Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

2017 Waste & Recycling Awards - Βραβεία σε κορυφαίες πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης


Τετάρτη βράδυ και περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, βιομηχανιών, υποδομών, τηλεπικοινωνιών, μεταφορών, τουρισμού, αλυσίδες λιανικής, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορείς Διαχείρισης αποβλήτων, καθώς κι ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, αλλά κι εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι και πολλοί ακόμη... βρεθήκαμε στο Radisson Blu Park Hotel για τη λαμπερή βραδιά της Τελετής Απονομής Waste & Recycling Awards 2017.

Χθες 13 Δεκεμβρίου 2017 στην Τελετή Απονομής των Waste & Recycling Awards 2017, όπου στην ιδιαίτερα εορταστική ατμόσφαιρα συναντήθηκα με φίλους και συναδέλφους παρακολουθήσαμε τις βραβεύσεις των εταιρειών & οργανισμών. Τα βραβεία, διοργανώθηκαν για δεύτερη χρονιά από το Plant της Boussias Communications και παρουσίασε η κα Αγγελική Πετροπούλου, στέλεχος marketing της Boussias Communications.

Η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Δρ. Κάτια Λαζαρίδη, στην εισαγωγική ομιλία της, τόνισε τη σημασία που έχει η επένδυση σε καινοτόμες και τεχνολογικά ανεπτυγμένες δράσεις διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης, τόσο για τον οικονομικό και κοινωνικό τομέα, όσο και για τον αναπτυξιακό και επιχειρηματικό τομέα.

Τα βραβεία έχουν καθοριστικό ρόλο και λειτουργούν ως δέσμευση των επιχειρήσεων για την προσέγγιση διαρκώς και πιο φιλόδοξων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης. Χαρακτηριστικό της 2ης διοργάνωσης των βραβείων ήταν το υψηλότατο επίπεδο των δράσεων που υποβλήθηκαν, αλλά και η εμπιστοσύνη περισσότερων επιχειρήσεων προς τη διοργάνωση και την Κριτική Επιτροπή με μία σημαντική αύξηση κατά 12% των υποψηφιοτήτων που τέθηκαν σε κρίση.
κ.Πέτρος Δούκας

Η βραδιά άρχισε με την απονομή, από την Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής, κα Κάτια Λαζαρίδη, Τιμητικού Βραβείου στην Τράπεζα Τροφίμων, για την πολύχρονη κοινωνική προσφορά και ανθρωπιστική στήριξή της σε συνανθρώπους μας με παράλληλη συμβολή και στον περιορισμό της σπατάλης των τροφίμων.
George Stengos

Το βραβείο στην Τράπεζα Τροφίμων παρέλαβε ο κ. Παναγής Βουρλούμης, Πρόεδρος του Δ.Σ. Στη συνέχεια απονεμήθηκε Τιμητική Διάκριση στην πρωτοβουλία Let's do it Greece, για τις δράσεις της στην προώθηση της ανακύκλωσης στα σχολεία πανελλαδικά. Το βραβείο παρέλαβε ο Νίκος Κιούσης, Εθελοντής - Συντονιστής της Πανελλαδικής Δράσης μαζί με άλλα μέλη, που η νεανική ορμή και ο δυναμισμός τους κατέκλυσε και ενθουσίασε το κοινό της βραδιάς.

Σημαντικές δηλώσεις και την υποστήριξή τους στα Waste & Recycling Awards εξέφρασαν με την παρουσία τους στην Τελετή Απονομής οι κ.κ. Δημήτρης Δερματάς επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών ΥΠΕΝ (και αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π.), Κωνσταντίνος Κόλλιας Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Δημήτρης Πολιτόπουλος Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και Πέτρος Δούκας πρώην Υφυπουργός Οικονομίας.

Χορηγός των βραβείων είναι η COMBATT. Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες και φορείς από ένα ευρύ επιχειρηματικό φάσμα. Στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, Winners αναδείχθηκαν οι: Sunlight Recycling, Kleemann, Cyclefi, Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΒ Βασιλόπουλος...

Lidl Hellas, Διαμαντής Μασούτης, adidas Hellas, Polyeco, Ελίν Βιοκαύσιμα, Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων - ''Η Πίνδος'', Porto Carras Grand Resort, ΕΠΑΔΥΜ, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης...

Ecoelastika, ΕΠΤΑ Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων, Όμιλος εταιρειών ΟΤΕ, Motion Hellas, ΔΙΑΔΥΜΑ-ΕΠΑΔΥΜ, Οργανισμός Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων...

Uni-Pharma Κλέων Τσέτης Φαρμακευτικά Εργαστήρια και Υπηρεσία Περιβάλλοντος Δήμου Βριλησσίων.Sousoni Xanthi Maria, ww.kafsis.com