Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ελληνικά χειροποίητα αναψυκτικά, The Three Cents




Το ανθρακικό είναι τάση από τα κοκτέιλ μέχρι τα sparkling νερά με γεύσεις και τα αναψυκτικά μικρής παραγωγής. Τρεις γνωστοί bartenders δούλεψαν πάνω στην τάση της εποχής και κυκλοφόρησαν στην αγορά μια σειρά από χειροποίητα αναψυκτικά με εξαιρετικές πρώτες ύλες, τα Three Cents! Στην ουσία είναι μια premium σόδα, η οποία αναδεικνύει τα αρώματα του κάθε αποστάγματος.

Μιλάμε για μια σειρά premium αναψυκτικών, που παράγονται από την ομάδα διακεκριμένων bartender, τον Γιώργο Μπάγκο (Theory Bar, Αθήνα), τον Δημήτρη Νταφόπουλο (The Clumsies, Αθήνα) και τον Γιώργο Τσιρίκο σε συνεργασία με τον Βασίλη Καλαϊτζή της εταιρίας Granikal. Τα Three Cents παράγονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, από το περιεχόμενο μέχρι τη φιάλη και το πώμα. 


Είναι χειροποίητα, μικρής παραγωγής και δεν περιέχουν συντηρητικά και τεχνικές χρωστικές ή τεχνητά αρώματα. Η βάση τους είναι το φυσικό μεταλλικό νερό Ροδοδάφνης με την προσθήκη υψηλής ποιότητας διοξειδίου του άνθρακα. Με έμπνευση από την αμερικανική ποτοαπογόρευση, όπου υπήρχαν τα λεγόμενα soda fountains τα οποία παρασκεύαζαν αναψυκτικά με βάση το ανθρακούχο νερό, με την ονομασία ''Τwo Cents Plain'' (αφού ήταν το φθηνότερο πράγμα, που μπορούσε να αγοράσει κάποιος) και διάφορα αρωματισμένα σιρόπια που με τη σειρά τους κόστιζαν ένα cent.  Το τελικό ''ποτό'' κόστιζε Three Cents.


Pink Grapefruit Soda: Η σόδα παρασκευάζεται με την προσθήκη φυσικού κόκκινου γκρέιπφρουτ στο ανθρακούχο νερό. Ξεκίνησε να φτιάχνεται από την εταιρία στο χέρι για την Paloma, το επίσημο ποτό του Μεξικό.
Tonic Water: Το τόνικ παρασκευάζεται με φυσική κινίνη και δεν περιέχει περαιτέρω αρώματα παρά αυτό του λεμονιού για να ισορροπήσει την τραχύτητα της φυσικής κινίνης ή οποία υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα, ώστε να είναι εμφανής σε όλα ανεξαιρέτως τα σε Gin ή και στα υπόλοιπα αποστάγματα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο κάθε bartender να επιλέξει τη δική του γαρνιτούρα, η οποία θα συνοδεύει το gin του χωρίς το τόνικ να επισκιάζει το απόσταγμα.
Lemon Tonic: Η προσθήκη χυμού λεμονιού στο τόνικ είναι πολύ συχνή και πολύ ταιριαστή. Τα ελληνικά λεμόνια είναι υπέροχα και πολύ αρωματικά, το Lemon Tonic συνδυάζει 3 διαφορετικά λεμόνια (κίτρινο, μοσχολέμονο και νεράντζι) με φυσική κινίνη σε μια υπέροχη και πολυδιάστατη σόδα. Ιδανική για long drinks και cocktails ή και σαν ένα δροσιστικό αναψυκτικό από μόνη της.
Ginger Beer: Τα αρώματα του φυσικού τζίντζερ σε συνδυασμό με το ανθρακούχο νερό προσφέρουν ένα απολαυστικό αναψυκτικό για long drinks, punches και cocktails και μια υπέροχη πρόταση από μόνο του για όσους αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου