Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

SAVE THE PLANET: Mια επιστολή από τον HULK... για συλλογή υπογραφών...



Ίσως με ξέρεις ως τον Απίθανο Hulk – τον πράσινο υπερήρωα της μεγάλης οθόνης. Στην πραγματική μου ζωή, βοηθάω το κίνημα του Avaaz για να σώσουμε τον πλανήτη μας απ΄την κλιματική αλλαγή - και χρειάζομαι τη βοήθειά σου.[ Ο Απίθανος Hulk (The Incredible Hulk) είναι αμερικανική περιπέτεια παραγωγής 2008, βασισμένη στον ομώνυμο ήρωα των κόμικς της Marvel. Για όσους θέλουν μια σύντομη πληροφόρηση, τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Λούις Λετεριέ και πρωταγωνιστεί ο Έντουαρντ Νόρτον στο ρόλο του Δρ. Μπρους Μπάνερ/Απίθανου Χαλκ]. 

Στην επιστολή αναφέρει ότι δύο επιστήμονες, που μετρούσαν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Αρκτική πνίγηκαν, επειδή ο ίδιος ο πάγος που πήγαν να μετρήσουν ήταν πολύ λεπτός για να τους κρατήσει. Από τους πάγους που λιώνουν στην Αρκτική μέχρι την ξηρασία στην Καλιφόρνια, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο -πρέπει να δράσουμε άμεσα για να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή. 
Μένουν λίγες μέρες μέχρι τη συνάντηση των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7). Η Άνγκελα Μέρκελ θα μπορούσε να ενδώσει στην πίεση του Καναδά και της Ιαπωνίας και να αποδεχτεί έναν καταστροφικό συμβιβασμό για το κλίμα, που θα καθυστερήσει την απεξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα για άλλα 85 χρόνια, παρότι όλοι τους γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα μας έδινε μόνο 66% πιθανότητες να αποτρέψουμε την κλιματική καταστροφή!  

Πηγές λένε ότι αυτό που λείπει από τη συζήτηση είναι η φωνή των πολιτών -- γι' αυτό χρειάζομαι τη βοήθειά σου για να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια κατακραυγή με τρία εκατομμύρια φωνές, ώστε να παρακινήσουμε τις G7 να στηρίξουν τη μετάβαση σε 100% καθαρή ενέργεια μέσα στην επόμενη γενιά, κι όχι να περιμένουν έναν αιώνα. Υπόγραψε τώρα και προώθησε αυτό το email:
https://secure.avaaz.org/el/g7_climate_loc_el/?bCNiyeb&v=59856
Η Μέρκελ το γνωρίζει καλά -- έχει PhD στις φυσικές επιστήμες και είχε βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις για την πρώτη παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα. Στη διάρκεια της θητείας της ως Καγκελάριος, η Γερμανία έσπασε πολλά ρεκόρ στη χρήση καθαρής ενέργειας, παρά τη σθεναρή αντίσταση της βιομηχανίας του άνθρακα. Αλλά η πίεση της οικονομικής κρίσης στη Ευρώπη και ο φόβος ενός διεθνούς πολιτικού φιάσκου, την αποτρέπουν απ' το να υπερασπιστεί το κλίμα του πλανήτη μας στην παγκόσμια σκηνή.  

Η Μέρκελ θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί αυτή τη συνάντηση των G7 στη Γερμανία, για να θέσει ψηλά τον πήχη για τη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στο Παρίσι τον Δεκέμβριο (το χρονικό όριο που έθεσαν οι κυβερνήσεις για να καταλήξουν σε παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα) -- όμως είναι πιθανόν να συμβιβαστεί με χώρες που αντιδρούν, όπως ο Καναδάς και η Ιαπωνία. Αν θέλουμε να κάνουμε τη Μέρκελ να περάσει απ' την παθητική αποδοχή σε ηγετικό ρόλο, πρέπει να της δείξουμε ότι εκατομμύρια πολίτες του κόσμου έχουμε τα μάτια μας στραμμένα επάνω της. Γι' αυτό ζητώ από όλους και όλες να υπογράψουν αυτό το ψήφισμα του Avaaz.  

Κάνε κλικ παρακάτω για να υπογράψεις το ψήφισμα για 100% καθαρή ενέργεια. Το Avaaz θα ενισχύσει αυτή την έκκληση των 3.000.000 πολιτών με διαφημιστική εκστρατεία υψηλής προβολής στον γερμανικό Τύπο, βομβαρδισμό τηλεφωνημάτων στις πρεσβείες των χωρών, που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη συνάντηση των G7 αλλά και διαμαρτυρίες στα μέρη, όπου θα παρευρεθεί η Μέρκελ αυτή τη βδομάδα:
https://secure.avaaz.org/el/g7_climate_loc_el/?bCNiyeb&v=59856

Η καθαρή ενέργεια βρίσκεται σε ανοδική πορεία -- το 2013 και για πρώτη φορά, κατασκευάστηκαν παγκοσμίως περισσότερες μονάδες παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αντί από άνθρακα και φυσικό αέριο. Αλλά αν οι παγκόσμιοι ηγέτες συνεχίσουν να συμβιβάζονται, σύντομα θα κοπούν τα φτερά αυτής της ελπιδοφόρας εξέλιξης. Μόνο ένα δυναμικό κίνημα, όπως το δικό μας, μπορεί να δώσει ώθηση στους ηγέτες ώστε να προχωρήσουμε μπροστά -- ας βεβαιωθούμε ότι η Μέρκελ και οι G7 θα είναι με το μέρος μας.  

Περισσότερες πληροφορίες: 
Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το κλίμα (Deutsche Welle)
http://www.dw.de/%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%... 

Ζυμώσεις στο Βερολίνο για το κλίμα (Energypress)
http://energypress.gr/news/zymoseis-sto-verolino-gia-klima  

Δύο ερευνητές των πάγων της Αρκτικής κατά πάσα πιθανότητα πνίγηκαν μετά από ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες - Two Arctic ice researchers presumed drowned after unseasonably high temperatures (The Guardian)
http://www.theguardian.com/vital-signs/2015/may/01/deaths-arctic-researchers-ice-climate-change-cornelissen  

Η Σύνοδος των G7 στη Γερμανία μπορεί να διασφαλίσει την επιτυχία της συμφωνίας για το κλίμα στο Παρίσι - Germany’s G7 can ensure Paris climate deal is a success (RTCC)
http://www.rtcc.org/2015/04/01/germanys-g7-can-ensure-paris-climate-deal-is-a-success/  

Ο Καναδάς πρέπει να αντιμετωπίσει την “πρόκληση” της εξόρυξης ασφαλτούχου άμμου, λέει ο Γερμανός πρέσβης - Canada needs to confront its oilsands 'challenge', German ambassador says (CBC)
http://www.cbc.ca/news/politics/canada-needs-to-confront-its-oilsands-challenge-german-ambassador-says-1.3094335  

Το κλίμα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των G7 στη Γερμανία αλλά η επίτευξη συμφωνίας με φιλόδοξους στόχους είναι δύσκολη - Ο ρόλος της Μέρκελ - Climate high on Germany's G7 agenda, ambitious goals tough to agree - Merkel (Clean Energy Wire)
http://www.cleanenergywire.org/news/climate-high-germanys-g7-agenda-ambitious-goals-tough-agree-merkel  

Τα ρεκόρ χρήσης ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία θα κρατήσουν απασχολημένους τους παρόχους τα Σαββατοκύριακα - German Solar Records May Keep Traders Busy on Weekends (Bloomberg)
http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-04-15/german-power-grid-expects-a-season-of-record-solar-output 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου