Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

Η Άνοιξη ήρθε, τα χελιδόνια φτάνουν κι εμείς τους φτιάχνουμε φωλιέςΓια 24 χρονιά, η Ορνιθολογική μαζί με το καλωσόρισμα της Άνοιξης και των πρώτων χελιδονιών, μας προσκαλεί να συμμετέχουμε στα «Χελιδονίσματα 2018» και να υποδεχθούμε τα χελιδόνια, φτιάχνοντάς τους μια φωλιά από πηλό! Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας πήλινες χελιδονοφωλιές.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά και οι γονείς θα ενημερωθούν για το πώς κατασκευάζονται οι φωλιές και αφού τις φτιάξουν θα τις πάρουν μαζί τους και στεγνές πια, θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες. Τα «Χελιδονίσματα» θα υλοποιηθούν σε περισσότερες από 30 πόλεις ή περιοχές σε συνεργασία με Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, σχολεία, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τοπικούς περιβαλλοντικούς - πολιτιστικούς - εθελοντικούς φορείς και Δήμους.

Eπίσης η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Στην Αττική τα "Χελιδονίσματα" θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον την Κυριακή 18 Μαρτίου, ώρες 11.00 – 13.00 σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Α. Τρίτσης» και τους «Φίλους του Πάρκου» και με την υποστήριξη της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο του Πάρκου, στον ανοιχτό χώρο δίπλα στο κανάλι και μπροστά στο Γυμναστήριο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Η άνοιξη έχει έρθει και μαζί της δεκάδες χιλιάδες πουλιά μεταναστεύουν προς τους τόπους αναπαραγωγής τους στη Μεσόγειο. Καιρός λοιπόν για εξόρμηση στη φύση και παρατήρηση πουλιών! Οι επόμενες εκδρομές της Ορνιθολογικής που θα υλοποιηθούν την Άνοιξη του 2018 είναι οι ακόλουθες:

«Ανοιξιάτικη Κρήτη: Ηράκλειο - Λασίθι - Αστερούσια», 29-31 Μαρτίου και 1η Απριλίου 2018. Η μετάβαση θα γίνει κυρίως με πλοίο από Πειραιά το βράδυ της 29/3 και η διαμονή (δύο διανυκτερεύσεις) στο κέντρο του Ηρακλείου. Επιστροφή το πρωί της Μ. Δευτέρας.
Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της εκδρομής μπορείτε να βρείτε εδώ.

«Ανοιξιάτικη Λέσβος», 27-30 Απριλίου και 1η Μάϊου 2018. Η μετάβαση επίσης κυρίως με πλοίο το βράδυ της 27/4 και η διαμονή (τρία βράδια) στη Σκάλα Καλλονής. Επιστροφή το πρωί της 2/5. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη Λέσβο για τέσσερις ολόκληρες ημέρες στην καλύτερη εποχή της και να κάνουμε πολλές και ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις!

«Φρακτό Δράμας – Στενά Νέστου», 26-28 Μάϊου 2018 (Τριήμερο Αγίου Πνεύματος).
Η αναχώρηση με λεωφορείο από Θεσσαλονίκη το πρωί της 26/5. Η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη με τραίνο ή αεροπλάνο. Η διαμονή (δύο διανυκτερεύσεις) θα γίνει σε ξενοδοχείο στο Παρανέστι. Εκτός από τα πουλιά και το παρθένο δάσος του Φρακτού, τα Στενά του Νέστου μας περιμένουν σε μία φανταστική διαδρομή!

Για περισσότερες πληροφορίες:
Σπύρος Ψύχας, Υπεύθυνος εκδηλώσεων, τηλ. 2108228704 εσωτ.106 & 6974510976, e-mail: spsychas@ornithologiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου