Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

GREENPEACE: TO DIELDRIN ΣΕ ΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




Πριν λίγες ημέρες, η Greenpeace  δημοσίευσε τη νέα έκθεση για την «πικρή» γεύση των μήλων σε Ελλάδα και Ευρώπη, στην οποία αποκαλύπτουμε υπολείμματα φυτοφαρμάκων υψηλής τοξικότητας σε οπωρώνες μηλιών. Στα αποτελέσματα των αναλύσεων βρέθηκαν ακόμη και φυτοφάρμακα που η χρήση τους έχει απαγορευτεί στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες. Μάλιστα, ένα από αυτά, το Dieldrin, ανιχνεύτηκε στη χώρα μας.

 Όπως είπαμε όμως, κάθε πρόβλημα έχει και μία τουλάχιστον λύση. Έτσι, η έκθεση παρουσιάζει βιώσιμες πρακτικές στην παραγωγή μήλων που μειώνουν τη χρήση χημικών φυτοφαρμάκων. Οι λύσεις όμως δεν έρχονται μόνο από τους παραγωγούς, αλλά και από τους καταναλωτές.

Όπως η Βιολέτα, η Μαρία Ρόζα, η Χρύσα, η Φρόσω και ο Θοδωρής που δέχτηκαν την πρό(σ)κληση να επανακτήσουν τον έλεγχο της διατροφής τους, ώστε να βρίσκεται καθημερινά ασφαλές φαγητό στο τραπέζι τους.   Και τα κατάφεραν! Όσο κι εσύ λοιπόν, ψάχνεις εδώ την πρόκληση που σου ταιριάζει, εμείς συνεχίζουμε να προωθούμε τις λύσεις που μας προσφέρει η βιώσιμη γεωργία.


Πώς; Η τρίτη κατά σειρά ημερίδα της Greenpeace έγινε στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής με θέμα «Κτηνοτροφικά λούπινα: Μία καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη», όπου περισσότεροι από 40 παραγωγοί (αγρότες και κτηνοτρόφοι) εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ακόμη και για να καλλιεργήσουν λούπινο στην επόμενη κιόλας καλλιεργητική περίοδο.

Θυμήσου ότι ο ρόλος σου έχει μεγαλώσει και η αλλαγή πλέον βρίσκεται και στα δικά σου χέρια. Μη χάνεις αυτή την ευκαιρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου