Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

38th INTERNATIONAL SEA TURTLE SYMPOSIUM in JAPAN


Tο σύνθημα του 38ου ετήσιου Συμποσίου για τις Θαλάσσιες Χελώνες είναι “Beyond Protection of the Sea Turtle” και εξελίσσεται στο Κόμπε της Ιαπωνίας. Το συμπόσιο ολοκληρώνεται στις 23 Φεβρουαρίου 2018.

Ο ψαράς Ουροσίμα Τάρο εμφανίζεται στο σήμα του συμποσίου κι είναι ο πρωταγωνιστής ενός Ιαπωνικού μύθου κατά τον οποίο σώζει μια θαλάσσια χελώνα κι αυτή τον ανταμείβει με ένα φανταστικό ταξίδι σε ένα υποβρύχιο παλάτι!

Ο καθένας από εμάς πρέπει να έχει έναν Ουροσίμα μέσα του, που τον παροτρύνει να προστατεύει, να κατανοεί και να ανακαλύπτει τα μυστήρια των θαλασσίων χελωνών, χωρίς να προβάλει προσωπικές απολαβές πέρα από την χαρά ότι οι θαλάσσιες χελώνες και οι περιοχές που ζουν, είναι προστατευμένες.

Πρόγραμμα Δημιουργικής Εκμάθησης & Ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα “Νιρέττα η Καρέττα” του Medasset στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της νεότερης γενιάς για τις απειλούμενες με εξαφάνιση θαλάσσιες χελώνες, τους βιοτόπους τους, τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει ο άνθρωπος στο περιβάλλον αλλά και τους τρόπους προστασίας τους. Συνεργάστηκαν με την ταλαντούχο σχεδιάστρια θεατρικών κοστουμιών Inbal Gildin και δημιουργήθηκε η μασκότ “Νιρέττα”.

Η «Νιρέττα» είναι μια θαλάσσια χελώνα, που χάρη στην αμεσότητά της είναι αποτελεσματική στο να επικοινωνήσει τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος στα παιδιά και το ευρύτερο κοινό. Η μασκότ είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για την υλοποίηση βιωματικών παρουσιάσεων σε σχολεία, επισκέψεις σε ιδρύματα για παιδιά, φεστιβάλ και εκδηλώσεις. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Για 29o διαδοχικό έτος, το MEDASSET συμμετείχε στην 37η Ετήσια Συνάντηση της Μόνιμης Επιτροπής της Σύμβασης της Βέρνης στο Συμβούλιο της Ευρώπης (Στρασβούργο, 4-8 Δεκεμβρίου 2017). Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν ευρήματα για την κατάσταση σημαντικών παραλιών ωοτοκίας, εκφράσανε ανησυχίες, καθώς και κατατέθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση του καθεστώτος διατήρησής τους. Ως αποτέλεσμα, η Μόνιμη Επιτροπή της Σύμβασης της Βέρνης υιοθέτησε σημαντικές αποφάσεις για τη διατήρηση των βιοτόπων και παρότρυνε τα κράτη μέλη της Σύμβασης να βελτιώσουν την προστασία τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου