Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

LET'S DO IT ΕΛΛΑΔΑ!


Το Let’s Do It Greece αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας και αρθρογραφώ σχεδόν κάθε χρόνο για τη δράση της! Οργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές - ως επί το πλείστον νέα παιδιά - που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο. Το όνειρό τους λοιπόν ήταν να ενώσουν όλη την Ελλάδα μέσα σε 1 μέρα! Μια εθελοντική δράση που γίνεται την ίδια μέρα & την ίδια ώρα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Το Let's do it Greece γεννήθηκε το 2011, όταν ήρθαν σε επαφή με τον Επιστημονικό Φορέα της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Στις 29 Απριλίου του 2012 η ομάδα έκανε την πρώτη της προσπάθεια να γίνουν ταυτόχρονα εθελοντικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε όλες τις αρχικές προσδοκίες αγγίζοντας τους 20.000 εθελοντές. Στις 2 Απριλίου 2017 έσπασαν κάθε ρεκόρ εθελοντισμού, με πάνω από 109,000 εθελοντές να συμμετέχουν σε πάνω από 1.450 σημεία δράσεων σε όλη την Ελλάδα! Το 1% του πληθυσμού της Ελλάδας φώναξε δυνατά “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!”. Μάλιστα συμμετείχαν περισσότερα από 1.400 σχολεία, το 10% δηλαδή των σχολείων της Ελλάδας.

Φέτος η διεξαγωγή της Πανελλήνιας Εθελοντικής Εκστρατείας “Let’s Do It Greece 2018” θα λάβει χώρα την Κυριακή 29 Απριλίου 2018. Μεγάλος στόχος, μέχρι το 2021, να ξεπεράσουμε το 5% του ελληνικού πληθυσμού, με δράσεις στις 13 περιφέρειες και τους 325 Δήμους της χώρας. Το πρώτο βήμα θα γίνει φέτος, όπου η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τους 150,000 εθελοντές πανελλαδικά. Φέτος με τίτλο: «Νεολαία και Εθελοντισμός» συμμετέχουν τα Πανεπιστήμια, φοιτητές και νέοι της χώρας μας. Οι συμμετοχές για τις 29 Απριλίου αυξάνονται συνεχώς! Μαζί φέτος θα είναι και ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, ο Δήμος Ιλίου και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ!

Δήλωσε κι εσύ συμμετοχή στο http://ow.ly/BdvX30ijSQX #letsdoitgreece

Το Αγαπημένο Μπλουζάκι του Let’s do it Greece

Πρόκειται για ένα μπλουζάκι με το λογότυπο της δράσης, το οποίο θέλαμε να περάσει από χέρι σε χέρι, να φωτογραφηθεί σε χαρακτηριστικά σημεία της χώρας και να φέρει τα ονόματα των περιοχών και των φορέων που την έχουν αγκαλιάσει μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο προετοιμασίας της εκστρατείας Let’s do it Greece για το 2018, το μπλουζάκι συμπληρώθηκε από τη σημαία-σύμβολο της εκστρατείας μας, συνεχίζοντας το ταξίδι σε όλη την Ελλάδα με σκοπό να γεμίσει με τις ιδέες, τις εμπειρίες και τα νέα σχέδια των εθελοντών της μεγάλης μας Οικογένειας.

Επίσης διοργανώνονται 2-4 Μαρτίου 2018 δράσεις στη Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου