Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ “ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ”


O Κώστας Πολυχρονόπουλος είναι γνωστός για τη συλλογική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» προσφέροντας δωρεάν γεύματα. Με ανάρτηση του στο blog http://oallosanthropos.blogspot.gr/ και σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο κάνει έκκληση για να μην κλείσει το «Σπίτι του άλλου ανθρώπου» στο Μεταξουργείο, καθώς τα έξοδα κάθε μέρα είναι και πιο πολλά. Η ιστορία του «άλλου ανθρώπου» και η ιδέα της Κοινωνικής κουζίνας είναι λίγο-πολύ γνωστά.... μαγειρεύοντας σε δρόμους και πλατείες για συμπολίτες μας σε ανάγκη.

Για 4 χρόνια οι άνθρωποι στηρίζουν κι ενισχύουν το Σπίτι του άλλου Ανθρώπου με το υστέρημα ή το περίσευμα τους κι έχουν καταφέρει να περάσουν από το σπίτι αυτό περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι σε δυσκολία... να πιουν τον καφέ τους, να φάνε το πρωινό τους, να κάνουν μπάνιο, να πλύνουν τα ρούχα τους... κοκ Ο 55χρονος Κώστας Πολυχρονόπουλος εργαζόταν 25 χρόνια στο χώρο της διαφήμισης και μάρκετινγκ ως στέλεχος σε πολυεθνική εταιρεία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2009. Οι οικονομικές δυσκολίες τον ανάγκασαν να επιστρέψει στο πατρικό του και για περίπου δύο χρόνια δεν μπορούσε να βρει κάποια απασχόληση.

Είναι επίσης σε όλους γνωστό ότι αυτή τη στιγμή στην Αθήνα υπάρχουν 30 χιλιάδες άστεγοι ΕΛΛΗΝΕΣ. Από ένα τυχαίο περιστατικό στον δρόμο εμπνεύστηκε να ξεκινήσει τη συλλογική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος». Από το 2011 μέχρι σήμερα, κάθε μήνα, ταΐζει από το υστέρημά του χιλιάδες ανθρώπους, που το έχουν ανάγκη. Το έργο του Σπιτιού περιλαμβάνει ακόμη περισσότερες δράσεις. Μοιράσανε σε πάνω από 6.000 οικογένειες τρόφιμα για όλο τον μήνα, δίνανε σε 300 παιδιά κάθε χρόνο ΟΛΑ τα σχολικά, που χρειάζονταν για να πάνε στο σχολείο τους... από την τσάντα έως το μολύβι και τη ξύστρα...

Μάλιστα 2 φορές την εβδομάδα σε παιδιά προσφερόταν βοηθητική διδασκαλία, έχει δημιουργηθεί θεατρική ομάδα... αλλά κυρίως προσφέρανε 3000 μερίδες σχεδόν κάθε μέρα την περίοδο της προσφυγικής κρίσης (2015 εως και 2016). Όμως τα έξοδα του σπιτιού τρέχουν... Ο νέος λογαριασμός του νερού είναι 1.380 ευρώ, το ενοίκιο που ενεξόφλητο για 3 μήνες (1500 ευρώ), το χρέος στο τουριστικό πρακτορείο για τα εισιτήρια στην Μυτιλήνη είναι 863 ευρώ (η Κοινωνική Κουζίνα βρέθηκε αρκετές φορές στο νησί για να μαγειρέψει για τους ανθρώπους εκεί), τα δανεικά είναι 2.460 ευρώ και οι μέρες τρέχουν μαζί και τα έξοδα.

Ο ίδιος στην ανάρτηση του γράφει: “Δεν υπάρχει λόγος απογοήτευσης, αλλά μόνο περηφάνιας για όλους εσάς. Τρία πράγματα που σε αυτά τα 4 χρόνια έχουμε καταφέρει να κάνουμε όλα αυτά με μόνο τις δικές μας δυνάμεις. Σας ευχαριστώ από καρδιάς και η δράση της Κοινωνικής Κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος” θα συνεχιστεί με τα μαγειρέματα στον δρόμο σε πείσμα όλων όσων πολεμάνε αυτή την ιδέα βάζοντας το οικονομικό πάνω από τη δράση και την ιδέα της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Η ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η 15η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ιδιοκτήτη του”.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν λάβει καμιά οικονομική βοήθεια από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κι είναι ξεκάθαρος: «Όχι, καμία. Αντιθέτως, πολλές οργανώσεις στέλνουν σε εμάς κόσμο δικό τους για να πάρουν τρόφιμα ή να φάνε μαζί μας, αλλά δεν δίνουν τίποτα, ποτέ». Ενώ από επιλογή τους, όπως ισχυρίζεται, δεν ζήτησαν ποτέ βοήθεια από το κράτος. «Είναι επιλογή μας να μην παίρνουμε χρήματα από το κράτος. Η Κουζίνα στηρίζεται μόνο στον άνθρωπο. Το έχουμε πει αυτό».

Αν δεν συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται, δηλαδή περίπου €5.000, το σπίτι θα κλείσει άμεσα στις 15 Δεκεμβρίου 2017. Σε δήλωση του ανέφερε ότι ο κόσμος στηρίζει τη Κοινωνική Κουζίνα έξι χρόνια τώρα και το Σπίτι τέσσερα και τα έξοδα ανέρχονται πρίπου 2.500-3.000 χιλιάρικα κάθε μήνα. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που περνάνε όλο και πιο δύσκολα, απλώς μερικές φορές ξεχνάμε ό,τι θεωρούμε δεδομένο κι εγώ πρέπει να τους υπενθυμίζω τι γίνεται. Και αυτό κάνω, συνέχισε. Ο κ. Πολυχρονόπουλος ξεκαθαρίζει πως ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί με το Σπίτι, η Κοινωνική Κουζίνα και τα μαγειρέματα δεν θα σταματήσουν.

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 084/609402-35 και
IBAN GR7801100840000008460940235 Παναγούλα Πολυχρονοπούλου του Μιχαήλ
SWIFT / BIC: ETHNGRAA.
Paypal Account: https://www.paypal.me/oallosanthropos




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου