Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

19 – 22 OCT. 2017, ΜΙΤΕ - 1st MEDITERRANEAN INTERNATIONAL TOURISM EXHIBITION

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – SUSTAINABILITY FOR THE TOURISM INDUSTRY

Το 2017 έχει οριστεί ως η χρονιά της Ανάπτυξης του Αειφόρου Τουρισμού από την 70η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Mediterranean International Tourism Exhibition (ΜΙΤΕ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) διοργάνωσαν την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου (14:00 - 17:00) ημερίδα με θέμα “Sustainability for the tourism industry”. 

Στο συνέδριο συμμετείχαν 7 ομιλητές εκπρόσωποι του τουρισμού από μεσογειακές χώρες, από UN-WTO (Παγκόσμιο Οργανισμό του Τουρισμού), το Foundation for Environmental Education (FEE) και την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), πανεπιστημιακοί καθηγητές από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και από κλαδικούς φορείς του τουρισμού.

Οι θεματικές ενότητες :
Τουρισμός στο γενικό πλαίσιο των 17 Στόχων για Αειφόρο Ανάπτυξη
•Το φυσικό περιβάλλον ως κινητήριος δύναμη για αειφόρο τουρισμό
•Περιβαλλοντικές προκλήσεις στις χώρες της Μεσογείου, επιπτώσεις για την βιομηχανία του Τουρισμού και στρατηγικές προσαρμογής
•Προκλήσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων
•Οικολογικές πιστοποιήσεις ως εργαλεία δημιουργίας αειφόρου ξενοδοχειακής βιομηχανίας
•Αειφόρος ανάπτυξη στον καιρό της κρίσης

Ανάμεσα στους ομιλητές ο Amine Ahlafi, αστικός αρχιτέκτων, εκπαιδευτής και ελεγκτής στον τομέα του Οικολογικού χαρακτηρισμού και της Αειφορίας, σύμβουλος του Ιδρύματος Περιβαλλοντικής Προστασίας “Mohammed VI”(Μαρόκο) και Αντιπρόεδρος του FEE. Ο Γιώργος Δρακόπουλος, ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Tourism Generis. O Ανδρέας Παπανδρέου, Καθηγητής Περιβαλλοντικών Οικονομικών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο Πρόεδρος ΔΣ Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και μέλος ΔΣ FEE, Νίκος Πέτρου... κι άλλοι.

Η ΜΙΤΕ ανοίγει τις πύλες της από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC (Λ. Λαυρίου 301, 19002 Παιανία).Η Mediterranean International Tourism Exhibition οργανώνεται πρώτη φορά στην καρδιά της Μεσογείου στην Αθήνα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. Η MΙΤΕ 2017 αποτελεί σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του τουρισμού από την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα την Μεσόγειο, με διεθνή εμβέλεια, που αρμόζει στη θέση που κατέχει ο Ελληνικός τουρισμός στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Το διεθνές forum, που θα ανοίξει τις πόρτες του στις 19 με 22 Οκτωβρίου στο M.E.C. πραγματοποιείται με τους σημαντικότερους φορείς τουρισμού.
Νατάσσα Αντωνοπούλου, Ηλέκτρα Κουτούκη

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) είναι η παλαιότερη Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση εθνικής εμβέλειας στην Ελλάδα, με αδιάλειπτη δράση, από το 1951, στην προστασία του ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος. Από το ξεκίνημά της πρωτοστάτησε στη δημιουργία Εθνικών Δρυμών και Προστατευόμενων Περιοχών, στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και στην προστασία βιότοπων και απειλούμενων ειδών πανίδας και χλωρίδας. Η ΕΕΠΦ εκπροσωπεί στην Ελλάδα το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση FEE (Foundation for Environmental Education), για λογαριασμό του οποίου διαχειρίζεται, από το 1995, πέντε διεθνή Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα πλέον διεθνώς αναγνωρισμένα οικολογικά σήματα ποιότητας Green Key και Γαλάζια Σημαία.

Η Ακρόπολις Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής, σας προσκαλεί επίσημα στα εγκαίνια της έκθεσης ΜΙΤΕ (MEDITERRANEAN INTERNATIONAL TOURISM EXHIBITION) που θα διεξαχθεί στο MEC Παιανίας την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19.00. Θα υπάρξει μπουφές με Ελληνικές γεύσεις από όλοι την Ελλάδα.
Νικόλαος Δαούτης, Ηλέκτρα Κουτούκη, Κωνσταντίνος Μουζάκης

Επίσης το Σάββατο 21/10/17 ώρα 18.30-20.30, θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα με θέμα:
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΠΑΡΑΓΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»
Οργανωτική Επιτροπή: K. Μουζάκης, Ν. Κατσαρός, Κ. Σφλώμος

Όμιλητές
•κ. Ν.Κατσαρός Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Διευθυντής τμήμ. Διατροφολόγίας New York College.
«Παραδοσιακά Τρόφιμα και Υπολείμματα Φυτοφαρμάκων»
•κ. Κ. Σφλώμος, Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας
«Βιολειτουργικά Τρόφιμα»
•κα Αικ. Γιαζίτζη & κ. καθ, Γ. Μπόσκου Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής Χαροκόπειο Παναπιστήμιο
«Τα Super Foods της Μεσογειακής Κουζίνας»
•κ. Ε. Αληφιεράκης, Ειδικός Καρδιολόγος
«Κρητική Διατροφή: Πρότυπο Υγιεινής Διατροφής»
•Δρ Έφη Τσάκαλη, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων , ΤΕΙ Αθήνας.
«Κοινωνική & Ψυχολογική Προσέγγιση της Διατροφής του Ανθρώπου»
•κ. Ε. Κονδύλης, Ομοτ. Καθ. Παν/μίου Πειραιά«Παραδοσιακά Τρόφιμα, Εξαγωγές & Επιχειρηματικότητα»
•κ. Γ. Οικονόμου, Διευθ, ΣΕΒΙΤΕΛ.
«Το Ελληνικό Ελαιόλαδο στην Παγκόσμια Αγορά»
Θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης
chef Iosifelis & Electra koutouki






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου