Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

TASTE LEMNOS THE BOOK, ένα βιβλίο για τη Λημνιά γαστρονομία και φιλοξενίαΚυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία το νέο βιβλίο γαστρονομίας για τη Λήμνο των Αλέξανδρου Παπανδρέου και Αλέξανδρου Αλεξάνδρου, με τίτλο «Taste Lemnos The Book».  Είμαι πολύ χαρούμενη, που οι αγαπημένοι γνωστοί σεφ, ετοίμασαν ένα βιβλίο για τη πατρίδα μου και μάλιστα γιορτάζουν τη κυκλοφορία του βιβλίου τους στη Λήμνο με 2 βραδιές παρουσίασης! Σας προσκαλούν στις 31 Ιουλίου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου Μούδρου και την 1η Αυγούστου στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Μύρινας. Πρόκειται για δύο βραδιές αφιερωμένες στη γαστρονομία και τους ανθρώπους της Λήμνου. Ήδη ο φίλος σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου ήταν στην "πρώτη γιορτή του αγρότη", που διοργάνωσε στις 19 Ιουλίου 2015, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ατσικής «Ο Άγιος Ερμόλαος» με σκοπό να φέρει στο προσκήνιο τους παραγωγούς και τα προϊόντα της λημνιακής γης.
 

 Ο Σύλλογος επικεντρώθηκε περισσότερο σε τοπικούς επιχειρηματίες και αγρότες, με την σκέψη όμως από την επόμενη χρονιά η πρόσκληση να απευθυνθεί σε ακόμη περισσότερους και εκτός Ατσικής. Οι γυναίκες του χωριού, επιμελήθηκαν ένα πλούσιο μπουφέ, που τα είχε όλα. Μακαρόνες, φλωμάρια, τηγανίτες, πίτες, συνοδευόμενα από το γνωστότατο τυρί καλαθάκι, μελίχλωρο ή μούστο. Τα πάντα προσφέρθηκαν δωρεάν, όπως και το κρασί το οποίο έρεε άφθονο. Ότι υπήρχε στην έκθεση προϊόντων δεν πωλούνταν, μόνο χαρίζονταν. Στην γιορτή χόρεψε παραδοσιακά το χορευτικά τμήμα του χωριού και  την εκδήλωση στήριξαν τόσο ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, όσο και η Μαρία Χρυσάφη, τους οποίους τα μέλη του συλλόγου ευχαρίστησαν ξεχωριστά.
 

Όσο για το βιβλίο αφιερωμένο στη γαστρονομία της Λήμνου, τον Ιούνιο του 2013 οι δύο φίλοι και συνεργάτες, σεφ Παναδρέου & σεφ Αλεξάνδρου ξεκίνησαν την υλοποίηση της ιδέας για ένα βιβλίο μαγειρικής που θα έχει την φρέσκια ματιά για την κουζίνα της Λήμνου, αλλά και το σεβασμό προς την παράδοση της. Τώρα 2 χρόνια μετά, κατάφεραν με αγάπη και πολλή δουλειά να δημιουργήσουν ένα βιβλίο γαστρονομίας, που φιλοξενεί, πέρα από συνταγές, τα προϊόντα της Λήμνου, τους ανθρώπους που τα παράγουν, όπως και έθιμα και ιστορίες του τόπου, που σχετίζονται με το φαγητό. Επίσης μπορεί μέσα από τις σελίδες του να συμμετέχει διαδραστικά στην ανάγνωση του βιβλίου, σημειώνοντας τον δικό του αγαπημένο παραγωγό, προϊόν, ακόμα και τους δικούς τους ανθρώπους που γνώρισε και θέλει να θυμάται γυρνώντας από τη Λήμνο. Ενώ οι κάτοικοι της Λήμνου, διαβάζοντας το Taste Lemnos The Book, θα μπορέσουν να δουν τη τοπική γαστρονομία με μια διαφορετική ματιά, ακριβώς όπως της αξίζει.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου