Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2015



Tην Παρασκευή το βράδυ η απονομή των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2015

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, η απονομή των βραβείων περιβαλλοντικής ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ. Την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 20.30 το βράδυ, η μεγάλη ετήσια γιορτή για τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ θα φιλοξενηθεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στο κέντρο της Αθήνας.


Τις περγαμηνές των βραβευμένων θα συνοδεύει ο «Σπόρος», το φετινό αγαλματίδιο των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ που είναι κατασκευασμένο από πηλό και πλάστηκε από τα χέρια του αγγειοπλάστη Νίκου Γαγιάτσου, στο Μαρούσι, με έμπνευση και καθοδήγηση μελών της Επιτροπής διοργάνωσης των βραβείων.  Ο Σπόρος συμβολίζει την αναγέννηση και τη μεγάλη μάχη για το δικαίωμα στην ελεύθερη καλλιέργειά σπόρων, από κάθε άνθρωπο. Ο Σπόρος επελέγη να δίνεται σε κάθε άνθρωπο ή ομάδα, που με το έργο τους θα βγάλουν την κοινωνία από τον Λήθαργο.

Φέτος θα απονεμηθούν συνολικά 26 βραβεία στις κατηγορίες των Επιστήμης, Διπλωματικών Εργασιών, Οργανισμών & Φορέων του Δημοσίου, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιχειρήσεων και Μέσων Ενημέρωσης για περιβαλλοντικές δράσεις και έργα που πραγματοποιήθηκαν κατά την περασμένη χρονιά. Επίσης θα απονεμηθούν 3 έπαινοι.

Η Τελετή θα συντονίζεται από την Κατερίνα Λάσπα υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Κροντηρά, αμφότεροι σταθεροί συντελεστές ως μέλη της Επιτροπής του ECOCITY, για περισσότερο από δέκα χρόνια. Τη μουσική επένδυση έχει αναλάβει η Καλλιτεχνική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Πολύμνια», υπό την επιμέλεια του καλλιτεχνικού της διευθυντή και σκηνοθέτη όπερας Κωστή Παπαϊωάννου, με τρεις λυρικούς τραγουδιστές, Αντωνία Καλογήρου (soprano), Βάγια Κωφού (mezzosorpano) και Χρήστο Αμβραζή (basso), καθώς και συνοδεία με πιάνο και σαξόφωνο από τον μαέστρο Γιώργο Δαραβέλη.


Η τελετή θα κορυφωθεί με την απονομή του βραβείου «Έργο Ζωής Αφιερωμένο στο Περιβάλλον» στον άνθρωπο που πρoσέφερε με το συνολικό του έργο στην προστασία του Περιβάλλοντος.  Ο θεσμός των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ ξεκίνησε και εδραιώθηκε από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY το 2004, με στόχο την αναγνώριση και διάκριση καλών ενεργειών, καθώς και την παρακίνηση για τη προστασία του Αστικού Περιβάλλοντος στη χώρα μας. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι το σύνολο των υπηρεσιών της διοργάνωσης των Βραβείων πραγματοποιείται εθελοντικά από όλους τους συντελεστές σε  όλη την διάρκεια της προετοιμασίας. 
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επισκεφθούν τους διαδικτυακούς τόπους www.oikopolisawards.gr και www.ecocity.gr ή να καλέσουν στο τηλέφωνο 210-6196757.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου