Τρίτη 3 Απριλίου 2018

«EDISON LITE» ΚΤΙΡΙΟ του Manuelle Gautrand

 Το “Reinventing Paris” (αναδημιουργία του Παρισιού) είναι ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, όπου το καινοτόμο έργο μιας πράσινης κατασκευής στην περιοχή Edison στην 13η συνοικία του Παρισιού, κέρδισε το πρώτο βραβείοτον Φεβρουάριο. Πρόκειται για τη κατασκευή ενός κτιρίου με 26 κατοικίες επί παραγγελία, που σημαίνει ότι σχεδιάζονται από τους μελλοντικούς αγοραστές τους χωρίς έξτρα χρέωση και πωλούνται σε σταθερή τιμή!



Το βραβευμένο έργο “EDISON LITE” του Μανουέλλε Γκαουντράν είναι τόσο καινοτόμο, χωρίς δάνεια και με δωρεάν σχεδιασμό, αλλά και οικολογική συνείδηση. Το 30% των περιοχών διαβίωσης θα μοιράζεται σε ανοικτούς χώρους, κάποιοι απ'αυτούς κοινόχρηστοι, όπως ένας κήπος στη στέγη, ένα κελάρι εργαστήριο, μια ανοιχτή κοινόχρηστη κουζίνα. Το πράσινο κτίριο βρίσκεται στο νούμερο 67-69 της λεωφόρου Edison.



Η αρχιτεκτονική εταιρεία “Manuelle Gautrand Architecture” έχει έδρα το Παρίσι και ιδρύθηκε από τον Manuelle Gautrand το 1991. Η σχεδόν ποιητική αρχιτεκτονική της φίρμας του, αγκαλιάζει μια ατελείωτη ποικιλία από σχήματα και χρώματα, χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους σε μια ποικιλία κατασκευών από πολιτιστικές εγκαταστάσεις μέχρι οικιστικές κι εμπορικές ζώνες, αλλά κυρίως με σεβασμό στο περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου