Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ


Αναγνωρίζοντας ότι η διατροφή παίζει σημαντικότατο ρόλο στην υγεία του ατόμου έχει δοθεί προτεραιότητα στην ποιότητα της διατροφής στα νοσοκομεία.
Ένα νοσοκομείο, το Rodale Institute του Πανεπιστημίου του Saint Loukas θεώρησε ότι οι ασθενείς του θα πρέπει να τρέφονται σωστά με θρεπτικά γεύματα και όχι τα συνηθισμένα άνοστα προ-μαγειρευμένα των νοσοκομείων. Έτσι το 2014 δημιούργησε ένα βιολογικό αγρόκτημα 20 στρεμμάτων για να μπορεί να προσφέρει στους ασθενείς του βιολογικά προϊόντα μέσα στην πανεπιστημιούπολη του Saint Loukas.

Σήμερα ένα χρόνο αργότερα μετά την μεγάλη επιτυχία μπόρεσε να διπλασιάσει την έκταση φτάνοντας τα 40 στρέμματα και στόχο την παραγωγή 45 τόνων τροφίμων ετησίως για να καλύψει 100% τις ανάγκες των ασθενών του αλλά και να προμηθεύει με καλάθια τροφίμων τους πρώτους μήνες τις νέες μητέρες που βγαίνουν από το μαιευτήριο του.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου πιστεύει ότι το μοντέλο αυτό σύντομα θα είναι επεκτάσιμο στα νοσοκομεία όλης της χώρας βοηθώντας τους ασθενείς να αναρρώνουν γρηγορότερα αφού η διατροφή είναι το φάρμακο, κατά τον Ιπποκράτη, αλλά και θα βοηθήσει και τα νοσοκομεία να γίνουν πιο αυτάρκη και βιώσιμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου