Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Το flagship store Yoleni's, ένας εμπνευσμένος πολυχώρος στο Κέντρο της Αθήνας


Πρόσφατα επισκέφθηκα το κατάστημα Yoleni's στο Κολωνάκι, στην οδό Σόλωνος 9, και τελικά ανακάλυψα έναν Πολυχώρο 6 ορόφων με υψηλή αισθητική και πολλαπλές δυνατότητες. Το νέο flagship store της Yoleni's άνοιξε τις πόρτες του αρχές Νοεμβρίου με συνολικά 2.500 προϊόντα, που οι καταναλωτές μπορούν να τα αγοράσουν αμέσως ή να τα κάνουν παραγγελία για το σπίτι ή να τα στείλουν σε όποιο σημείο του κόσμου... ακόμη να να φτιάξουν ένα καλάθι με ελληνικά προϊόντα δικής τους επιλογής.

Η εταιρεία Yoleni's έχει στόχο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις κι αναζητήσεις των καταναλωτών στη γεύση, με πρώτη προτεραιότητα τη δημιουργία αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τον πελάτη. Στοχεύει να δώσει την ευκαιρία στους καταναλωτές να ανακαλύψουν και να μάθουν καλύτερα τους ελληνικούς μεσογειακούς θησαυρούς, να γνωρίσουν την υψηλή διατροφική και πολιτισμική τους αξία. Με γνώμονα την υγιεινή Μεσογειακή Διατροφή, το εδωδιμοπωλείο διαθέτει ελληνικά προϊόντα από κάθε άκρη της Ελλάδας.

Πρώτα δημιουργήθηκε το e-shop και μετά από μία ήδη επιτυχημένη πορεία από το 2013 στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως e-commerce, φέτος άνοιξαν το κατάστημα Yoleni's στο κέντρο της Αθήνας. Διακινούσαν προϊόντα από 180 και πλέον καταξιωμένους παραγωγούς της Ελλάδας. Με τη τεράστια εμπειρία, που απέκτησαν από το ηλεκτρονικό κατάστημα στην Αμερική (www.yolenis.com) κι εφόσον αναγνώρισαν τη δυναμική, που έχει το ελληνικό προϊόν, προχώρησαν και στη δημιουργία αυτού του χώρου. Μια επένδυση, που σίγουρα απαίτησε αρκετό χρήμα, κόπο και χρόνο. Κυρίως όμως είναι μια ιδέα!

Το κατάστημα είναι τόσο προσεγμένο, ζεστό, γεμάτο με ελληνικά προϊόντα μικρών και μεγαλύτερων παραγωγών, ενώ από την εταιρεία σχεδιάζουν τη δημιουργία franchise καταστημάτων στην ελληνική αγορά. Μπαίνοντας κάποιος στο ισόγειο κατάστημα Yoleni's αντικρύζει τα γεμάτα ράφια με ελληνικά προϊόντα, αριστερά έναν πάγκο με τυριά και αλλαντικά κοπής, κάποια προϊόντα να κρέμονται πάνω από το ψυγείο δημιουργώντας την οικεία αίσθηση του παντοπωλείου εποχής, μια μικρή κάβα, δεξιά στην είσοδο το τμήμα με τα φρούτα και λαχανικά από το “Χωριουδάκι”...

Συνολικά 2.500 ελληνικά προϊόντα.. παραδοσιακά βαζάκια, χειροποίητα ζυμαρικά, πρωτότυπα αλείμματα και superfoods, διαφορετικά είδη ψωμιών και πίτες, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο... Η πραγματική ανακάλυψη όμως, είναι το αίθριο, όπου μπορεί κανείς να πιει έναν καφέ, μια σοκολάτα σε διάφορες γεύσεις, έναν φυσικό χυμό... αλλά και να δοκιμάσει από τα σάντουιτς, τις φανταστικές βιολογικές ομελέτες, πίτες βγαλμένες από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, σαλάτες, εποχιακές σούπες, γλυκά... όλα φτιαγμένα από ποιοτικά ελληνικά προϊόντα. Δοκίμασα εκπληκτικό κέηκ τριαντάφυλλο συνταγή της Ντίνας Νικολάου και τον φυσικό χυμό “ΓΑΛΗΝΟ” από το fresh juice bar και σας τα προτείνω.

Στον πρώτο όροφο βρίσκεται το εξαίσιο εστιατόριο STEAK BAR BY KIKU & ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ, που ίσως βλέπουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα κάτι αντίστοιχο. Η ομάδα Yoleni's σε συνεργασία με το πρότυπο κρεοπωλείο του “Carnicero meat & delicatessen”, γνωστό για τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά κρέατα, δημιούργησαν αυτό το εντυπωσιακό εστιατόριο - κρεοπωλείο. Η αισθητική του με εντυπωσίασε, όπως κι η προσιτή του πολυτέλεια. To μενού κι όλη τη γαστρονομική επιμέλεια έχει ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου.

Το “Carnicero meat & delicatessen” ένωσε τις δυνάμεις του με την πολύχρονη πείρα του Kiku στο χώρο της εστίασης, δημιουργώντας αυτόν τον μοναδικό κι ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοπής κρεάτων.
STEAKBAR:
Δευτέρα έως Σάββατο 13:00 - 22:00 και Κυριακή 13:00 – 18:00
ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ:
Δευτέρα έως Σάββατο 10:00 - 21:00 και Κυριακή 12:00 – 16:00

Μοιάζει με steak bar, εφόσον μπορεί κανείς να επιλέξει το κρέας του από το ειδικά διαμορφωμένο κρεοπωλείο και να του το ψήσουν στον ειδικό φούρνο στα ξυλοκάρβουνα ή να το μαγειρέψουν. Επίσης κάποιος μπορεί να πάρει έτοιμο φαγητό για το σπίτι π.χ. να αγοράσει ελληνικό rib eye κάτω από 20 ευρώ ή να απολαύσει ένα μενού για δύο άτομα με κρασί στα 50 ευρώ. Κι όπως σε όλα τα άλλα τμήματα συνεργάζονται με εξπέρ του είδους, που θα σας προτείνουν κλασικά πιάτα και πιο προχωρημένα.

Ο πολυχώρος εκτείνεται σε 2.500 τ.μ. και στον δεύτερο όροφο υπάρχει ένας χαρούμενος παιδότοπος. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, παιδιά μπορούν να απασχοληθούν με δημιουργικό παιχνίδι, αλλά και ως χώρος φύλαξης των παιδιών. Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα όσο ψωνίζουν στη περιοχή, είτε συμμετέχουν σε κάποια μαθήματα μαγειρικής ή γευσιγνωσίας ελαιολάδου ή κρασιού, είτε απολαμβάνουν ένα γεύμα... να αφήσουν τα παιδιά σε έναν όμορφο ασφαλή χώρο με υπεύθυνη επίβλεψη. Το παιδικό δημιουργικό εργαστήρι “Yolenini” συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό όμιλο “Πόλκα-Φροέλεν”, όπου τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι και πάνω απ’ όλα βρίσκονται σε ένα ασφαλές χαρούμενο περιβάλλον. Δευτέρα ΚΛΕΙΣΤΑ, Τρίτη έως Κυριακή 11:00 – 19:00

Στον τρίτο όροφο βρίσκεται ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου γίνονται μαθήματα μαγειρικής από την σεφ Ντίνα Νικολάου, πάντα με ποιοτικά ελληνικά προϊόντα. Βρέθηκα καλεσμένη της σε ένα σεμινάριο μαγειρικής, τη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου κι ήταν μια ευχάριστη εμπειρία. Ξεχώρισαν τα προϊόντα SPARTA GOODS, που χρησιμοποίησε στις συνταγές της... φτιάχνοντας ψητό γκουρμέ κοτόπουλο, σαλάτα παστελάτη κι ένα υπέροχο τσιζκέηκ με το superfood THREPSIS. Συγκλονιστικές γεύσεις! Η σεφ Ντίνα Νικολάου έχει δημιουργήσει κουτιά με προϊόντα επιλογής της για σας.

Αυτό το χώρο σεμιναρίων, όπου μπορείτε να μάθετε συνταγές και τεχνικές από διεθνείς κουζίνες, αλλά πάντα με ελληνικά προϊόντα, συμπληρώνει ένα olive oil bar. Μια αίθουσα ελαιολάδου στον ίδιο όροφο, όπου φιλοδοξούν να γίνονται γευσιγνωσίες ελαιολάδου, μαθήματα για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο... από το δοκιμάζοντας γεύση – άρωμα ελαιολάδου μέχρι δοκιμάζοντας ελληνικές συνταγές. Γι'αυτό το ειδικό μπαρ, που καταλαμβάνει το μισό χώρο του τρίτου ορόφου, συνεργάζονται με την εταιρεία Gaea. Πραγματικά εντυπωσιακός προσεγμένος χώρος.

Ο τέταρτος όροφος διαμορφώθηκε ως χώρος για events, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για κάποια εκδήλωση, είτε ως συνεδριακός χώρος, εταιρικά events, δείπνα... ή να τον χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι οι παραγωγοί για τη παρουσίαση των προϊόντων τους. Κατά την επίσκεψη μου υπήρχε σε εξέλιξη μια μεσημεριανή εκδήλωση, όπου στα στρογγυλά τραπέζια απολάμβαναν το φαγητό τους μερικοί καλεσμένοι. Βρήκα το χώρο πολύ φωτεινό κι όπως με ενημέρωσαν η αίθουσα είναι εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για συνέδρια. Για κρατήσεις τηλεφωνείτε στο 212 22 23 622.

Στον πέμπτο όροφο βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, που αφορούν τη διοίκηση, τις συνεργασίες, τις λειτουργίες του νέου καταστήματος, εδώ βρίσκεται το e-shop Yoleni's κι όλες οι άλλες υπηρεσίες. Εδώ συντονίζει τις κινήσεις της η ομάδα, που θέλει συνεχώς να εξελίσσει και να κάνει πιο ευέλικτη την εταιρεία. Τo flagship store Yoleni's φαίνεται ότι θα αποτελέσει σταθμός για την παραγωγή ελληνικών παραδοσιακών ντελικατέσεν. Ιδιοκτήτες κι εμπνευστές ο Νίκος Πίπας, ο Δωρόθεος Χατζηιωάννου και ο Γιάννης Γεωργιάδης με προϋπηρεσία στο μάρκετινγκ.

Τέλη 2013 γεννήθηκε το www.yolenis.com διανέμοντας περισσότερα από 1.500 ελληνικά προϊόντα, όπου με ανάπτυξη 30% ετησίως και πωλήσεις 60% στο εξωτερικό, το 2015 απέσπασε το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (Όμιλος Libra Group και το Hellenic Initiative), που προσφέρει την ευκαιρία σε επιχειρηματίες με έδρα την Ελλάδα να λάβουν δωρεάν παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και συνολική χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ για τα μελλοντικά τους σχέδια. Κι όμως αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο το ηλεκτρονικό εμπόριο παρουσίασε 40% αύξηση και τα περισσότερα σουπερμάρκετ έχουν ξεκινήσει δικά τους e-shops.

Έτσι το βραβευμένο ηλεκτρονικό delicatessen ελληνικών προϊόντων Yoleni’s μεταμορφώθηκε σε έναν πρότυπο πολυχώρο ελληνικής γαστρονομίας μέσα στη καρδιά της Αθήνας. Επιλεγμένες ετικέτες και πετυχημένες συνεργασίες με τους καλύτερους. Με επιλεγμένα τυριά και γαλακτοκομικά, αλλά κι αυθεντικά αλλαντικά από όλη τη χώρα. Αυτό το concept store ελληνικών γεύσεων δεν θα μπορούσε να μην έχει το wine bar του. Στο υπόγειο βρίσκεται το κελάρι με τον όμορφο διαμορφωμένο χώρο κάβας με 230 ετικέτες ελληνικών κρασιών και 20 ετικέτες ελληνικής μικροζυθοποιίας. Η ομάδα του All About Wine σας προτείνει τις πιο εκλεκτές ετικέτες κρασιού του ελληνικού αμπελώνα.

Στο χώρο λειτουργεί η κάβα και το wine bar μαζί και μπορείτε να απολαύσετε τις προτάσεις κρασιού του expert sommelier συνοδευόμενα από τα γευστικά πιάτα της οικογένεια της Yoleni’s. Η σομελιέ Αθηνά Λυμπεροπούλου είναι από τις καλύτερες σομελιέ σέρρυ στη χώρα κι ετοιμάζει πολλά ωραία πράγματα με οινογνωσίες. Το wine bar λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο 10:00 – 00:00 και Κυριακή 10:00 – 20:00.  Ο πολυχώρος Yoleni's λειτουργεί πραγματικά σαν ζωντανός οργανισμός συνεχώς με γευσιγνωσίες και δοκιμές σε νέα προϊόντα, με πρόταση της εβδομάδας, με εκδηλώσεις, με αφιερώματα σε τοπικές γεύσεις και παραγωγούς...

O χώρος ονομάστηκε από το όνομα Γιολένη, το όνομα της μικρής κόρης του Δωρόθεου Χατζηιωάννου, το οποίο και πρακτικά προφέρεται το ίδιο σε όλες τις γλώσσες. Το λογότυπο είναι η ελιά, η οποία έχει τους συμβολισμούς της, κλεισμένη σε έναν κύκλο. Στην εταιρεία Yoleni's υπεύθυνος μάρκετινγκ είναι ο Γιάννης Γεωργιάδης και το πελατολόγιο της αριθμεί σήμερα περισσότερους από 7.000 πελάτες σε Ελλάδα και Ευρώπη (60% και 40% αντίστοιχα). Το κατάστημα της Yoleni's θα το βρείτε ανοιχτό κάθε μέρα από τις 8 το πρωί μέχρι αργά. Το Σάββατο 09:00 – 00:00 κι επίσης τη Κυριακή 10:00 – 20:00. Το πακέτο ή το καλάθι της παραγγελίας σας θα το λάβετε εντός 16 έως 36 ωρών.

E-shop: +30 212 22 23 622     Store: +30 212 22 23 623
Free phone (GR): 800 11 12 13 14
From UK: +44 203 5148 347








Dina Nikolaou, Electra Koutouki, Ananias Karachanidis
















Άρθρο της Ηλέκτρας Κουτούκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου