Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ



Δημόσια διαβούλευση για την κλιματική αλλαγή οργανώνουν στις 6 Ιουνίου, στην Αθήνα, η Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής (ΕΜΕΚΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος, το Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η διαβούλευση, με την επωνυμία Athens World Wide Views για το Κλίμα και την Ενέργεια, εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγαλύτερης σε παγκόσμιο επίπεδο δημόσιας διαβούλευσης για το περιβάλλον, που  οργανώνεται την ίδια μέρα σε 104 χώρες, ενόψει της 21ης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP21). 

Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο και θα παρουσιαστούν στους υπεύθυνους για τη χάραξη της περιβαλλοντικής και ενεργειακής πολιτικής, ενώ θα κατατεθούν και στην COP21, που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στο τέλος του χρόνου. Στη Διάσκεψη αυτή αναμένεται να πάρουν μέρος 50.000 εκπρόσωποι από κυβερνήσεις, τον ΟΗΕ, άλλους διεθνείς οργανισμούς, ΜΚΟ και μέλη της κοινωνίας των πολιτών. 

Το Word Wide Views για το Κλίμα και την Ενέργεια θα δώσει την ευκαιρία να κοινοποιηθούν οι απόψεις των πολιτών από 100 χώρες στις κυβερνήσεις και τους δημόσιους φορείς, τον ΟΗΕ, τους τοπικούς φορείς, ενδιαφερόμενα μέρη και εταιρείες, συμβάλλοντας έτσι στην παγκόσμια δημοκρατία και στη δημόσια συζήτηση για την κλιματική αλλαγή. Οι εκφρασμένες απόψεις των πολιτών στα κρίσιμα θέματα του κλίματος και της ενέργειας θα ισχυροποιήσουν τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην COP21, οι οποίες με τη σειρά τους θα επηρεάσουν τις ζωές των πολιτών όλου του κόσμου. Η φετινή Διάσκεψη έχει στόχο, ύστερα από 20 χρόνια επίπονων διαπραγματεύσεων για την κλιματική αλλαγή, να καταλήξει σε μία νομικά δεσμευτική συμφωνία για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου. 

Το Athens World Wide Views για το Κλίμα και την Ενέργεια θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και σε αυτό μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα κληθούν να εκφράσουν τις απόψεις τους σε 30 κρίσιμα ερωτήματα, αφού θα έχουν λάβει σχετική αντικειμενική ενημέρωση και συζητήσει δημόσια με τους συμπολίτες τους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα για την τελική επιλογή, με σκοπό τη δημιουργία αντιπροσωπευτικού δείγματος του πληθυσμού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση athens.wwviews@gmail.com από όπου και θα λάβουν επιβεβαίωση για τη συμμετοχή τους.  

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα 2103202846, 2103623861 και από το AthensWWViews στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το World Wide Views για το Κλίμα και την Ενέργεια συνδιοργανώνεται στην Ελλάδα από:
             την Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής (ΕΜΕΚΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος
             το  Μαριολοπούλειο - Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος
             το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
             Με την υποστήριξη:
             της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα
             του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και
             της Commission nationale du débat public της Γαλλίας.

Διεθνώς υποστηρίζεται από:
             Τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή
             Την κυβέρνηση της Γαλλίας
             Την commission nationale du débat public της Γαλλίας
             Την εταιρία Missions Publiques
             To Danish Board Technology Foundation (Teknologirådet) της Δανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου