Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στον Ορνιθολογικό Σταθμό στα Αντικύθηρα
Τη Πέμπτη 21 Μαίου 2015, τον μοναδικό στην χώρα μας Ορνιθολογικό Σταθμό, αυτό των Αντικυθήρων επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος,  με αφορμή την επίσκεψη του για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 151η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα. Πραγματοποιήθηκε μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων της Ορνιθολογικής από τον Διευθυντή της Οργάνωσης, κ. Γεώργιο Σγούρο, παρουσίαση με προβολή βίντεο των εναλίων ερευνών στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, ενώ δόθηκαν και αναμνηστικά δώρα στους παρευρισκόμενους. 

Ο κ. Παυλόπουλος επιβράβευσε με τα λεγόμενα του το επιστημονικό έργο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στα Αντικύθηρα, δηλώνοντας παράλληλα: «Κοιτάξτε τι συνέβη σε αυτό το νησί το οποίο ούτως ή άλλως ιστορικά είναι στη διαδρομή, μέσα στο Αιγαίο, ανάμεσα στον Μινωικό πολιτισμό και στον υπόλοιπο πολιτισμό του Αιγαίου και της Ελλάδας. Ένα σταυροδρόμι. Άκουγα τον εκπρόσωπο της Ορνιθολογικής να μιλάει για τη μετανάστευση των πουλιών και σκεφτόμουν πόσο τα Κύθηρα είναι ένας τόπος, όπου πραγματικά μεταναστεύουν πολιτισμοί»... κάνοντας αναφορά στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, όπου οι έρευνες τελούν από τα τέλη Μαρτίου 2015 υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Ορνιθολογικός Σταθμός Αντικυθήρων (ΟΣΑ) αποτελεί τη βάση ενός πολυετούς Προγράμματος της Ορνιθολογική, με περιοχή δραστηριοποίησης το νησί των Αντικυθήρων, τον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο και τις παρακείμενες νησίδες. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη. Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι η παρακολούθηση και μελέτη του παγκόσμιου φαινομένου της μετανάστευσης των πουλιών με απώτερο σκοπό την προστασία τους σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. 

Παράλληλα προωθείται η ένταξη και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των επισκεπτών στις προσπάθειες προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Στην εκδήλωση της 25ης Μαίου, παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, της Εκκλησίας, της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι. Ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε με τη σειρά του καλή συνέχεια στο έργο της Ορνιθολογικής και αναχώρησε για τα Κύθηρα, όπου συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις της επετείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου