Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Τι είναι το Gourmet Bus?Το Gourmet Bus είναι μια πρωτοποριακή παροχή υπηρεσίας, που συνδυάζει μια τουριστική διαδρομή, όπου μπορεί κάποιος να δει τα καλύτερα αξιοθέατα του Ντουμπάι και παράλληλα να απολαμβάνει ένα υψηλά γαστρονομικό γεύμα ή μεσημεριανό. Το Gourmet Bus δεν είναι ένα συνηθισμένο λεωφορείο και είναι μοναδικό στον κόσμο!


Ίσως ο καλύτερος τρόπος να περιηγηθεί κάποιος στα σημαντικότερα σημεία του Ντουμπάι. Σχεδιασμένο με την αισθητική ενός εστιατορίου και είναι εξοπλισμένο με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, η κατασκευή του κόστισε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ!


Πρόκειται για ένα ευρύχωρο διόρωφο, που η πάνω γυάλινη οροφή επιτρέπει την πανοραμική θέα. Στον επάνω όροφο (top deck) υπάρχουν 11 τραπέζια, που εξυπηρετούν 30 γεύματα και στον κάτω όροφο υπάρχει η κουζίνα, τουαλέτες κι ένα τραπέζι με τέσσερα καθίσματα, το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για πελάτες με μειωμένη κινητικότητα. 


Οι τυχεροί πελάτες, έχοντας πληρώσει όχι λιγότερα από 100 ευρώ ο καθένας για την εκδρομή, έχουν στη διάθεσή τους ένα iPad, που περιέχει αναλυτικές πληροφορίες, σε 11 γλώσσες, σχετικά με το tour, ενώ έχουν επίσης πρόσβαση σε εικόνες, που στέλνουν οι εξωτερικά τοποθετημένες κάμερες. Κι όλα αυτά, την ώρα που οι σεφ ετοιμάζουν τα καλύτερα πιάτα που μπορεί κάποιος να δοκιμάσει.


Το Gourmet Bus δημιουργήθηκε από δύο τουριστικές εταιρείες, την ισπανική, με ιστορία 80 χρόνων Grupo Julia και την Alpha Tour με έδρα το Ντουμπάι. 

Το μεσημεριανό ή γεύμα δημιουργείται από ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, το Nay Restaurant και για παράδειγμα ένα μενού μπορεί να περιλαμβάνει:

    SOUP

    Bisques soup with marinated shrimps

    Lentil soup    STARTERS

    Hummus with pistcchio cumin sauce

    Labneh with masked black olive and fresh thyme

    Whole nuts eggplant moutabale with pomegranate sauce    MAIN COURSE

    Roasted chicken roll served with lamb frike, oriental sauce and yogurt

    Roasted fisk filet with steamed vegetables, saffon rice and dill sauce

    Penne arabiata (vegetarian)    DESSERT

    Roses achtaliya

    Millionaire fruit salade

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου