγεθος οθόνης κινηματογράφου.

Τον συντονισμό του πάνελ πραγματοποίησε η δημοσιογράφος κα Έμη Λιβανίου-Ζησιοπούλου. Ακολούθησε κοκτέηλ μίνι-δεξίωση!








ΚΑΤΕΡΙΝΑ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης και στο Πανεπιστήμιο Paul Valery στο Montpellier της Γαλλίας, στο τμήμα Ξένης Λογοτεχνίας.
Είναι παντρεμένη με τον Πατριάρχη της Ελληνικής Ναυτιλίας Εφοπλιστή Περικλή Σ. Παναγόπουλο, επίτιμο πρόεδρο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας και πρόεδρο της Magna Marine. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις για πολλά χρόνια υπήρξαν χορηγοί ενός σημαντικού αριθμού Ελλήνων πρωταθλητών του στίβου. Είναι μητέρα ενός γιου και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
Εργάσθηκε στον τουρισμό, ασχολήθηκε με το εμπόριο και υπήρξε για πολλά χρόνια επιτυχημένη επιχειρηματίας δημιουργώντας το Studio Alta Moda στην Αθήνα.

Είναι:

Η Εθνική Πρέσβης της Ελλάδος, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play), διαπιστευμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού το 1998.
Εκτελεί τα καθήκοντά της αποκλειστικά σε εθελοντική βάση.

Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» από το 2005.
Το ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα είναι αμιγώς Γυναικείο Αθλητικό Σωματείο, μέλος του ΣΕΓΑΣ, αναγνωρισμένο από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και ιδρύθηκε το 1976.

Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ(Ε.Ο.Π.Ε.), Νοέμβριος 2016.

Είναι η πρώτη Ελληνίδα, που έλαβε το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ «Γυναίκα και Αθλητισμός 2012» από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, στο Los Angeles, Φεβρουάριος του 2012.
Το βραβείο αυτό σύμφωνα με τον ελληνικό και διεθνή τύπο χαρακτηρίστηκε, ως το 1ο Χρυσό Μετάλλιο της Ελλάδος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Επίσης, με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακηρύχθηκε «Ευρωπαία Πολίτης της Χρονιάς 2017».
Εξίσου σημαντικό και το έργο της στο εσωτερικό της χώρας, με τη συμμετοχή της σε συνέδρια και ομάδες εργασίας, με συνεχείς επισκέψεις και ομιλίες σε σχολεία και ιδρύματα σε όλη την επικράτεια, με σκοπό την ενημέρωση και τη διάδοση των αρχών και των Aξιών του Ευ Αγωνίζεσθαι.

Άξια ιδιαίτερης μνείας η πρωτοβουλία της, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, της διοργάνωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σειράς ομιλιών της στα μεγαλύτερα κέντρα Αποδήμου Ελληνισμού (Καλιφόρνια και Φλόριντα), με σκοπό τη συσπείρωση της Ομογένειας και την ενεργοποίησή της στο πλαίσιο της πορείας προς την Ολυμπιάδα του 2004 στην Αθήνα.

Με προσωπική της πρωτοβουλία και μνημόνια στα Υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Δημοσίας Τάξεως, Υγείας και Εξωτερικών επεσήμανε τη σπουδαιότητα του θεσμού του “Ευ Αγωνίζεσθαι” και το σημαντικό ρόλο που πρόκειται να παίξει αυτός στον αιώνα που διανύουμε για την κοινωνική συνοχή και, κατ’ επέκταση, για την παγκόσμια ειρήνη.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», ως Πρέσβυς της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ανέλαβε την προώθηση του «ιδεολογικού υποβάθρου» των Αγώνων, σε συνεργασία, με τα αρμόδια Υπουργεία, μέσω, ειδικών προγραμμάτων και σειρά ομιλιών, σε Σχολεία, Ιδρύματα, Συλλόγους.

- Ως Εθνική Πρέσβης της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play), της έχουν απονεμηθεί πλήθος βραβείων και τιμητικών διακρίσεων.

Είναι επίσης:

Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής του Ευ Αγωνίζεσθαι (International Committee for Fair Play) από το 2005.

Επίτιμο μέλος του Ευρο-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών (Euro-American Women’s Council).

Επίτιμο μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Φίλων Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Επίτιμο μέλος της Βυρωνικής Εταιρείας.

Επίτιμο μέλος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (Ε.Ο.Π.Ε.).

Επίτιμο μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Pierre de Coubertin.

Επίτιμο μέλος των «Φίλων Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη».

Μέλος του Συλλόγου Φίλων της Αντικαρκινικής Εταιρίας.

Μέλος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Μέλος του Συλλόγου «ΕΛΕΠΑΠ».

Μέλος του Συλλόγου «ΧΑΡΑ».
Μέλος του Ομίλου ΦΙΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ.

Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων της Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (ΟΠΑ).


Διετέλεσε:

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός», της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης.

Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας.


ΒΡΑΒΕΙΑ – ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ)
1ο Βραβείο της Ευρώπης «Γυναίκα & Αθλητισμός 2012»,
Los Angeles, Φεβρουάριος 2012.

Rotary, Ροταριανοί Όμιλοι Αθηνών Βορρά, Αθηνών-Φιλοθέης & Αμαρουσίου
ΠΛΑΚΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ

ΑΘΗΝΑΪΔΕΣ”, Daughters of Penelope, Τμήμα D430
ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2016,
Για το έργο της διάδοσης των Αρχών και Αξιών του “ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ” και τη συνολική και πολυετή, κοινωνική προσφορά της.
AΘΗΝΑ, Ξενοδ. INTERCONTINENTAL, 10/12/2016.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» 2016
ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Μέγαρον Ε.Β.Ε.Π., ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 18/4/2016

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ
ΧΡΥΣΗ ΠΛΑΚΕΤΑ «ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ»
Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, Απρίλιος, 2016

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΕΠΑΙΝΟΣ, ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ, τιμής ένεκεν,
για την Προσφορά της στην Κοινωνία τον Εθελοντισμό και τον Αθλητισμό.
Δημαρχείο Νίκαιας, 18/3/2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
ΤΙΜHΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ.
Athens Hilton Hotel, 19/12/2015

INTERNATIONAL COOPERATION PLATFORM (ICP),
Award in Appreciation of my contribution to the summit entitled as «Mission Possible: Less Poverty, More Prosperity»
6th BOSPHORUS SUMMIT
Istanbul, Turkey, 11/12/2015

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ HISTORIC RUN
ΠΛΑΚΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ,
Για την μεγάλη και πολύπλευρη συμβολή της στον
1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης.
Νέα Σμύρνη, 4/10/2015

EUROPEAN AMERICAN WOMEN’S COUNCIL
19th ANNUAL GLOBAL GODDESS ARTEMIS AWARDS CEREMONY
«GODDESS ARTEMIS AWARD»
HOUSE OF REPRESENTATIVES, Capitol Rayburn Building,
WASHINGTON, DC, 22/5/2015

Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ)
ΒΡΑΒΕΥΣΗ για την προσφορά της στον Αθλητισμό και την αρωγή της στις δράσεις του Συλλόγου.
Άγιος Κοσμάς, 21/1/2015.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ για την προσφορά της στον Ελληνικό Αθλητισμό.
Ηράκλειο, Κρήτη, 13/12/2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΕΟΕ)
ΒΡΑΒΕΥΣΗ για την χορηγική συμμετοχή της στο πρόγραμμα «ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΕΝΑΝ ΑΘΛΗΤΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΟ 2016».
Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Αθήνα, 3/11/2014

Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας
ΒΡΑΒΕΥΣΗ για τη Συμβολή της στην Ανάπτυξη του Αθλητισμού.
Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Αθήνα, Φεβρουάριος 2014.

Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
ΘΥΡΕΟΣ
Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μάιος 2013.

Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ)
ΒΡΑΒΕΥΣΗ για τη συνεχή προσφορά της στον Ελληνικό Αθλητισμό και την Ελληνική Κοινωνία.
Αθήνα, Σεπτέμβριος 2013.

Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή
ΒΡΑΒΕΥΣΗ για την πολύτιμη προσφορά και υποστήριξή της στο Ελληνικό Παραολυμπιακό Κίνημα.
Αθήνα, Δεκέμβριος 2013.

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ)
ΒΡΑΒΕΥΣΗ για την σημαντική συμβολή της στον τομέα Γυναίκα και Αθλητισμός.
Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Αθήνα, Ιανουάριος 2012.

Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αθηνών
ΤΙΜHΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ, Τιμής Ένεκεν.
Αθήνα, Φεβρουάριος 2012.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ Ο Ν Α
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ για την κοινωνική της προσφορά.
Νέα Σμύρνη, Φεβρουάριος 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΑΠΟΝΟΜΗ «Μεταλλίου των 80 Χρόνων Ελληνικού Κλασσικού Αθλητισμού Γυναικών 1928 – 2008» για την μεγάλη προσφορά της στον Κλασσικό Αθλητισμό.
Αθήνα, 2008

ΚΟΛΛΕΓΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Ε.Ε.Ι.
ΤΙΜHΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ως αναγνώριση των προσπαθειών της και της προσφοράς της για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι.
Ψυχικό, 2/4/2008

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΒΡΑΒΕΙΟ «Γυναίκα της Χρονιάς 2007».
Δημαρχείο Πειραιά, Μάρτιος 2007

Ευρωπαϊκή Παραολυμπιακή Επιτροπή
ΤΙΜHΤΙΚΗ Πλακέτα για την Αρωγή της στην 7η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.
Ηράκλειο Κρήτης, Σεπτέμβριος 2007.

ΕΑWC (EUROAMERICAN WOMEN’S COUNCIL)
10th Annual Leadership Award for her unique quality of bringing out the best in youth with her incomparable love and passion for "Fair Play" and her birthplace "Greece".
Νέα Υόρκη, Ιούνιος 2005.

Βυρωνική Εταιρία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
ΤΙΜHΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ για την εξαιρετική Πολιτιστική Προσφορά της.
Μεσολόγγι, Μάιος 2004.
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φίλων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών
ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ σε αναγνώριση της κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς της.
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Αθήνα, 1 Ιούλιου 2004.

AHEPA FAMILY EΛΛΑΣ – ΚΥΠΡΟΣ #25,
ΒΡΑΒΕΙΟ «ΩΠΙΣ» για την μεγάλη προσφορά της στον Ελληνισμό.
Αθήνα, Μάιος 2003.

Special Olympics Hellas
ΠΛΑΚΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ εις αναγνώρισιν της προσφοράς της στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics.
Χανιά, Κρήτη, 28-30/3/2003

Διεθνές Συμβούλιο του Παγκόσμιου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (CISM)
ΒΡΑΒΕΙΟ CISM
Dubai, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μάιος 2003.

Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου
ΤΙΜHΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς της στη διάδοση του θεσμού του Ευ Αγωνίζεσθαι.
Ιερά Πόλις Μεσολογγίου, Μάιος 2001.

XENIA ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΙΜHΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ για τις προσφερθείσες υπηρεσίες της στο κοινωνικό σύνολο.
Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2001.

Hellenic College LONDON
ΤΙΜHΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ για την προσφορά της στον Αθλητισμό και την Κοινωνία. Λονδίνο, Οκτώβριος 2001.

Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ)
ΘΥΡΕΟΣ Τιμής ένεκεν, Αθήνα, Μάρτιος 2000.

Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία
ΑΤΗΕΝS EUR OLYMPIC WEEK
ΤΙΜHΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ για την προσφορά της στην Ιστιοπλοΐα.
Αθήνα, Φεβρουάριος 1999.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου