Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΤΥΡΙΩΝ ΣΤΟ PROVENCE DELI, ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ!


Έχω μεγάλη αδυναμία στα τυριά κι αναζητώ πάντα ιδιαίτερες γεύσεις. Σχεδόν έχω καθιερώσει κάθε φορά που αγοράζω τυρί να επιλέγω κι ένα δεύτερο ως μια νέα γευστική δοκιμή. Με χαρά διαπιστώνω ότι υπάρχει μια στροφή σε όσο πιο αγνούς και βιολογικούς τρόπους σε διάφορα στάδια της παραγωγής τους κι αυτό συζήτησα χθες αρκετή ώρα με τον David από LA CASEARIA CARPENEDO στην ετήσια γευσιγνωσία του Provence deli. Συνεχώς στην αγορά κυκλοφορούν νέα τυριά σε ευφάνταστες γεύσεις.

To Provence deli έκλεισε 10 χρόνια παρουσίας και στον κήπο του, αλλά και στο εσωτερικό χώρο ετοίμασαν ένα ξεχωριστό event δοκιμής & έκθεσης νέων τυριών. Από το 2006 το Provence deli εξειδικεύεται στην επιλογή και διάθεση ανωτέρας ποιότητας artisanal τυριών και αλλαντικών... μια γκάμα από 60 έως και 100 και πλέον διαφορετικά είδη. Δοκίμασα εξαιρετικά τυριά από τα καταξιωμένα τυροκομεία, όπως το ιταλικό Carpenedo, το τυροκομείο Loizou και το Perenzin, που είναι ένα από τα ιστορικότερα τυρομοκεία της Ιταλίας!


Μου έκανε ιδιαίτερη γευστική εντύπωση το BLUGINS, ένα τυρί ωριμασμένο με Gin. Δοκίμασα κι άλλα σπάνια και super premium τυριά, που τα διαθέτουν για λίγο χρόνο και σε περιορισμένη ποσότητα κι αποτελούσαν το ένα stand εκ των τεσσάρων θεματικών στη γευσιγνωσία. Με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ξεναγήθηκα στον υπέροχο κόσμο των τυριών τους. Ο κατάλογος της εταιρίας περιλαμβάνει εκπληκτικά τυριά και βούτυρα από την Γαλλία, την Ελβετία και την Ισπανία. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν τα βούτυρα και η Crème fraiche της Echire, τα κατσικίσια τυριά της Sevre et Belle, το Beaufort, η Gruyere και το Emmental Grand Cru της Tournette από την Σαβοΐα.

Εκπληκτικό χαλούμι, που το δοκίμασα ζεστό φούρνου κι άλλα τυριά τύπου ροκφόρ και καμαμπέρ.... Ο θεσμός της ετήσιας γευσιγνωσίας τυριών και αλλαντικών επέστρεψε για το Provence deli μετά από την παύση της περυσινής χρονιάς, που έγινε η αλλαγή έδρας. Ο ιδρυτής Γιώργος Κυριακόπουλος ξεκίνησε την εταιρία ως κατάστημα delicatessen επί της Λ. Ποσειδώνος 81 στην Γλυφάδα με σκοπό του να συμπεριλάβει στις προθήκες του γαλλικά τυριά εξαιρετικής ποιότητας. Σήμερα από τη περιοχή των Αμπελοκήπων, οδός Θεοφάνους 12, η εταιρία Provence πραγματοποιεί εισαγωγές κάθε εβδομάδα.

Εκτός από τα τυριά η Provence deli διανέμει foie gras της φημισμένης Jeanne Bertot, καθώς και Ιταλικά deli, όπως τρούφες από την Gran Cusina. Με εισαγωγές από τους καλύτερους τυροκόμους της Γαλλίας, Ελβετίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Αγγλίας... διανέμει καθημερινώς από τις πιστοποιημένες με HAACP αποθήκες της σε διάφορα σημεία των Αθηνών και της επαρχίας. Οι πελάτες της είναι κατά κύριο λόγο διακεκριμένα ξενοδοχεία, εστιατόρια και delicatessen, δημοφιλή deli & wine bars. Η βραδιά γευσιγνωσίας τυριών ήταν υπέροχη κι αναμένεται το event με γευσιγνωσία αλλαντικών.

PROVENCE DELI Τηλ: (030) 210 8981435




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου