Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

LEMNOS PHILEMA, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΝΟΥ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ, 27 ΩΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

 
Η εκδήλωση «Meet Lemnos Philema» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 στον πολυχώρο γαστρονομίας Yoleni’s, όπου έγινε η παρουσίαση του ομώνυμου Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Λήμνο. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου 2018, ενώ η πρώτη διοργάνωση έγινε πέρσι στις 4 και 5 Αυγούστου, όπου συμμετείχαν είκοσι παραγωγοί του νησιού εκπροσωπώντας όλη τη γκάμα παραδοσιακών προϊόντων, που παράγονται στο νησί.

 
Το 2017 για δύο ημέρες επισκέφτηκαν το φεστιβάλ πάνω από 600 μοναδικοί επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα, αλλά και τους ανθρώπους που τα παράγουν με αγάπη. Πάνω από 80 κωδικοί προϊόντων υπήρχαν στην έκθεση και τη δεύτερη ημέρα, παρακολούθησαν και ζωντανή μαγειρική από τον γνωστό σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

 
Φέτος ο πολυχώρος «Αποθήκη» σε συνεργασία με το Taste Lemnos και το Lemnos Wine Trails διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου «Lemnos Philema». Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου παρέστη στη συγκεκριμένη εκδήλωση παρουσίαση στην Αθήνα. Οι διοργανωτές Άνθεια Κώτση, Ελευθερία Κωνσταντάρα και Αλέξανδρος Αλεξάνδρου μίλησαν για το Φεστιβάλ, τις παράλληλες δράσεις του «Lemnos Philema 2018» και πληροφόρησαν το κοινό για τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και τα ξεχωριστά κρασιά της Λήμνου.



 
 
Κι αυτό το καλοκαίρι παραγωγοί της Λήμνου θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, όπως παραδοσιακά ζυμαρικά, τυριά, γλυκά, αλίπαστα, κρασιά, καβουρμά, όσπρια, αλεύρια, παξιμάδια, βότανα, ελαιόλαδο, και άλλα... Οι ιδιαίτεροι προσκεκλημένοι, chef Αλέξανδρος Παπανδρέου και chef Ανδρέας Λαγός, θα μαγειρέψουν για το κοινό στο live cooking session χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της λημνίας γης. Η φετινη διοργάνωση έχει την υποστήριξη της ΑΜΚΕ "Λημνος Τουριστική" και του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου.

 
Παράλληλες δράσεις εμπλουτίζουν το φεστιβάλ του 2018, για μια ευρεία γαστρονομική εμπειρία, βασισμένη στα προϊόντα, που παράγει η Λήμνος! Σκοπός του «Lemnos Philema» είναι να αναδείξει τη τοπική γαστρονομία της Λήμνου με ένα διαδραστικό και αυθεντικό τρόπο, αυτόν της φιλοξενίας και του φιλέματος, και να τοποθετήσει το νησί στον «γαστρονομικό» χάρτη ως έναν βασικό προορισμό. Η Λήμνος, το νησί με την μεγάλη παράδοση στην αμπελουργία ήδη από την αρχαιότητα, αλλά και με σύγχρονες εξελίξεις στον χώρο της οινοποίησης έχει μπει πλέον δυναμικά και στον οινοτουριστικό χάρτη της χώρας.

 
Το Lemnos Wine Trails είναι συνδιοργανωτής στο “Lemnos Philema". Για αυτούς, που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την αμπελουργική παράδοση του νησιού, να περιηγηθούν στους αμπελώνες και τα οινοποιεία και βέβαια να δοκιμάσουν τους τοπικούς οίνους μέσα από οργανωμένες γευσιγνωσίες, οδηγό και φέτος το καλοκαίρι μπορεί να αποτελέσει το Lemnos Wine Trails, τα μονοπάτια του κρασιού στη Λήμνου. Μέσα από το site www.lemnoswinetrails.gr, το οποίο αποτελεί έναν οινικό οδηγό για τη Λήμνο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κράτηση για οινικές ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες. Οινικές ξεναγήσεις στα οινοποιεία και τους αμπελώνες, συνδυασμός τοπικών κρασιών και τυριών δίπλα στη θάλασσα, αλλά και tailor made γευσιγνωσίες...

 


Δείτε περισσότερα:

 




Μεγάλοι Χορηγοί Επικοινωνίας: Γαστρονόμος, Οινοχόος

 
Χορηγός Αερομεταφορών: Aegean Airlines

 
Χορηγοί Επικοινωνίας: Limnos FM 100, Ράδιο Λήμνος, Limnos Report, Limnos Xpress

 
Χορηγός του press event: Yoleni’s

 
Χορηγοί: Limnos Experience luxury accommodations, Ήφαιστος Μεταφορική



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου