Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

16-19 ΦΕΒ. 2016: HEALTHY CUISINE Seminar - DUCASSE EDUCATION

Ολοκληρώνεται τη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, το 4ήμερο σεμινάριο HEALTHY CUISINE – DUCASSE EDUCATION, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “ΟΔΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ” (Βοτανικός) με διοργανωτή την ΑΚΜΗ και συντονιστή τη GASTRONOMY ESSENTIALS.
Σήμερα Πέμπτη 18 Φεβ., παραβρέθηκα στο ξεχωριστό σεμινάριο εκπαίδευσης για τη μαγειρική παρασκευή γευμάτων για άτομα με ειδικές δίαιτες, όπου παρουσίαζαν ο Γάλλος σεφ Mark Guillain-Williams και ο σεφ Στυλιανουδάκης. Το επαγγελματικό σεμινάριο παρακολούθησαν Chef, μάγειρες, ζαχαροπλάστες και ιδιοκτήτες στο χώρο της εστίασης στην Ελλάδα.

chef MARK GUILLAIN - WILLIAMS &  HARRY CHARALAMBIDIS
Κάποιες κατηγορίες συνανθρώπων μας με ειδικές δίαιτες όπως sugar free, gluten free, lactose free, vegetarian, καρδιοπάθειες, κοιλιοκάκη κτλ ...είναι πελάτες σε ξενοδοχεία κι εστιατόρια ακολουθώντας συγκεκριμένη διατροφή. Από τον σακχαρώδη διαβήτη ως την υπολακτασία... από τη διατροφή χωρίς γλουτένη ως την έλλειψη βιταμινών... κ.ο.κ... οι γνώσεις πάνω στα ειδικά μενού είναι απαραίτητες.


HARRY CHARALAMBIDIS & ELECTRA KOUTOUKI 
Συμμετείχαν: o βιολόγος – διαιτολόγος ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΠΟΥΛΟΣ - Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος MMedSci.PhDc, που ασχολείται με τα μεταβολικά νοσήματα και τη διατροφή, με ειδικότερη απασχόληση σε θέματα που αφορούν το Σακχαρώδη Διαβήτη, την Παχυσαρκία, αλλά και γαστρεντερολογικά. Μαζί του την Τρίτη, ήταν ο Executive Chef του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών κος ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ – ΑΓΑΛΟΥ, ο οποίος έφτιαξε τα μενού με τα ‘ειδικά διαιτολόγια’ των κατηγοριών αυτών.
Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, ο γνωστός Έλληνας Pastry Chef ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ έφτιαξε γλυκά, τα οποία αποτελούν νόστιμες λύσεις για τις κατηγορίες των πελατών αυτών, στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία. Ενώ η Chef ΔΑΝΑΗ ΤΣΕΚΟΥΡΑ, με σπουδές στην Αμερική και την Αγγλία (διπλωματούχος ‘Raw Food Cuisine’) παρουσίασε μενού για τα ειδικά διαιτολόγια στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία των Vegetarian-Vegan & Raw Food – Χορτοφαγικής Διατροφής.Ο Chef Mark GUILLAIN-WILLIAMS από την ALAIN DUCASSE EDUCATION τις δύο τελευταίες μέρες παρασκευάζει συνταγές με κεντρική προσέγγιση και φιλοσοφία ‘ΑΠΛΑ, ΥΓΙΕΙΙΝΑ & ΝΟΣΤΙΜΑ’! Το επιτυχημένο σεμινάριο είχε συντονιστή τον κο. Χάρη Χαραλαμπίδη και για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 6972444820 ή στο www.Cucina.gr

Ηλέκτρα Κουτούκη - Electra Koutouki

chef Στυλιανουδάκης & chef Mark Guillain - Williams 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου